סקר שביתה

קיפודוד

New member
שביתת המורים לא כוללת פולין כי זה "קדוש"

לא כי זה חו"ל.
&nbsp
אתה היית רוצה לצאת 4 מורות עם 80 נערות/ים לפולין, לשבוע, כאשר אתה נדרש לתורנות לילה (והלילה שנמשך 6 שעות מתחלק למשמרות, כלומר אתה ישן כ 4 שעות בלילה) ולאחר מכן אתה נדרש להצטרף בהדרכות, להשקיט, לדאוג שיקשיבו, לחבק, לנחם, למנוע אלימות וחיכוכיכם, לדאוג לאוכל שלא יצא בזמן, למנות הכשרות, לאוטובוס שהתעכב, להתעמת עם הקב"טיה המקומית כי ילד לא התארגן מספיק מהר, לחטוף על הדרך מהורים בשלט רחוק, ואז לקרוא כמה שאתה נהנה וכמה טוב להיות בחו"ל מגולשים בפורומים, ולהיות מותקף על העבודה התובענית הזאת?
&nbsp
כל תעשיית המסעות צריכה לעבור לאחריות ההורים בלבד, שייצאו עם ילדיהם, כל מי שזה כה חשוב לו. ולקיץ, לא במקום לימודים. בתיה"ס ייכבדו וייקחו את כל הילדים ליד ושם, לבית התפוצות, ללוחמי הגטאות, למפגשים עם ניצולים, ללימוד יסודי של נושא השואה.

BrightEye

New member
לבטל את המסעות המיותרים האלו מכל הסיבות שמנית

ומעוד.
שילמדו על השואה בארץ, באמצעים שיש בארץ.
מי שנורא חשוב לו ולהוריו, שיסעו בעצמם. אם תהיה דרישה אני בטוחה שמשרדי הנסיעות יארגנו במהירות טיולי מסע מאורגנים למקומות הרלוונטים.

לאונידס

Active member
לפי הלחץ שהמורים מפעילים על התלמידים לצאת למסע לפולין

נראה שהמורים, בעיקר המורות מאוד רוצים לצאת למסע הזה.
&nbsp
אני בחרתי לעבוד במקצועות שמתאימים לי ולרצונות שלי, על הנושאים שאני אוהב ועל הנושאים שאני פחות אוהב, תודה על הדאגה.
אני מציע שהמורים ינהגו בצורה דומה. מורה שחושב שדרישת המקצוע לא מתאימות לו, והדרישה לליווי טיול לא מפתיעה אף מורה, שיתכבד וימצא עבודה אחרת. ההורים לא מתכוונים לשיר שירי הלל למורים שבסך הכל מבצעים את עבודתם ובטח לא לחשוב דברים טובים על מורים שמנסים לזרוק אחריות.
הרבה יותר מצורם לי שמורים ובמיוחד נציגיהם טוענים שהם לא מוכשרים לבצע את תפקידם ובמיוחד בנושאים הקשורים לבטחון התלמידים אבל לא שמעתי מאף אחד מהם אפילו ציוץ לדרישה לשפר את הכשרתם. רק זריקת אחריות לאחרים.
&nbsp
אכן אצל המורים שאני פגשתי ואצל כל הגורמים המעורבים האחרים המסע לפולין קדוש.
הרבה יותר קדוש מביקור ביד ושם לוחמי הגטאות או יד מרדכי, שאת הנסיעה אליהם אין בעיה לבטל.
יש כאלה שמעלים היפותזה שאצל רוב המורים הקדושה נובעת מהמעבר בטרמינל ועליה למטוס, אתה טוען שהקדושה נובעת מסיבה אחרת שלא פירטת אותה.
עד שאחת ההיפותזות לא תוכח כל אחד ישתכנע מהמידע המונח לפניו.
&nbsp
לי אישית לא משנה הסיבה, אין לי בעיה לפתור את המורים מהמסע לפולין יחד עם התלמידים.
מסע ליד ושם לכולם, ללוחמי הגטאות לצפוניים וליד מרדכי לדרומיים כמובן עם לימוד מקדים, רקע כו׳ לדעתי הרבה יותר נכון.

קיפודוד

New member
אני ניסיתי לבטל את המסע לפולין.

תוך שעתיים נחתו בפיקוח תלונות ההורים. אני משקיע מאמץ עצום, לשכנע מורות אצלנו לצאת, והייתי שמח מאד (ואיתי חדר מורים ומורות גדול) אם הילדים היו יוצאים עם הוריהם. שהם יטפלו בבעיות, ישגיחו, והכל בשם הזכות הגדולה לצעוד מול הר של אפר אנושי, כאילו שיש לילד בן שבע עשרה איך לעבד את העניין הזה, וכאילו שהתוצאה הבלתי נמנעת של שלילת האחר בשובם של חלק מהמסעות היא בעצם הרצון שלנו. זה לא רק זה, זה יותר גרוע. יש מי שחוזרים מהמסע לשואה (בחיי) היישר לכותל, ואז הקישור מלא.
אגב\ אני מכיר מורים ומנהלים מעשרים בתי ספר לפחות, וחלק ניכר מהם בעמדתי. אבל זאת אינה עמדת משרד החינוך, בוודאי שזו אינה עמדת ההורים.

לאונידס

Active member
אני גם הייתי שמח אם מישהו אחר היה אחראי במקומי

אם כתוצאה מעבודה רשלנית שלי היו נפגעים חיי אדם.
כל אחד היה שמח אם היו מחלצים מהעבודה שלו את החלק הקשור באחריות על רשלנות ובמיוחד רשלנות פלילית. רופאים מהנדסים חיילים טכנאים של חברת חשמל ופקידי בנק.
הייחוד של המורים כציבור הוא בכך שלא רק שהם שואפים לאפס אחריות, הם גם דואגים לדרוש זאת בכל פה וברמה של שביתה.
&nbsp
יש מאות אלפי הורים לתלמידים בתיכון, אני בטוח שאם ינסו לבטל את המסע לפולין מתוך ציבור כל כך גדול יהיו כאלה שיתנגדו ממגוון טעמים.
עדיין התנגדות חלק מההורים לא משנה את העובדות.
העובדות הן שלמורים לא היתה בעיה לבטל ימי סיור למוזיאון ים ושם מטעמי יכולת או רצון אבל חס ושלום לבטל להם נסיעה לפולין. שום משחק מילים לא ישנה את העובדות.

BrightEye

New member
רמת האחריות, רמת הסיכון ורשלנות

משתמע לדעתי ממה שאתה אומר שאם אין להם אפשרות להבטיח את שלומם של הילדים מגיל מסויים, במסלולים מסויימים,
הפתרון הוא שינוי מסלולי הטיולים שיתאימו לאפשרות לשמור על הילדים, ושההורים יקחו אותם למקומות היותר בעייתיים.
ואז לא צריכה להיות בעיה לקחת אחריות.

לאונידס

Active member
לדעתי המסקנות שלך מדברי לא נכונות

ואין טעם לפרשן את דברי, אפשר פשוט לשאול.
&nbsp
אני לא יכול להביע דעה לגבי מסוכנותם של כלל הטיולים של כלל התלמידים בכלל בתי הספר. אני חושב שהסיבה די ברורה.
במקום אחר בשרשור הסברתי בכלליות איך קובעים מהי רמת סיכון בלתי סבירה ורמה סבירה בכל תחום בחיינו, תחבורה תעופה בינוי בריאות מזון וכו׳, אני לא רואה סיבה למה רמת סיכון בטיול בית ספר במדינת ישראל לא יכולה להיות מנוהלת באותה צורה,החוץ מכמובן חוסר מקצועיות ואינטרסים זרים של כל מיני גורמים.
&nbsp
כרגע מבחינת עובדות עמדת ארגון המורים ועמדת מורים רבים היא שפעילות מחוץ לבית הספר, כל פעילות כזו למעט המסע לפולין היא מסוכנת והם לא מוכנים להתחייב שלא לנהוג ברשלנות ודורשים חסינות מתביעה פלילית בגלל רשלנות.
&nbsp
נוח לך שארגון המורים בישראל מכריז כנציגם שהמורים הם רשלנים ומתכוונים להמשיך להיות רשלנים? שהם דורשים שהציבור יקבל רשלנות מסכנת חיים כסטנדט סביר?
&nbsp
רשלנות של הורים גם כן יכולה להיות פלילית, לטעמי בצדק ואני מקווה שגם את מסכימה. אבל רשלנות של הורים איננה נושא הדיון כאן.
&nbsp

BrightEye

New member
לא פרשתי את דבריך, הסקתי מסקנה

אני נגד הנסיעה לפולין, אני לא בטוחה בכלל שלמורים אין בעיה עם הנסיעה לפולין, יותר הגיוני בעיני שיש בעיה של פרה קדושה במשרד החינוך.
לא יפתיע אותי אם יש ניגוד בין מה שנראה למורים הגיוני ומה שלמשרד החינוך נראה הגיוני.
שוב, לא פרשנות, סתם הסקת מסקנה.
אני לא חושבת שרשלנות המורים פלילית, כי אני לא חושבת שהתפקיד שלהם להיות שומרי ראש של חבורת מתבגרים חצופים שחושבים שהם יודעים הכל. שלא לדבר על ההורים של אותם תלמידים חצופים שהם כור מחצבת אותה חוצפה ומגיע לי.

לאונידס

Active member
בית משפט מחליט אם רשלנות היא פלילית או לא

ובודק כל מקרה לגופו.
השביתה החלה כשבית המשפט מצא את אותו סגן מנהל כרשלן.
אני בטח לא יכול להחליט אם כלל ציבור המורים הם פושעים פליליים.
העניין הוא שנציגי המורים חושבים שהם כאלה ודרשו שהחוק הפלילי לא יחול על מורים. תלונות להצגתם של המורים באור מאוד לא מחמיא לא אלי.

קיפודוד

New member
גם לימודים הם לא ביטלו.

כלומר, התיזה שלך היא שהמורים כל כך נהנים בכיתה, שהם שוכחים את העקרונות שלהם כשמדובר בהוראה? ואולי זה מה שמישהו חושב שחשוב, יותר מטיולים ופעילות (ואני לא מסכים בהכרח, אבל זה משקף סולם ערכים). התיאוריה המשעשעת שהמורים נהנים מהמסע לפולין מתרסקת מול כל מורה נורמלי בכל מסע נורמלי.

לאונידס

Active member
לפי כמות החיסורים של המורים בבית הספר הם בהחלט מבטלים

ראה שרשור לגבי חיסורים מלפני כמה ימים כאן בפורום.
אתמול הילדה יצאה לבית הספר לשעה 9 במקום 8, משהו לגבי המורה להתעמלות שהיתה צריכה להשגיח על מבחן של כיתה אחרת.
חזרה ברבע לשתים עשרה במקום באחת וחצי, לא יודע למה התבטלו השיעורים, כי נמאס לי לשאול.
רמז: לכל הכיתות בוטלו הלימודים המתקיימים אחרי השעה הרביעית ואוטובוס הסעות חנה בכניסה לבית הספר.
&nbsp
היום גם כן שיעור ראשון בוטל (טוב אם מביטים על אתמול אפשר לנחש למה), שיעורים שלישי ורביעי גם כן, קפצה עם החברות בשעתיים החלון הביתה כי אנחנו קרובים לבית הספר. ארון החטיפים רוקן מתכולתו.
שיעור חמישי התקיים, שישי גם כן בוטל. אין לי מושג למה.
&nbsp
שבוע שעבר יום שישי לא היו לימודים, חלוקת תעודות.
הורים הוזמנו למעמד החלוקה לכל תלמיד כי לדעת בית הספר עוד מעט ממילא מסתיימים הלימודים הרציניים ורצוי שההורים יקבלו פידבק כבר עכשיו.
&nbsp
נראה לי שלמורים אין מספיק שיעורים בפועל כדי לבטל, כבר לא נשארו.
שביתת לימודים נראית לי רלוונטית כמעט כמו שביתת מצילים בחורף וחזאים בקיץ.
&nbsp
מכיוון שאני לא חושד בך שאינך אדם ישר לא נותר לי אלא לקבל את דיברתך שהמורים ממש סובלים מהמסע לפולין ויעשו הכל כדי לצאת לסבל הזה, כולל החרגתו משביתה, החרגתו מהטענה שמורה לא יכול להיות אחראי על תלמידים מחוץ לתחומי בית הספר ומהחוויה האישית של ושל מכרי גם הפעלת לחץ כבד על תלמידים או הורים של תלמידים המתנגדים ליציאה.
הלואי היו מתעקשים כל כך לסבול מהעברת שיעור מתמטיקה.
כל ציבור אחר שאני מכיר מנסה להתרחק ממקומות לא נעימים, מורים כנראה להיפך.

קיפודוד

New member
יש לך סטטיסטיקה ?

עבדתי בחברת הייטק גדולה, ניהלתי פרוייקטים. גם שם היו לי לא מעט חיסורים. האמת היא שאני לא יודע מה כמות חיסורי המורים, ביחס לעובדים במקצועות אחרים. אבל גם אם נניח שבישראל מורים מחסרים יותר ימי לימודים מאשר במדינות אחרות (בהשוואה למקצועות אחרים במשק), יכולים להיות לכך כמה וכמה הסברים.
&nbsp
מערכת רמיסת המורה, שאתה מבטא ומייצג כאן נאמנה, היא מערכת משומנת היטב. נדמה לי שהיא חלק ממה שקורה בישראל בשנים האחרונות ביתר שאת, ונדמה לי שזה לא מוביל למקומות טובים.

לאונידס

Active member
אשמח אם ארגון המורים יבקש ממשרד החינוך לפרסם סטטיסטיקה כזו

כי הנתונים בכל הארץ בידו ולא בידי.
אני בטוח שלנוכחות המאוד חלקית של המורים בכיתות יש הסברים, אני מקווה שקצת יותר אינטליגנטיים מאלו שאנחנו שומעים לאחרונה ועוד בפרסומים הרשמיים של ארגון המורים.
&nbsp
אני לא מייצג שום מערכת, אני בסך הכל אבא אחד נטול שמן ושימון שלפעמים מיצג את ילדיו (בעיקר כשהם מסכימים), שלמענם המערכת הזו נועדה.
איפשהו נוצר הרושם שעובדי מערכת החינוך רואים בתלמידים גורם מפריע שבלעדיו (ובלעדי ההורים) המערכת הזו היתה מתנהלת הרבה יותר טוב.
מזכיר לי פרק מהסדרה המדהימה
http://www.e-med.co.il/emedia/ShowItem.aspx?RecordId=35385
&nbsp
אולי באמת כדאי לשלוח למסע לפולין את המלווים בלי התלמידים, הרבה יתר נוח.

קיפודוד

New member
ודייק.

בעניין ההפגנה שאורגנה על יד אגודת מדריכי הטיולים חשוב לציין שהפרטת הטיולים, היא חלק ממהלך שבו חדר המצב (המופרט) מאשר טיול שנבנה ע"י חברה פרטית, מודרך ע"י אנשים שמקבלים כסף, במימון בלעדי של כספי הורים. האחריות היא על עובד ציבור, אבל הסמכות כולה אצל גופים פרטיים. זאת בעיה. ובאותו הבעניין החברה להגנת הטבע (שהיא אחד הגופים הפרטים / עמותות הללו), אכן ארגנה טיולים בלי מורים. ביום השביתה הצליחו בחברה להביא 200 תלמידים, מתוך 500,000 שובתים. לא ממש הצלחה מסחררת. עושה רושם שהתלמידים העדיפו לישון.
&nbsp
אני חושב שלאור הכשלון הזה, החשש צריך להיות - ימשיכו להכריח אותי לקחת אחריות על משלחות לפולין, שעלותן גבוהה, הגוזרים עליהן קופון כלכלי הם רבים, והמורה אחראי על כמות גדולה של ילדים בתנאים לא פשוטים, כמובן שגם כאן בלי הכשרה אבל עם כל האחריות. החשש הזה מתגנב לליבי כי כאשר מנסים לארגון טיול בלי המורים, מתברר ששיעור התלמידים שיוצאים הוא ארבע מאיות האחוז או במספרים 0.0004 מכמות התלמידים (!!), וזה כאשר מדובר בטיול חינמי לחלוטין.
&nbsp
בנושא הדיון בכנסת, הניסוח שלך לפיו "הובהר לרן ארז שאיש אינו תומך בדרישתו למתן חסינות למורים", הוא ניסוח לקוי, מגמתי לזרא. אם אצטט רק את דבריו של ארז באותו הדיון שאתה מציין "אנחנו לא מבקשים חסינות פלילית גורפת, אבל אפשר לקבוע רף אחר למורים ולקיים מנגנוני סינון לפני שמגיעים לבית המשפט. לא הוכשרנו להיות אחראים על בטיחות התלמידים או מלווי טיולים. אנחנו לא מוכנים לעשות את העבודה הזאת ללא רשת ביטחון". ארז ביקש "למצוא חלופות כגון בתי דין משמעתיים כמו שיש לעובדי מדינה או לעובדי רשויות".
&nbsp
עם דבר אחד אני מסכים - מעשית כמעט שום דבר לא השתנה, וזה רע. בעיקר לילדים שלנו, שחשופים לאינטרסים הכלכליים של חברות פרטיות, מדריכים, עמותות, ומלווים במורים שלוקחים אחריות אבל אין להם הסמכות או הכלים לעשות זאת (וכמובן שכמות המורים קטנה ביותר, ביחס לנדרש, כי צריך להיות לא לגמרי שפוי כדי לצאת לטיול בתנאים האלה, בתוספת שכר נלעגת). אז זה המצב בינתיים, עד הילד הבא שייפגע, ועד המורה הבא שייפגע. ואז יעדכנו את חוזר המנכ"ל וחוזר חלילה.

1precious1

New member
ברור שניצלו

וגם אפילו ניסו את מזלם בתקווה נואשת שאולי ההודעה שחוזרים ללימודים היא הודעת השוא ולא להיפך, החצופים.
לא הלך להם, והלכו אחרי יום שביתה "כמו טעטעל'ה" חזרה לבית הספר

למעלה