תני לי לעזור לך לשנות את דעתך.
התנ"כ בתור ספר שאנשים כתבו אין הוא ספר הסטורי מדוייק, הוא נותן את ההיסטוריה לפי נקודת המבט של היהודים בגלות. אומנם חלק ( ורק חלק ) מהמלחמות באמת קרו לפי התנ"כ. אך שום דבר לא מדוייק, דמותה של האשה בתנ"כ לא מדוייק ( הוא נכתב ע"י גברים ), פילוג הממלכה הוא לא מדוייק לפי התנ"כ, אפילו גבולות ארץ ישראל לא מדוייקות, תאמיני או לא - אך היהודים בגלות, שעשו עבודת קודש לכתוב את התנ"כ ואח"כ לחתום אותו לפעמים הוסיפו לארץ ישראל כמה ק"מ או הורידו כמה '"מ לא נחוצים, וזאת מידיעה שהקב"ה יחזיר אותנו לארץ לפי מה שהם כתבו. אך לא כך הדבר, רק הקב"ה יודע מה באמת קרה ואיך זה בדיוק קרה מנקודת מבט אובייקטיבית מוחלטת, אנשים מעודם אנשים, טועים. שלא תביני לא נכון, אני לא אומר שהתנ"כ הוא טעות, הוא פשוט עושה היסטוריפיקציה ומיסטיפיקציה לכל מיני ארועים ומאורעות. עכשיו תני לי לשאול אותך שאלה. והיה ויבוא יום אחד חייזר ( לכי איתי שניה ) ויביא לך ספר אחר, עוד יותר עתיק מהתנ"כ בו מסופר על הקב"ה שנתן את הארץ לחייזר, הגלה את החייזר ועשה אותנו. ועכשיו החייזר חזר ( בפקודת ה' או לא, את לא יודעת ) ואומר לך שתעופי מהאדמות כי היסטורית הם שייכות לו. את תזוזי? לדעתי לא. שאלי עצמך - למה?