סקר שירותים קצר

סקר שירותים קצר

בישיבת מועצה אחרונה אצלנו הועלתה שאלה ורציתי לבדוק עם הרשת האקדמית פה איך הדברים נראים במקומות אחרים.
האם האוניב' שבה אתם לומדים מספקת שירותי סיוע באיתור מקומות מגורים מחוץ לקמפוס (לחברי סגל חדשים, פוסט-דוק' ו/או סטודנטים לתארים מתקדמים) ו/או יעוץ משפטי לאוכלוסיה זו?
אם כן, מה המגבלות והאם תוכלו להדביק פה לינק לאתר שלהם?

כדי להסביר את הקונטקסט...
למי שלא יודע, אני מעורב מאוד בנעשה בתחום הסטודנטים הבינ"ל באוניב' בה אני לומד (קלגרי, אלברטה, קנדה).
למעשה, אני יו"ר ועדת הסטודנטים הבינ"ל במליאת האגודה לתארים מתקדמים ונצגים הישיר של 2500 דוקטורנטים ומאסטראנטים.
בשלוש השנים שאני מעורב בעבודת האגודה, וכן עוד לפני כן, מהתקופה שחיפשנו מקום לגור בו בעצמנו, העדר משרד/שירות כזה אצלנו הפריע לי.
סוף סוף הבשילו התנאים מבחינת האדמיניסטרטורים לשקול להתחיל לספק שירות כזה, והם מבקשים סקירה של 'מה יש במקומות אחרים'.

תודה על העזרה,

עופר.

אני יכול לענות רק לגבי חברי סגל חדשים

יש אצלנו faculty housing - מגורים שמוצעים לחברי סגל חדשים בשכ"ד סביר דרך האוניברסיטה (לא ידוע לי האם הבתים שייכים לאונ' או שהיא רק מתווכת). אפשר להתגורר בדיור כזה עד שלוש שנים והקבלה היא על בסיס כל הקודם זוכה. כיון שאת הצעת העבודה קיבלתי יחסית מאוחר לא זכינו להינות מזה באופן אישי...

תודה על זה אבל זה לא בדיוק מה שהתכוונתי אליו

כוונתי היא למשרד שמתווך/עוזר למצוא מגורים מחוץ לקמפוס במקום שאינו שייך או מתופעל על ידי האוניב'.

tomersbar

New member
אצלנו יש

My university offers housing for single graduate students, gradate students with families and faculty housing. These are university owned apartments, most of them with 2.5 miles of campus. Some of these apartments are in self-containing complexes with the same population segment. Of course you pay rent here, and it is somewhat the same price as you could get externally, except it usually includes all utilities and housing complex maintenance. Most apartments and complexes are nice and look brand new, hotel-like.
לכל אוכלוסייה מוצא חבילת דיור שונה, וגם יש משרד פנימי שמתווך בין בעלי דירות לשוכרים מהאוניברסיטה.

GeJuFan

New member
i don't know about masters and PHd

but in my university the international service office has a person who is in charge of helping international students find housing if they do not live on campus- and about 85% of international students both under and graduate live off campus.

Philip Jr

New member
אצלנו (UIUC)

השירות כחלק מהמשרד לסטודנטים בינלאומיים ככל הידוע לי. לא נעזרתי בשירות, אבל שמעתי מאחרים שהוא קיים. לא יודע הרבה מעבר לזה..

d a p h n a

New member
אצלנו בבראון היו שני דברים

קודם כל, האוניברסיטה עצמה מחזיקה off-campus housing לדוקטורנטים, אשר מקבלים בו עדיפות grad students שמגיעים ממרחק של 1000 מייל או יותר.
בנוסף, יש להם גם אתר אינטרנט שבו בעלי בית מהאזור יכולים לפרסם דירות.

מה זאת אומרת האוניב' מחזיקה את זה?

כלומר, האם זה נובע מכך שלבראון מלכתחילה אין ממש קמפוס אחד אלא היא מפוזרת ברחבי פרובידנס, או מכך שהם קיבלו החלטה עקרונית שהם רוצים להפריד את אוכלוסיית התארים המתקדמים מהמתחילים?
זה נשמע לי רעיון מעניין, אבל גם קצת מוזר מבחינת צידוק כלכלי.

possum2

New member
גם אצלנו (הרווארד) באוניברסיטה מחזיקה דירות

ברחבי העיר לדוקטורנטים. ידידה שלי ממקסיקו גרה בבניין דירות כזה בפנוואי, ממש מעל המגרש של הרדסוקס.

אריאדנה

New member
גם ייל מחזיקה דירות לאוכלוסיית הסטודנטים

והפוסטדוקים. יש דיור און-קמפוס, אוף-קמפוס ושתי חברות ניהול נכסים שמנהלות את בנייני הדירות הרבים של האוניברסיטה בעיר שלא מושכרים באופן בלעדי לסטודנטים ופוסט-דוקים.

d a p h n a

New member
קודם כל, ודאי שלבראון יש קמפוס

יש אמנם חלקים ממנו שמפוזרים קצת ברחבי העיר, אבל רובם במרחק מאוד קצר מהקמפוס המרכזי.

שנית, יש לבראון מעונות של grad students עבור מי שמעוניין בהם, שנמצאים בקמפוס עצמו.

אבל, בנוסף, הם מחזיקים כמה בניינים של Off-campus housing שאינו בפורמט של מעונות אלא בפורמט של דירות. יש להם כמה בנייני דירות ליד הקמפוס, ועוד כמה בתים קטנים יותר שמחולקים לדירות.
כשאנחנו הגענו לאוניברסיטה, מאחר וביקשנו לשכור דירת 2 BR לבדנו כזוג נשוי (בדרך כלל הם משכירים 2 BR לשני דוקטורנטים כשותפים), הם נתנו לנו דירה בבית קטן מחולק כזה, שבדרך כלל משמש בשביל visiting scholars, פוסט דוקטורנטים וכד', אבל הדירה היתה ריקה והם נתנו לנו אותה.

כמובן שעל הדברים הללו משלמים שכירות, והשכירות שמשלמים עליהם גם די דומה במחירה לשכירות שמשלמים על דירה דומה בשוק החופשי בפרובידנס (ואולי אפילו טיפה גבוה ביחס לשוק החופשי). היתרון הוא שכשאתה מגיע אתה יודע שמחכה לך דירה, אתה יודע מי בעל הבית, יש מי שמטפל בכל הבעיות וכו'.

רוב מי שאני מכירה שהגיע מרחוק, שכר דירה כזו בשנה הראשונה, ואחרי שנה-שנתיים עבר לדירה רגילה.

אוקי...

אז בעצם מה שאת אומרת זה שבגלל שלבראון יש את המבנים האלו, הם לא רואים צורך בשירות 'תיווך' שיעזור לאנשים למצוא מקומות שאינם בבעלות האוניב'?
יש בזה היגיון מן הסתם. השאלה היא מה מידת הביקוש ל'מעונות' האלו?
האם הם מלאים ויש רשימת המתנה של זמן מה או שכל מי שמגיע יכול בעצם לקבל דירה כזו די בקלות?
מה לגבי מי שמגיע עם בעלי חיים נניח? הם יכולים לגור ב'מעונות' האלו או צריכים למצוא מקום בעצמם?

d a p h n a

New member
קודם כל, כאמור, יש להם שירות

יש להם את ה-office of off campus housing, ובעלי דירות יכולים לפרסם שם דירות. יחד עם זאת, רוב מי שאני מכירה שמצא דירה באופן עצמאי, עשה זאת דרך craigslist.

לגבי הדירות של האוניברסיטה, יש להן ביקוש מאוד גדול והן בדרך כלל מלאות. כאמור, הן נועדו בראש ובראשונה לדוקטורנטים שמגיעים ממרחק של יותר מ-1000 מייל (מתוך ההנחה שהם לא יכולים להגיע לביקור מוקדם ולחפש דיור).

אין לי מושג לגבי בעלי חיים.

GeJuFan

New member
הניחוש שלי הוא שבטח

אסור בע"ח. זה מה שקורה אצלי באוניברסיטה (שגם לה יש מעונות דירות שלא יושבים בדיוק בקמפוס). וזה מה שהבנתי מאנשים שלומדים במקומות אחרים דרך פנלים שהשתתפתי בהם שהיו קשורים ללימודים בארה"ב.

למעלה