סקר - שיטת עבודה..

havlaz

New member
סקר - שיטת עבודה..

כאשר אתם בונים אפליקצייה ללקוח, בידיעה שאתם המתכנתים היחידים שעובדים על האפליקציה ומוכרים אותה כך ללקוח, שבמילא לא מבין. האם אתם מוסיפים תיעוד והסברים בקוד? האם אתם מקפידים על קוד נקי ומסודר, פונקציות וכו'? ספרו אמת, לא בילופים, נורא מעניין לשמוע

ברור שלא

אני שונא את התיעוד ככה שבחיים אני לא עושה אותו. אם היה לי פרוייקט שבאמת שווה הייתי משקיע

זהר פלד

New member
זה גם תלוי בחוזה...

קודם כל, קוד קריא ומסודר זה תמיד. פשוט עניין של נוחות בעבודה, זה אתה עושה למענך ולא למען אף אחד אחר. לגבי התיעוד - אם אתה מוכר מוצר פשוט יחסית וגומר עניין, אין טעם להשקיע יותר מדי בתיעוד. אם אתה מוכר אפליקציה רצינית, שזמן העבודה עליה הוא, נאמר, חודש ומעלה, בהחלט יש טעם להשקיע בתיעוד, בעיקר אם הזכרון שלך לא משהו (כמו שלי). אם אתה מוכר מוצר + אחזקה, או + שדרוג, אז בהחלט יש טעם להשקיע בתיעוד.

Justin Angel

New member
בערך אותו דבר

יש עסקים שמציינים בחוזה שהם רוצים תיעוד. באופן כללי אני שם תיעוד לכל פונקציה\פרוצדורה בעזרת הצהרת קלט ופלט. כמו כן הכלל שלי לגבי תיעוד הוא "When things get funkey - Document it!". משמע, כאשר הגעתי לRS השלישי הפתוח שלי או שאני מתחיל להשוות אותיות לקוד אסקיי של סווהילית - יש מקום לתיעוד. בעיקר אצלי בדוקיומנטציה אני דוגל בתמיד לכתוב מסמך אפיון ומסמך עיצוב. ככה ברור לשני הצדדים מה הלקוח רוצה ולמה הוא רוצה את זה. (כמובן שמסמך עיצוב לפעמים קצת יותר מדי מסובך ללקוח, אבל אם מגיע מישהו אחרי לתחזק מערכת זה אמור להיות ישר ברמה שלו) בברכה,

אוריקס

New member
המממ, בוא נגיד ככה:

אם הקוד שלך לא מתועד בשביל עצמך, זה רק אומר שהתחכום של הקוד שאתה כותב נמוך מאד. "האם אתם מקפידים על קוד נקי ומסודר, פונקציות וכו'?" - מי שלא מקפיד על זה הוא מתכנת רע, אין קשר ללקוח.

למעלה