סקר קצר

hana5

New member
סקר קצר

מי עשה היום סלט פירות בטיפול? או לחילופין שתל?

תעלולה

New member
גם אני... פרטים:

כל היום שלנו היה בסימן טו-בשבט!
מטופלת ראשונה הביאה פרות יבשים בתוך קופסת פלסטיק. המטלה שלה היתה לפתוח את הקופסה... הממ... לא כ"כ פשוט לאחר אם יש הידבקויות לאחר ניתוח וחולשת שרירים ובעית תחושה.
המטופלת השניה הביאה פרות טריים והכינה מהם סלט. זה היה סיום הטיפול שלה והיה ממש נחמד. 4 חודשים לאחר שבר בדיסטל רדיוס וניכר שימוש נהדר ביד, כח טוב ובעיקר - סיפוק מהעבודה. החלק הכי טוב היה שהיא סחטה את התפוז ללא מסחטה (עם היד!) לתוך הסלט. היא באמת השתפרה!
מטופל שלישי - ילד לאחר שבר בש.כ.י., הגיע אחרי הנטיעות שבבית ספר. צייר את הנטיעות על הדף (כי נמאס לו כבר להתעסק עם בוץ), כחלק מאימון על שימוש ביד הפגועה.
ולסיום היום, היה פינאלה מדהים. מטופל אחרון היה גנן שהביא לכבוד טו-בשבט שתילים. הוא אחרי ת.עבודה מאד קשה, עם בעית תחושה בכף ידו עקב חתך בעצב המדיאני. לקחנו את השתילים, יצאנו מהקופ"ח ושתלנו אותם בחוץ, ליד השומרת. כ- 10 דקות הוא חפר עם ידו הפגועה באדמה הרטובה, המשיך והמשיך כי "חש את האדמה סוף סוף", ואח"כ שם את השתילים בגומות שהכין והידק את האדמה מסביב תוך השתדלות לעשות הכל עם היד הפגועה. הוא כ"כ התרגש, וגם אני... (יותר שווה מטרפלסט, נכון?)

תלביבית

New member
גם אנחנו

במכון (שיקום נוירולוגי) עשינו שילוב עם קבוצת שיווי המשקל של פיזיותרפיה והוצאנו את כולם לחצר לנטיעות...נטענו,רקדנו שרנו, הצטלמנו, היה שמייח
ו...אנשים ציינו שהם עשו להם סימן כדי לזכור היכן שתלו וכך יוכלו לעמוד על גורל השתיל ולהשקות כשבאים.

לבושתי הרבה

השנה החג הזה התפספס לי לגמרי. לא ציינתי אותו - לא בעבודה ולא בבית. נזכרתי שט"ו בשבט כשראיתי שאחד המטופלים הביא עוגת פירות יבשים.

גם אני במקרה התחלנו את הבוקר(אתמול), כמו בכל יום שלישי בקבוצת גינון מחלקתית, בדר"כ משתתפים בה כ-10-11 ממאושפזי המחלקה, התייחסנו לזה שהיום טו- בשבט, שתלנו מצמחים בחלקה שיש לנו בכניסה לריפוי בעיסוק (אני עובדת בבי"ח פסיכיאטרי),אלו שלא שתלו עבדו בחממה או שהכינו ראש דשא וכמובן שסיימנו עם תה צמחים. איילת

למעלה