סקר שלום עכשיו

master simon

New member
סקר שלום עכשיו

טרנספר ושלום עכשיו מה"מחקר" של שלום עכשיו עולה שהמתנחלים הם אנשי שמאל: כ-30% מהם מוכנים להתפנות לאלתר, כשני שלישים בעד פינוי מאחזים וכו'. אם כך, למה להסית נגדם? התנועה המתקראת "שלום עכשיו" ערכה לאחרונה סקר בדבר עמדות "המתנחלים", כלומר יהודים תושבי יש"ע. ממצאי הסקר פורסמו (23.07.03) באמצעי התקשורת, כולל באתר זה, אשר הכתיר את הכתבה בכותרת: "שלום עכשיו: המתנחלים ישמחו לעזוב את בתיהם". למען הסדר הטוב יש לציין שהכותרת היתה של ynet, ושאפילו תנועת הטרנספר שלום עכשיו אינה טוענת כך בסקר שלה. אף אדם, כולל יהודי, אינו שמח להיות מגורש מביתו. הכותרת המקבילה ב"הארץ" היתה: "סקר שלום עכשיו: 29% מעדיפים לעזוב ההתנחלויות עתה". רק בגוף הכתבה נאמר באופן חיובי ש-71% מהמתנחלים, כלומר רוב אדיר, היו מעדיפים להישאר בביתם הנוכחי. ממצאי ה"מחקר", כפי שפורסמו ב-ynet ובהארץ, אינם מעידים על כוונה לדעת את האמת על עמדות המתנחלים, אלא להוביל את הקורא באופן מגמתי ושקוף. לא מצוין מי ביצע את הסקר ומי מימן אותו. לפי הכתבות נראה שהסקר אפילו אינו מתיימר לציין שמדובר במדגם מייצג כלשהו, או כיצד נבחרו המשיבים. מוזכרת אמנם קבוצת ביקורת, אבל לא נאמר היכן מתגוררים חברי קבוצה זו, ומה השתייכותם הפוליטית. מן ה"מחקר" משתמע כאילו המתנחלים הם אנשי שמאל כשרים למהדרין: כ-30% מהם מוכנים להתפנות לאלתר, כשני שלישים תומכים בפינוי מאחזים לא-חוקיים, וכו'. אם כך, מדוע להסית נגדם? הסבר אפשרי: ה"מחקר" נועד לשבור את רוחם של המתיישבים. מצד שני, אחד מהנתונים הבולטים ב"מחקר" הוא שמספר אלה שיצייתו להחלטת פינוי – מכבסת מלים לטרנספר – ירד בכמחצית לעומת אשתקד, ומספר אלה שיתנגדו הכפיל את עצמו. לפי ה"מחקר", סבורים כשלושה רבעים מהמתנחלים שעל המדינה לפצותם במקרה של "פינוי" ולאפשר להם להחליט על מקום מגוריהם בעתיד. בשיח הציבור בישראל מדובר לא אחת על פיצוי אבל איש לא תרגם מונח זה למספרים ולא התייחס לרצונם של בני-אדם אלה לקבוע היכן יגורו. רעיונות טרנספריסטיים מסוימים עוסקים בהזזת בני-אדם - כאילו היו חפצים, ובניגוד לחוק יסוד: כבוד האדם וחירותו – לגליל ולנגב. ומה אם אותם בני חורין יבחרו דווקא בכפר שמריהו, למשל, כמו אותו ראש ממשלה לשעבר המפנה את עצמו מכוכב יאיר לשם, האם מישהו הכפיל את המכפלות המתבקשות? האם יש מדינה בעולם המסוגלת לשלם כספים אלה? ואם למען "שלום" מותר לעקור בני-אדם מבתיהם ולממן את עקירתם, מדוע זכות זו מגיעה רק לתושבי קו העימות בלב הארץ? מדוע זכות זו אינה עומדת גם למתנחלים לאורך קו העימות בגליל, שגם בו יושבים יהודים בלב אוכלוסייה ערבית? ומדוע תמורת "שלום" לא יממנו את פינויו של תושב רמת-אביב ג' לארה"ב או לאוסטרליה, אם כך יבחר למען המטרה הנעלה? ככל הנראה אפליה בהקשר זה לא תעמוד במבחן בג"ץ. האם נשאלו גם אנשי קבוצת הביקורת אם יסכימו להיעקר מבתיהם, לאן, ותמורת איזה פיצוי? וכיצד היו מגיבים אנשי שלום עכשיו אם ערבים משני צדי "הקו הירוק" היו נשאלים על נכונותם להיעקר תמורת פיצוי? גם בעניין המדינה הפלסטינית ה"מחקר" תמוה. מצוין ש-44% סבורים שלפלסטינים מגיעה מדינה. סביר להניח שלו היתה השאלה מתייחסת למדינה פלסטינית בעבר הירדן המזרחי, המספר היה גדול בהרבה, הן בקרב המתנחלים ממזרח והן בקרב אחיהם ממערב ל"קו הירוק". מסקנת אנשי שלום עכשיו היא שיש להקים גוף ממשלתי שיכין את התשתית לפינוי מתנחלים מבתיהם. במלים פשוטות, התנועה קוראת להקים מינהלת טרנספר. האם היו מוכנים לטרנספר גם ערבים תמורת "שלום", או ששנאתם לאחיהם גוברת על כמיהתם לשלום?
 

EverMan

New member
אז למה "להסית" נגדם ?

כי אולי שליש מהם רוצים להתפנות לאלתר. אבל הרוב לא. זה א'. ב'- הם לא מפנים לאלתר ! זה כמו שתגיד שאחד מכל שלוש רוצחים מוכן להפסיק לרצוח. אבל הוא לא מפסיק לרצוח. אז הוא עדיין מטרה לחצינו.
 

master simon

New member
הם יתפנו אם יהיה שלום אמיתי

אבל משום מה זה לא מספק את "שלום" עכשיו
 

EverMan

New member
שלום אמיתי יגיע הרבה שנים

אחרי ההסכם. שלום אמיתי יגיע רק אחרי שהם כבר יפונו משם.
 

master simon

New member
אולי אצל המפלגה שלך זה יהיה ככה

אצלנו כל עוד אין תוצאות אין שלום
 

master simon

New member
אני אמרתי משהו כזה?

אתה אמרת שגם לאחר הסכם השלום לא יהיה שלום אמיתי כמה שנים ואני אומר שבשלום של הליכוד אפילו לפני החתימה יהיה פה שקט כי אם לא אז לא יהיה שלום
 

EverMan

New member
שקט זה לא שלום.

וגם לפני הסכם סופי של העבודה יהיה שקט. אין הבדל פה בגישות. אתה רק לא מבין את המונחים.
 

master simon

New member
בוא אני אסביר לאט

שקט זה לא שלום אבל שקט יוביל לשלום מלחמה לא תוביל לשלום לפי המחשבה שלך ואני אגיד את זה שוב כל עוד לא יהיה שקט אין סיכוי שיהיה שלום שלום זה יותר מסתם חתימה על נייר כמו שהיה באוסלו
 

EverMan

New member
נכון.

שלום היה אמור לבוא כמה שנים בעקבות הסכם אוסלו. אוסלו מעולם לא היה מיועד להבאת שלום אלא לפתרון הסכסוך. דבר שיביא בסופו של דבר לשלום. שקט עוזר להגיע לשלום. אבל שקט זה לא שלום.
 

master simon

New member
אוסלו לא היה מביא שלום

גם עוד 100 שנה כמו שערפאת אמר יום לאחר החתימה:"הכונו להשמדתה הסופית של ישראל" וכמו שהוא אומר היום:"אני מוכן להקריב 70 שאהידים עבור הרוג ישראלי אחד" עם כזה דבר בחיים לא יהיה שלום אז מה עשו? הביאו את אבו מאזן יותר טוב? בוא נראה מה אבו מאזן חושב על הסכם אוסלו
 

EverMan

New member
ואתה בתור אדם מעוד 100 שנה יודע ?

נכון ? "כמו שערפאת אמר יום לאחר החתימה:"הכונו להשמדתה הסופית של ישראל"" בבקשה , תוכיח.
 

master simon

New member
לא צריך להיות נביא בשביל לראות

מה החבר'ה לומדים בבתי הספר איזה קייטנות לחופש הגדול יש להם כמה ארגוני רצח שהולכים וגדלים ומהי מטרת ערפאת ("אקריב 70 שאהידים למען הרוג ישראלי אחד")
 

EverMan

New member
להגיד אחרי שאוסלו נכשל :

"אוסלו יכשל" זה חוכמה כמו להגיד אחרי שמישהו מת "תיזהר לא לקבל דלקת ריאות". ובאותה קלות אפשר להיות נביא חורבן פסימיסט.
 

master simon

New member
זאת הטעות שלך

בהפגנות הימין תמיד הזהיר "אל תתנו להם רובים" ועכשיו הימין מזהיר "אל תתנו להם מדינה" הימין לאורך כל הדרך התנגד לאוסלו כי הוא הבין מה יהיה
 

EverMan

New member
לא,הימין תמיד היה לא ממלכתי

והתנגד לכל מה שהשמאל עשה. והסיסמא "אל תתנו להם רובים" היא סיסמא מטומטמת וחלולה. כי מצד אחד אתם אומרים : תראו ! הם עושים טרור ולא נלחמים בו ! ומצד שני אתם אומרים : אל תתנו להם רובים שהם ילחמו בטרור ובנוגע לאל תתנו להם מדינה - בזה הם עוד לא טעו :)
 

master simon

New member
סתם הימין לא התנגד לשמאל

הייתה סיבה אז וכולנו רואים אותה היום ואני לא מבין מה הסתירה פה? עד שהם לא יילחמו בטרור לא יהיה שלום זה פשוט מאד אבל בינתיים הם מעדיפים לייצר בעצמם את הטרור יחד עם החמאס והג'יהד ועוד איזה מאה ארגונים עם מי רבין בעצם רצה לעשות שלום? ובקשר לזה שהם עוד לא טעו אתה באמת רוצה לחכות ולהיווכח שזאת טעות? עוד פעם פיצוץ לפנים?
 
למעלה