סקר שירותים קצר

GeJuFan

New member
כן.. זו הרי הסיבה העיקרית

למדוע הלכתי לגור בדירה לבד ולא במעונות של האוניברסיטה. זה הצריך מגורים של שבועיים במלון אבל שרדנו אני והחבר'ה.
מעבר לזה גם ממש אבל ממש לא התחשק לי לגור במעונות כשאסור לי להכניס לשם אלכוהול.
וממש אבל ממש לא התחשק לי לחלוק חדר פיצי עם חבר'ה בני 18 (מינוס פלוס). את זה עשיתי בטירונות ובקורס אחרי וזה הספיק לי לכל החיים.

אריאדנה

New member
יש פה משרד לסטודנטים זרים, שמספק שירותים כאלו

גם לגבי מגורים וגם לגבי ייעוץ משפטי (וגם לגבי הרבה דברים אחרים). בנוסף, ה-Graduate School מספק שירותי ייעוץ משפטי בחינם לסטודנטים, ויש להם גם עו"ד שמתמחה בהגירה.

האתר של המשרד לסטודנטים זרים כאן, והייעוץ המשפטי של הגראד סקול מפורסם בניוזלטר, לא יודעת אם יש להם אתר.

שאלת הבהרה לגבי Gr-School

את מתכוונת שזה ממש שירות של האוניב', או שזה מסופק על ידי אגודת הסטודנטים לתארים מתקדמים?
מי מממן את השירות הזה אם הוא חינם לסטודנטים?
האם סטודנטים מביה"ס למשפטים עובדים בו כסטאז' או משהו דומה?

תודה על הלינק, אגב.

BigMatilda

New member
ב-MIT היה משרד של off-campus housing

לסטודנטים (לא רק זרים). לא השתמשנו בו כי עבדנו דרך קשרי משפחה.
בקולומביה אין לי מושג, אבל יש משרד שאחראי על ה-university housing, שזה הדירות ששייכות לאוניברסיטה וניתנות לפוסטדוקים וסגל (ואולי סטודנטים?)
יש כעקרון משרד של סיוע משפטי לסגל. לא ניסינו.

Franz Biberkopf

New member
אצלנו (אחד הקולג'ים של אוניברסיטת לונדון)

אין שום דבר לסגל - כששאלתי אם מישהו יכול לעזור לי, שלחו לי לינק ל-gumtree, שזה משהו סטייל קרגסליסט, כולל המפוקפקות.

d a p h n a

New member
באנגליה מן הסתם סטודנטים בדרך כלל יכולים

לגור בקולג', אם הם מעוניינים בכך.

לגבי אנשי סגל, אני יודעת שבאוקספורד לעיתים קרובות חלק מחבילת התעסוקה כוללת גם את הזכות לשכור דירה בבעלות הקולג' off-campus בתנאים מוזלים.

the new L

New member
ישראל מעניינת אותך?

אצלנו, במכון וייצמן, יש דירות בבעלות המכון באיזור ויש גם מעונות. פוסט-דוקים זרים (בלבד) יכולים לקבל בהם דיור תמורת תשלום.

בעיקרון כן, אבל אני יחסית יודע מה קורה בישראל

בכל מקרה, את התנאים בוייצמן אני לא מכיר - אז תודה שחלקת.
באופן כללי, וזה נושא לדיון אחר, יש מעט מאוד סטודנטים זרים שמגיעים לעשות תארים מתקדמים בישראל (בהשוואה לאוניב' בשיעור קומה דומה במקומות אחרים בעולם). כך שאני מניח שזה לא מפתיע שהתחום הזה לא ממש מפותח בארץ. ועם זאת, גם באת"א, גם בעברית וגם בבר-אילן יש משרדי סיוע למציאת דיור למרצים חדשים שמגיעים מחו"ל. אני מניח שאם סטודנט זר לדוק' היה מבקש מהם סיוע הם היו מסייעים גם להם.
אולי תמורת תשלום. אבל... כנראה שהשירות היה ניתן.

מגורים כן, יעוץ משפטי לא יודע.

יש לאוניברסיטה בה אני לומד רשימה של בניינים שהאוניברסיטה "מכירה" מהן, ולכן יכולתי לסמוך על המקומות הללו. בנוסף הראיתי להם את החוזה והם אישרו שהוא סביר.
לא מצאתי קישור שיכול לעזור לך.

אוקי. אבל איפה זה...?

המודל של רשימת מבנים 'אמינים' מוכר, וכבר היום האוניב' שלנו משתמשת בו. הניסיון עכשיו הוא לפתח שירות חדש ומקיף יותר שיכלול ממש 'משרד תיווך' בחסות האוניב' שיעזור לאנשים ליצור קשר לא עם בניין ספציפי מרשימה, אלא ממש על פי צרכיהם (כולל למשל מי שמגיעים עם חיות מחמד, עם ילדים בעלי צרכים מיוחדים שצריכים לגור קרוב לבי"ס, וכד').

Sonic hedgehog

New member
בNYU בבית הספר לרפואה

(אני יודעת שזה שונה דאון טאון ומשתמה מבית ספר לבית ספר) יש מגורי סטודנטים ומגורי פוסטדוק שניהם מסובסדים במידה רבה. המחיר לפוסטדוקים גובה יותר ממחיר דירה מקבילה לסטודנטים. מלבד זאת לא ידוע לי על עזרה במציאת דיור (חוץ מהלוואה מסויימת דרך האונברסיטה בתנאים נוחים למי שקוצה לקנות).

בUCSD יש קומלפקסי דירות שונים לסטודנטים המפוזרים בסביבת האונברסיטה ויש קומפלקס אחד לפוסטדוקים ועובדים . מחירי דירות הסטודנטים זולים יחסית למחירי השוק אבל המבנים גם ישנים יותר. הקומפלקס דירות לפוסט די מקביל למחירי השוק לדירות דומות.

מלבד זאת בUCSD יש לכל קבוצה פחות או יותר union כולל לפוסטים. אמור להיות להם די הרבה כח (והם גם לוקחים dues באופן אוטמטי מתלושי המשכורת של הפוסטים בין אם אתה רוצה להיות חבר א לא). הם אמורים גם לייצג את הפוסטים בשלל עניינים מול האונברסיטה. כדרכם של איגודי עובדים שיש להם יותר מידי הרבה כח בנתיים רק שמעתי עליהם תלונות ולא שמעתי שבאמת עזרו גם במצבים שזה היה מתבקש.

אצלנו באדינבורו

יש תמיכה רב מערכתית לדוקטורנטים ובכלל לסטודנטים. להלן מקצתם:
1. אגודת הסטודנטים מפעילה את ה-ADVICE PLACE שעל שירותיו ניתן לקרוא כאן:http://www.eusa.ed.ac.uk/adviceplace/
אני לא יודעת האם הם מעניקים יעוץ משפטי, אך הם בהחלט מסייעים בעניינים כגון איך להתנהל מול הביורוקרטיה של העירייה. השירות ניתן חינם, לרוב בצורת DROP IN SESSIONS
2. ישנו כמובן גם המשרד לסטודנטים זרים: http://www.ed.ac.uk/schools-departments/international-office
לנו סייעו לאחרונה בהגשת אפליקישן להארכת הויזה ואף שלחו את האפליקיישן בשמנו והודיעו לנו כשהויזה החדשה הגיעה כדי שנבוא לקחת אותה...(קצת גן ילדים, אני יודעת...). השירות ניתן בחינם.
3. לגבי דיור - ישנו המשרד הבא: http://www.ed.ac.uk/schools-departments/accommodation-services . האוניברסיטה מחזיקה מגוון דירות, ממעונות ועד בתים של ממש, און ואוף קמפוס.
שיהיה בהצלחה!

שאלת המשך...

בהנחה שמגוון יחידות המגורים של האוניב' מלאות, וסיכויי הכניסה שלכם אליהן (במקפוס ומחוצה לו) מרשימת ההמתנה נראים קלושים לשנה הספציפית - האם, וכמה הייתם מוכנים לשלם לשירותי תיווך מטעם האוניב' שתסייע לכם למצוא מגורים לפני שתגיעו בפועל ליעד?

אופציות אפשריות - אחוז מסך תשלום השכירות החודשי או סכום השווה לשכר הדירה החודשי / סכום קבוע מראש שמשקלל מס' שעות עבודה של אנשי אדמיניסטרציה באוניב' (ולא יותר מנניח $300 או כל סכום אחר שנראה לכם) / סכום משתנה על פי מידת הקושי שבמציאת נכס מתאים (נניח מישהו עם שני כלבים, ילדים קטנים או צרכי גישה מיוחדים).

בהקשר זה חשוב להסביר - בניגוד לישראל ולמקומות מסויימים באירופה שבהם שירותי תיווך לשכירות די נפוצים, בצפון אמריקה מרבית המתווכים עוסקים בקניה/מכירה ומעטים שולחים ידם בשכירות. כעיקרון, שכירות היא בעיקר באופן ישיר מול בעלי דירות. מובן, יש מקומות יוצאי דופן (בעיקר בערי סטודנטים גדולות). אבל...

תודה (וסליחה אם אני משגע אתכם עם העניין הזה).

22ק ו ס ם

New member
אני לא הייתי מוכן לשלם שום דבר

קודם כל, לא הייתי שוכר דירה לפני הגעה ליעד אבל גם אם כן, אין לרוב בעייה למצוא דירה ברוב מוחלט של המקומות. היום באינטרנט אתה יכול לראות תמונות מפורטות של דירות ובשביל מה אתה צריך מתווך? זה אולי יחסוך לך קצת כאב ראש בחיפוש אבל לא שווה את הכסף לדעתי.

למעלה