סקר קצר.....

מתנדב

New member
סקר קצר.....

כמה קראבינים לדעתכם צריך בכל ניידת? כשיוצאים 3 מתנדבים בניידת האם כל השלושה צרכים לקחת קראבין איתם?, או מספיק רק אחד?, מה אתם אומרים

Darewolf

New member
תלוי כמה קראבינים יש בתחנה

אצלו אין כל כך הרבה, ככה שאם כמה ניידות יוצאות אי אפשר לתת לכל אחת 3 קרבינים, אבל לדעתי זה ככה: אם יש שתי אנשים בניידת, צריך אחד, שלוש אפשר לקחת 2 אבל לא צריך במיוחד, שלא נדבר על 3 שזה לא הכרחי בכלל. אורי.

רועי ב

New member
אצלנו בבסיס יש 24 קרבינים

מוצ"ש שעבר יצאתי אני ועוד 3 מתנדבים (אחד במדים) והמפקד שלי לאבטחת קניון 2 מתנדבים לקחו קרבין והמפקד היה לו אקדח אז תעשה חשבון

לדעתי צריך 3 קרבינים

כמספר האנשים בניידת .. אני יצאתי לאיזה מבצע , ובתוך הניידת ההיינו שלושה חברה המפקד שלי ועוד אחד מתנדב ויצאנו אם שלושה קרבינים,ולמפקד שלי עוד היה נשק אישי. שוקו! <לא לשים לב לשם שלי> <זה אחד השמות שלי>

Darewolf

New member
כפי שאמרתי

אין לנו כל כך הרבה נשק במפקדה, יש לנו בקירוב 10 קרבינים ועוד כמה מק´ חמש איש עם נשק אישי... ויש לנו המון מתנדבים, רק ביא´ בסביבות ה75 איש התנדבו. מקווה שהבהרתץי את המצב, אורי.

dpg

New member
3

צריך להביא לכולם קאריבנים זה אומר עד 3 כי זה נותן תחושה של ביטחון לכל אחד מהמתנדבים והאנשים מסביבכם וגם במקרה חס ושלום יש איך לנטרל את המפגע עם שלושה אנשים

or_k

New member
אצלנו יש נוהל

שאומר: כל מתנדב בניידת עם קרבין. פעם זה היה נשק בניידת אבל נגיד צריך לפתוח באש אחד יפתח באר והשאר מה יעשו? יזרקו אבנים? לכן צריך שכל אחד יהיה עם נשק!

מתנדב

New member
אוקיי אז ככה......

מבחינתי זה גם טוב שלכל מתנדב יהיה קרבין משלו, אבל אם יש רק 2 מתנדבים אם קראבין, זה גם יכול להספיק.

מינימום-2

במקרה של מעצור/תקלה צריך עוד מישהו שיגיב. במקרה שחלילה האוחז בנשק נפגע, תתחילו להגיד תהילים? (בהחלט כן! זה אף פעם לא מזיק) :) בכל מקרה, רצוי ´קרבין לכל מתנדב´

איציק78

New member
תהילים תמיד טוב

לפי דעתי מספיק אחד וזה יותר מידי זה מפריע את הנוחות בניידת אבל נהיה טיפה יותר רצינים: החוק אומר כך לשוטרים שנוסעים בכביש 444 צריך שיהיה מקדימה ליד הנהג והנוסע לידו קרבין + אקדח . ולפי דעתי מספיק לשלושה מתנדבים 2 קרבין זה מספיק. ואם נלך לפי החוק רק תהילים להגיד שלא נצטרך להשתמש בזה אף פעם. איציק

אתם מדברים כאילו

כבר יצא לכם כל פעם להשתמש בנשק... אתם יודעים שיש סיכוי קלוש בקלושים שיצא לכם להשתמש בנשק, וגם כשצריכים להשתמש בנשק (רוב הפעמים) לא ירצו שאתם תשתמשו אלה המשטרה. נשק אחד מספיק לטעמי.

אורי ידידי

אם אין סיכוי שנשתמש בנשק כפי שציינת, למה אנחנו לוקחים נשק? הסיכוי שמתנדב משא"ז בשעת סיור יקלע למצב שבו הוא צריך לפתוח באש, הוא בדיוק באותו מידה שבו שוטר סיור יכול להקלע למצב שהוא צריך לפתוח באש. צדקת שכתבת שאם צריך לפתוח באש יעדיפו שוטרים מקצועיים, אבל אתה יודע. לא תמיד מה שרוצים, זה מה שקורה. לדעתי רצוי 2 נשקים מינימום בכל ניידת (במקרה של תקלה/פגיעה במחזיק נשק אחד, יש ´גב´ שיתן גיבוי) בתקווה שנשתמש בנשק רק במטווחים Kיציק

leba

New member
סקר??????.?

איזו שאילה אתה שואל? האם אין אצלכם תדריכים? אין הודעות על התראות? מה הטעם שיצאו 4 בניידת ושניים למשל אינם חמושים?! במידה וקיבלו אישור העסקה, חייבים הם להיות חמושים כל אחד. אחרת מי יקח את הנשק? או, איך יבוצע חיפוי במידה ונושא נשק ניגש לבדוק רכב חשוד? זה לא רציני הסקר הנ"ל. כדאי שתשבו בבית

מתנדב

New member
leba אני לא דיברתי אם יוצאים 4

בניידת, במקרה שיוצאים רק שלושה מספיק רק שניים שיקחו איתם קראבין.

leba

New member
לא תקין

כל מתנדב חייב להיות עם כושר הרתעה ועם יכולת גיבוי של חבריו על כן כל אחד חייב להיות חמוש

Deathatred

New member
רובה לכל מתנדב

היום מי יודע, עדיף שיהיה גיבוי עם האחרים נפגעים או יש מעצור באחד הנשקים. כמובן שעם הנשק באה גם המחסנית ואם אתה לא רוצה לירות אתה תמיד יכול להשאיל לחברך אם אוזלים לו הכדורים (בהנחה שמדובר במצב חירום). עוד הערה: הרבה שוטרים ומתנדבים שמים את הרובים בבגז´. אני אומר: בשום אופן לא! הרובה צריך להיות עליך כדי שתוכל להגיב מהר אם צריך וגם כדי להרתיע! בכל מקרה, ממה שאני הבנתי למתנדבים אסור לשים נשק בבגז´, במשך כל הפעילות הרובה חייב להיות עליך.

למעלה