סקר שוק

סקר שוק

אז הרבה זמן לא התעדכנתי כמה עולה שיעור רכיבה בחוות השונות.
ובעיני תמיד טוב לדעת מה קורה מסביבך, ולא לחיות בבועה.
אני אתחיל, ואשמח שתוסיפו את שלכם.

שיעור עולה 120 שקל, לחצי שעה, שיעור פרטי.
בקבוצות- כמעט שאין אצלנו, קבוצה היא רק שני תלמידים ביחד,
עדיין 120 שקל ל45 דקות.
אין אצלנו טיולים.
ואין אצלנו דרך קופות חולים.
האיזור- השרון הצפוני.

giri

New member
רעיון מצויין

המחיר שאני משלמת לא כ"כ רלוונטי למטרת ה"מה קורה סביבך"
אבל אצלי זו חבילה של חצי פנסיון + שיעור בשבוע (וזה אותו דבר כל חודש, אם יש ארבעה או חמישה שיעורים) ואני משלמת עבורה 585 דולר.
מעניין לשמוע איך המחירים בארץ בהשוואה ללפני שנה וחצי כשעוד גרתי ורכבתי שם.

עדימ

New member
אצלי

מעולם לא שילמתי על שיעור פחות מ100 שח לשיעור פרטי שאינו פחות מ45 דקות.
המחיר הכי גבוה ששילמתי ושאני משלמת היום הוא 150 שח לכשעה.
אבל המאמנת הזו גם נותנת לי לרכב עוד לבד כמה שבא לי/עד שהתעייפתי/עד שהיא מסיימת את יום העבודה שלה(אני בדרך כלל אחרונה/אחת לפני אחרונה). ניסיתי בעבר מעט שיעורים קבוצתיים ולא נהנתי! בסביבות 4-5 רוכבים במגרש. אל תתפשו אותי במספר. וכן אייני זוכרת כמה שילמתי על שיעורים כאלה.
כשאני רוכבת עם עוד מישהו, אז רק עם עוד חברה שלי שרוכבת מדהים! כן כן זו פגית היקרה!
או הבת של המאמנת שלי! שגם היא רוכבת בחסד!
לפעמים אנחנו רוכבות שלושתנו ביחד אבל זה מאוד נדיר! כל השיעורים שלי הם פרטיים ולעיתים הבת של המאמנת שלי מצטרפת/פגית. בשיעורים כאלה אני מנצלת אותן לאפקט העדר כי הסוס שלי תמיד בטטה! P
בשיעורים כאלה אנחנו בדרך כלל קופצות/עושות שטויות כאלה ואחרות, אלא אם אני באה עם שאלה/נושא שאני רוצה לעבוד עליו.
גם בשיעורים כאלה אני משלמת מחיר מלא! היום למשל אני משלמת 150 שח. אבל תמיד מקבלת שיעור של שעה לפחות, שעה וחצי פלוס זמן רכיבה עם עצמי בזמן שהמאמנת כבר בשיעור הבא.
המאמנת שלי לא אוהבת כל כך לצאת לטיולים בייחוד עם תלמידים מתחילים, ולכן הטיולים שלנו מאוד קצרים סביב החווה/השטח שליד לעוד איזה 10 דקות כאלה שבהן אנחנו מקשקשות כשהיא צועדת ליידי אחרי שעבדנו שעה ו במגרש.
אישית גם אני לא אוהבת טיולים שעוברים את הרבע שעה כי הם נורא משעמים בעייני ואני לא מרגישה שהתקדמתי/עבדתי עם הסוס...זה מוציא אותי מדעתי לרכב כחצי שעה לפחות כשכל מה שאת עושה זה הליכה טרוט הליכה טרוט בלי עבודת דראסז' אמיתית שאי אפשר לבצע כי השטח לא אחיד ותמיד יש הפתעות....
המחיר הממוצע ששילמתי הוא 120 שח כל השנים....

כתבה מעניינת בנושא + שאלה

אני מניחה שיש קשר בין איכות החווה, הסוסים והמדריכים...?
מצורפת כתבה מעניינת בנושא בגלובס
שאלה: יש עדיפות לגזע סוס מסויים לרכיבה של מתחילים? (כרגע אני רק יוצאת לרכיבה על סוסים בקבוצות מאורגנות והמשפחה- חושבת להתקדם מעט:)

עדימ

New member
בעייני

זה שילוב בין גזע טופי הסוס והמדריך.
אני מאז מעולם רכבתי על סוסים שקטים. זה הכי חשוב למתחילים במיוחד!
האופי השקט קיים אצל סוסים טהורי גזע/משולבים שיש בהם קווטר. שמעתי שגם טנסי ווקר מאוד נוח. בפיינטים למדל מנסיוני האישי זה משתנה מסוס לסוס
ערבים למשל נוטים להיות חמי מזג....שוב זה מנסיוני האישי.
לגבי המדריך האווירה וכד', זה משתנה. תמיד חיפשתי את המדריכים האייכותיים ביותר ולכן הם גם יקרים. מעולם לא שילמתי פחות מ100 שח לשיעור פרטי. בייחוד אצל הטיפוליים המחיר גבוה!
לגבי שאר הנקודות, חפשי את השרשור שעשיתי לפני מספר שבועות שכותרתו האווירה המדריך הסוס ומה שביניהם. תקבלי מושג מה עמדתי.

giri

New member
מסייגת לגבי מה שכתבת על גזעים

האופי השקט קיים אצל הרבה סוסים מהרבה גזעים. קוורטר הורס הם באמת סוסים שידועים באופי שקט, מצד שני הם גם סוסים שיכולים לפרוץ במהירויות מרשימות (הם הרי פותחו למירוצי ספרינט של רבע מייל, ומשם שמם).
לגבי פיינט, יש גזע שנקרא american paint horse שהוא גזע שפותח מקוורטרים, תורוברדים ועוד גזעים, ומתאפיין בגוון הפרווה הנקרא "פינטו".
הגן שמייצר את הצבע הזה הוא דומיננטי, כך שזכר פינטו בדר"כ יניב סייחים בצבע פינטו. רוב הסוסים שנושאים את הצבע הזה בארץ אינם סוסי american paint רשומים אלא פשוט סוסים מגזעים שונים שצבעם פינטו, ובארץ קוראים להם פיינט פשוט מתוך נוחות או בורות.
טנסי ווקר הוא מאד נוח, אבל הוא רק הולך. הולך מהר מאד, אבל הולך. על טנסי ניתן ללמוד איך לרכב על טנסי... אבל לא איך להתמודד עם טרוט או קנטר. לא הייתי ממליצה למי שמעוניין ללמוד רכיבה ללכת על סוס צעד.

עדימ

New member
אני תמיד שמחה ללמוד ממך!
את

זה את כבר צריכה לדעת!

לגבי מה שכתבת על טנסי ווקר גם על זה שמעתי! ומסכימה איתך! שוב זה מה שלמדתי על הגזע!
לגבי שאר הדברים שכתבתי, הבהרתי מההתחלה שאני כותבת מידע אישית והכרות אישית בלבד!
בהחלט קיוויתי וציפיתי שיתקנו אותי וישלימו אותי כאן!

jgut

New member
לא הבנתי את השאלה

לגבי הקשר בין איכות החווה, הסוסים והמדריכים...

לגבי השאלה של עדיפות לגזע מסויים למתחילים -
אני לא חושבת שיש עדיפות כלשהי. יש גזעים שהם יותר חמים ויש כאלה שהם יותר רגועים. אבל זו הכללה ובפועל אפשר למצוא סוסים בעלי אופי שונה בכל הגזעים. אכן כמו שעדי כתבה - בהכללה הקווטרים יותר רגועים.
מה שחשוב שהסוס יהיה מותאם לרוכב מתחיל בכמה אופנים:
קודם כל שיהיה רגוע ונח לעבודה.
שיהיה בעל רצון לשתף פעולה עם הרוכב וסלחן לרוכב חסר נסיון.
שכמות המרץ שיש לו תהיה מותאמת לפעילות אותה הוא אמור לבצע.

מדריך טוב ידע להתאים את הסוס לרוכב, לתנאים הנקודתיים וידע לזהות סכנות תוך כדי עבודה ולהימנע מהן.

giri

New member
שלום לחמורו של משיח

האם יש קשר בין איכות החווה, הסוסים והמדריכים? ייתכן, אבל לא בהכרח. מדריך טוב עלול למצוא את עצמו עם סוסים בעייתיים למשל.

לגבי הכתבה בגלובס - היא נחמדה מאד, אבל בת 3 שנים, ואם יש משהו שאפשר ללמוד ממנה בהקשר של השרשור הנוכחי הוא שהמחירים עלו. אני לא חושבת שיש היום חווה - בטח לא באיזור המרכז - שעושה שיעורים ב - 90 ש"ח.

ולגבי גזעים - לא, אין עדיפות. יש עדיפות לסוס שמתאים למתחילים, וזה משהו שהחווה צריכה לדעת להתאים. בהחלט יש נטיות לגזעים שונים, אבל המציאות היא שהרוב המכריע של סוסי בי"ס הם ממילא מעורבים, וממילא לכל סוס האופי שלו (שגם עשוי להשתנות לאורך השנים - סוס מבוגר בדר"כ יותר שקט מסוס צעיר).
אם את מעוניינת להתקדם ברכיבה, עלייך למצוא חווה בה תלמדי, וגזעם של סוסי ביה"ס הוא ממש לא שיקול - גם לא סביר שתמצאי בארץ חווה שמקפידה שכל סוסי ביה"ס שלה יהיו מאותו גזע, אלא אם "מקומי" (לשון נקיה למעורב) הוא גזע.
מצרפת לך קישור לעצות לרוכבים מתחילים שאספנו פה לא מזמן.
באיזה איזור את גרה?

jgut

New member
לא יצא לך אף פעם לעשות

טיולים יותר מאתגרים?

עדימ

New member
לצערי לא! גם כשהיה כאן מפגש פורום באיזו שהיא

חווה והגעתי! (בסוף אף אחד לא הגיע אז הצטרפתי לקבוצה אחרת) הטיול היה די משעמם! :(
ללכת רגלית אולי קצת טרוט ולהסתכל על הנוף, אחרי רבע שעה אני סופר משתעממת! לכן אני רוכבת במגרש ועובדת בעיקר על דראסז' ורק בסוף יוצאת לאיזה רבע שעה גג קצת הליכה להסתכל על הירוק שצמח מסביב/ביער.
כשהייתה לי ונוס יצאתי יותר עם אבא לטיולים כי בכנות האווירה בחווה לא הייתה נעימה משהו... וחיפשנו שטחים נוחים בהם עבדתי איתה על דברים שונים.

giri

New member
חייבת לחלוק משהו בהקשר של טיולים

היתה תקופה די ארוכה בארץ שלא היה לי שותף לפנסיון על הסוס. בתקופה הזו רכבתי חמש פעמים בשבוע, ואחת מהרכיבות היתה בדר"כ טיול באיזור של החווה.
לא מדובר על איזור מאד מאתגר מבחינת השטח שלו, וחלק ניכר מהזמן טיילתי עם חברה שהסוס שלה היה במנוחה מסויימת, ולכן גם לא הגברנו מקצב.
בכל זאת, אחרי פעם-פעמיים, למדתי להוריד הילוך, להפסיק להתייחס לטיול כאל "בזבוז של אימון" ולהנות ממנו. האתגרים הם אחרים - איך להרגיע את הסוס שלך במצבים לא צפויים למשל - והאווירה פשוט נהדרת. לרכב בשטח פתוח, עם כל הירוק בעיניים והריח של ההדרים מהפרדסים, פשוט תענוג.
הטיולים הללו מאד השפיעו על ג'וניור, והוא הפך להיות סוס יותר רגוע באופן כללי והיה יותר נעים לעבוד איתו במגרש. אני בטוחה שלכל סוס יועיל לצאת לעיתים קרובות מהמגרש ולהתמודד עם החוץ, בשביל לנקות את הראש ולהתרענן. כשהתחלנו הוא היה נלחץ בטיולים, לקראת התקופה שעזבתי הוא כבר היה פשוט יותר רגוע גם בעבודה במגרש.

עדימ

New member
אם האווירה בחווה לחוצה ויש צעקות, כמו שקרה

בחווה שהחזקתי את ונוס (לא ידעתי שזה מה שצפוי לי שם וגם לא היה לי לאן לעבור) אז אני אכן אבחר לקחת את הסוס לטיול ולראות יערות שטחים וכד'. ואכן בחוץ שתיינו היינו יותר רגועות! כמו שכתבת רכבתי כמעת כל יום אז!
אני זוכרת שבאיזה שהוא שלב הצטרפה לחווה בה החזקתי באיזור כיתה יב חצי פנסיון סוס בשם מג'יק. שהיה פחדן לא נורמלי.... אני לא זוכרת אם בתקופה שלו או אחרי שנמכר ואז רכבתי על סוסים מהחווה, הבחורה הצעקנית והמלחיצה. גם אני וגם המאמנת שאני מאוד מעריכה הרגשנו לא בנוח בחברתה! ולכן אם הייתה הצעקנית ומזג האוויר איפשר, יצאנו שתינו לטיול ביער הקרוב. העליות והירידות בשטח מעולות לי לשיווי משקל וכד'. דיברנו בזמן הזה המון או שנתנו לשלווה ביינינו להיות. כך שיצאנו די הרבה....אבל כבסיס לרכיבה קבועה זה לא מספיק לי. זה לא מאתגר אותי! זה משהו שאני לא יכולה לעשות כל שבוע! גג פעם בחודש ובמשך שעה כל פעם. ולכן הסברתי בהודעתי הקודמת שאני מעדיפה לרכב כשעה במגרש לעבוד דראסז' מפתח לצורך העניין/קפיצות ואז אם שתינו אני והמאמנת במצב רוח מתאים ומזג האוויר איתנו, לצאת לעוד איזה רבע שעה עד חצי שעה טיול באיזור.

giri

New member
לא היתה לי אף פעם בעיה של אווירה לחוצה

או צעקות (WTF?)
לא אמרתי שזה צריך להיות הבסיס שלך לרכיבה קבועה, אבל אני איתנה בדעתי שיש ביציאה מהמגרש אתגרים משלה.
קרוב לוודאי שלו הייתי רוכבת בתדירות נמוכה לא הייתי משקיעה את זמן האוכף שלי בטיולים, וזה אכן הרגל שסיגלתי לי כשהיה לי יותר זמן לרכב, ככה שלא הרגשתי שאני מחמיצה כלום.

למעלה