סקר/שאלה קטן/ה....

ליזי133

New member
סקר/שאלה קטן/ה....

בעיקרון, אני לא יודעת אם לקרוא לזה ממש סקר, או סתם שאלה, שמעניינת אותי ושאני רוצה לדעת את דעתכם/ן עליה...

אז ככה..., אי פעם הרגשתם/ן שהמין הפיזיולוגי/ביולוגי שלכם מפריע/ לא טוב/ לא מתאים לכם/ן? כלומר- לא ממש מבחינת הרגשה אישית, אבל גם זה, אבל בעיקר משהו שזה מונע מכם/ן, שאתם/ן לא אוהבים/ות זה, או משהו שמפריע לכם/ן בזה?

השאלה עלתה אצלי בעקבות
אזהרת סיפור אישי+חפירה לפניכם/ן

כך שאני מרגישה שהמין שלי מונע ממני דברים, מפלה אותי, ואפילו מפריע לי בהגשמת החלום שלי. כמה שיותר אני מתקרבת לחלום שלי, אני מרגישה שאני מתחילה למצוא קצת בעיות או פרטים לא מתוייגים שתכנית הכביכול FLAWLESS שלי...
אני אוהבת להיות נקבה, מצד אחד, להיות ילדה/נערה/אישה/ווטאבר... אבל מצד שני, אני רוצה שוויון והכל, אבל עדיין יש דברים שהם לא שווים, ואני יודעת שזה ככה. אני עדיין נתקלת באפליית נשים ברורה, בשוביניזם, בלי הרבה סיבה...
מבחינתי, אני מעדיפה להיות פיזיולוגית זכר, ובכל השאר נקבה... מצד אחד, כן מעודדות אותי נשים באולימפיאדה, נשים שמגיעות להישגים מרשימים, נשים שמתעסקות באקסטרים, מטפסות על הרים, מטיילות וכו'... אבל עדיין... עדיין... אני רוצה להרים דברים כבדים בלי לחשוש שעלולות להיות לזה השלכות, אני רוצה לא להיות מונעת ממחשבה על המין שלי, אלא מונעת ממחשבה על הרצון שלי, ועליו בלבד! בלי שהמין הביולוגי שלי יגביל אותי! וזה מעצבן. אני לא רוצה להיות מוגבלת בזה, כך או כך. זה לא אומר שאני אוותר על החלום שלי בגלל שאני נולדתי נקבה, אבל זה גרם לי לחשוב קצת... גם בגלל שנתקלתי ועדיין נתקלת, בכל מיני תכניות שכאלה, רק בגברים. אני כל כך שמחה כשאני רואה באחת התכניות האלה אישה, וגם אז, זה תכניות שונות, לא ממש מה שאני הייתי רוצה... בכל מקרה... חפרתי. דעתכם/ן?

Apikachu L

New member
אני ממש מבינה אותך

גם אני הייתי שם, למרות שמבחינתי לא הסתדר לי גם כל הקטע של להיות אישה, ואחרי מחשבה, גם גבר. אבל כן, אני גם מעוצבנת מהמחשבה שיש דברים שבגלל שלא עודדו אותי לעשות בילדות בבגרות אעשה פחות טוב (כולל אינטראקציה חברתית, אבל זה לא קשור).
לגבי הרמה של דברים: אפשר להרים דברים כבדים בלי לפגוע בעצמך כל עוד את מרימה אותם נכון. למעשה גם בני אדם שהם זכרים פזיולוגית גם נפגעים מהרמה של דברים לעיתים קרובות.

כאשר אני מרימה שולחן, סתם שולחן תלמיד כזה, תמיד נמצא האדיוט שבא לחטוף לי אותו מהיד, למרות שזה ממש מעצבן כי א. אני יכולה לבד, אחרת הייתי מבקשת עזרה, ב. הם לא מודיעים שהם עושים את זה והשולחן עלול ליפול לי על הרגל, או סתם להפריע לי באיזון שאני מחזיקה אותו.

אוהדאדם

New member
בדברים מסוימים

הייתי שמח אם היה לי רחם, למשל...
אני חושב שגם יכול להיות מעניין לראות את הדברים מנקודת המבט של הצד השני, לפעמים. לקום איזה בוקר כאישה, להסתובב קצת בעולם כאישה, ואז לחזור להיות גבר...

אבל אף פעם לא הרגשתי שזה שאני גבר "מפריע" לי. לפעמים זה יוצר בעיות (נניח חברות שלי היו יוצאות ל-Girls Night Out ולא מזמינות אותי), אבל זה לא הפריע לי.

Bell4Ever

New member
בולשיט

ההגבלה שיש לנו בחברה שנוגעת להבדלים בין המינים היא פסיכולוגית בלבד.
בנות = ברביות. בנים = כדורגל.
ממה את חוששת שאת מרימה דברים כבדים? אמהות לא מרימות את הילדים? את יודעת כמה ילד שוקל? אבל בראש שלנו נקבה שמרימה שולחן זה יכול לפגוע בפוריות, מי המציא? זה בעיקר פוגע בגבריות של הגבר שלידך.
אני יכולה להבין אנשים שלא מסתדרים עם המין שלהם מבחינת השלמה עצמית, אני לא יכולה להבין אנשים שחושבים שעדיף להיות המין השני בגלל הגבלות שהחברה שמה לנו.
אני לא צריכה זין כדי לשחק כדורגל או להרים שולחן, ואף גבר לא צריך רחם כדי לבקש משמורת על הילדים שלו או כדי ללבוש שמלה.

מעולם לא רציתי או אפילו חשבתי כמה נחמד זה להיות גבר (בלי להעליב אף אחד, כן?). אני כל כך נהנת להיות אני, הבנתי שלא מעניין אותי להיות משהו אחר.

sobeit88

New member
טעות

אי אפשר להגיד שההבדל הוא פסיכולוגי בלבד. המערכת בנויה כך שנשים מגיעות למקומות מסויימים וגברים למקומות אחרים.
זה נכון, למשל, שאת לא צריכה זין כדי לשחק כדורגל, אבל את כן צריכה זין כדי שישדרו את משחקי הליגה שלך בטלוויזיה.

Bell4Ever

New member
פיזיולוגית זה אפשרי

שלא יהיה לי זין וגם ישדרו את משחקי הליגה שלי בטלוויזיה, מסכימה? כאילו, זה לא שזה נגד איזה חוק פיזיקלי. אז מה קרה? אני לא יודעת אם המילה פסיכולוגיה מתאימה פה, אבל זה קשור להתנהלות החברתית, או אולי יצא וביקוש, בכל מקרה, אין פה קשר ליכולת, אלא לעניין הציבור.
אם שחקניות כדורגל ישחקו בלבוש של שחקניות הכדורעף יש לי תחושה שישדרו את זה בטלוויזיה :)

sobeit88

New member
אבל זה בדיוק הקטע

אם הן יתלבשו כמו שחקניות כדורעף הן בכלל לא צריכות לשחק שום דבר כדי שישדרו אותן בטלוויזיה.

אכן "פסיכולוגיה" לא מתאימה פה. את מדברת על השפעה חברתית. השפעה חברתית היא אחד הכוחות החזקים ביותר שקיימים.
זה לא משנה אם הסיבה שאת לא יכולה לעשות משהו היא כביכול פיזית או חברתית- את עדיין לא יכולה לעשות את זה.

Bell4Ever

New member
הכוונה שלי

שאם מישהי רוצה לעשות, היא בדרך כלל יכולה לעשות אותו, וזה לא שהיקום מונע ממנה, או החברה, בדרך כלל היא מונעת מעצמה (הדיון הדרדר לנשים אבל הכוונה היא לשני המינים).
אם את רוצה שישדרו את המשחק שלך בטלוויזיה זה אפשרי, אם את רוצה שאנשים יהנו מזה זה סיפור אחר, אבל זה לא קשור למינים.
גם ילד בן 11 חולם להיות שחקן כדורגל, 99.99999% שהוא לא יהיה, אז הוא מפנטז להיות מישהו אחר, שזה לגיטימי (בערך), אם ילדה בת 11 יש לה אותו חלום פתאום זה הופך לאישו כי היא רוצה להיות בן. אבל בעצם היא לא רוצה להיות בן, היא רוצה להיות בן שמשחק ממש טוב כדורגל כי זה מה שהיא מכירה.

בעיניי מה שיותר חשוב או עצוב זה שיש נטייה לרצות להשתנות במקום לשנות את החברה, מה שאנחנו יודעים שאפשרי (נשים\שחורים מצביעות\ים, טייסות בצה"ל, נשים באולימפיאדה)

ככה לפחות אני רואה את זה. אבל אולי זה רק בגלל שלא נתקלתי במשהו שלא עשיתי בגלל השחלות החמודות שלי. בכל מקרה, יש לכן אישור ממני להרים שולחן לבד

אוהדאדם

New member
היצע וביקוש

אני מסכים איתך שאין חוק פיזיולוגי או פיזיקלי שמונע מנשים לעשות מה שהן רוצות, אבל נדמה לי שהיא דיברה על תחושה.

אם את מרגישה שלא נותנים לך לעשות משהו כי את אישה, אולי את תפתחי תקווה כזו לא להיות אישה כדי שלא יצרו אצלך הרגשה כזו. זו דרך להתמודד עם ההרגשה הזו. יש לי תחושה שאת מתמודדת עם אנשים כאלו אחרת.

אוהדאדם

New member
אם את מסוגלת לשים סמיילי בסוף

אחרי שמתקנים אותך, את בן אדם נדיר. חן חן.

למעלה