סקר קצר ומעניין

סקר קצר ומעניין

נניח, חס וחלילה חס ושלום, שכל האוסף שלכם הולך להעלם ומותר לכם לשמור רק פריט אחד ממנו! מה יהיה הפריט?

תמיר1991

New member
זה פריט בולאי מיוחד ויפהפה, די נדיר

שהוצא במיוחד לאספנים בתערוכת הבולים העולמית - ישראל 98'. הוא מספר את סיפור 50 שנות המדינה דרך בולים שיצאו בשנים 96'-98'. בקרוב אעלה תמונות, מתוך אתר ההתאחדות. תמיר.

תמיר שלום,

כשאתה אומר "די נדיר", למה אתה מתכוון? אני למשל מתכוון בהגדרה כזו לפריט שלא הופיע בשוק העולמי כבר כמה וכמה שנים, ואי אפשר לקנות אותו בשום מקום ואצל אף אחד. ואז, אם הוא מופיע פתאום באיזו מכירה פומבית, כל האספנים שחיכו לו שנים עטים עליו כמו עיטים, ומוכנים להוציא אחד לשני את העיניים העיקר לקנות אותו. הפריט שעליו סיפרת אולי יצא בפחות עותקים מבול רגיל, אבל עדיין אין שום בעיה לקנות אותו מחר בבוקר (טוב, לא בשבת אבל ביום ראשון) אצל כל אחד מסוחרי הבולים של תל אביב. נשאלת השאלה, למה אתה חושב שהוא נדיר?

תמיר1991

New member
כי שוויו הוא 300 ש"ח. בשבילי זה

הרבה כסף, וגם בשביל יותר מדי אנשים אחרים. כך שהוא נדיר... תמיר.

תמיר, אני אנסה לחדד את ההגדרה של נד

תמיר, הכוונה בנדיר, הוא פריט שהסיכוי לרכוש אותו הוא קלוש, ובכל מקרה גם אם תצליח, סביר להניח שתיאלץ להמתין שנים רבות עד לקנייתו. מתי פריט יהיה כה נדיר? לדעתי יש שתי אפשרויות, או שעלותו היא מאוד גבוהה, והסיכוי שתשוב ותקנה אותו נמוך למדי. במקרה כזה אני מדבר על פריט ששווה אלפי שקלים, ואולי אף יותר. האפשרות השניה היא פריט שעלותו אינה גבוהה במיוחד, אך הוא צץ במכירות פומביות או ב- ebay אחת לכמה שנים. סוג זה של פריטים נדירים יהיה לרוב חותמות או מעטפות שרק אספנים של תחומים ספציפים ירצו לקנות אותם, ולכן מחירם נשאר נמוך יחסית. בכל מקרה הקונטרס של שנת 1998 הוא לא קשה למציאה, ומחירו אינו ברמה שתגרום לאספנים לחסוך עבורו כסף במשך מספר שנים. מסיבה זו אין הוא כה נדיר.

תמיר1991

New member
נקודת השקפתך שונה משלי, בשל

העובדה שתחומי האיסוף שלנו שונים, תקציבינו שונה, דרכי השגת הפריטים שלנו שונות וכך גם כל חיינו האספניים. אתה אוסף הרבה יותר זמן ממני ומתמצא יותר ממני עשרות מונים, ודעתך היא מבוססת וחשובה, אך נקודות השקפותינו שונות ולכן גם מחשבותינו. אני עדיין "תומך" בגירסתי. כמובן שאין כאן "צודק" ו"טועה", אך הכל זאת, ויכוח כזה יהיה מעניין. אשמח לשמוע דעות נוספות. תמיר.

טל ענבר

New member
יש צודק וטועה, ותמיר - אתה טועה!

נדיר - פריט שאינו בנמצא באופן סדיר, ולעתים מופיע אחת למספר שנים, והביקוש רב בהרבה מההיצע. על פי מערכת האמונות שלך העוסקת בנדירותם של בולים, הרי - כדוגמא תאורטית לחלוטין - אדם מבוגר מאוד, הספון בביתו, ללא אינטרנט, ללא טלפון וללא יכולת לשלוח שליח מטעמו - ימצא שגם בול יקינתון של מכתב רגיל בארץ הוא נדיר... ישנם פריטים נדירים זולים, ישנם פריטים סטנדרטיים יקרים. יתר על כן - באספנות יש תפקיד (למרבה הצער אולי) לעומקו של הכיס. מה שבשבילך יהיה יקר, יהיה זול לאחר, ואין בכך כלום מהנדירות. אתה יכול לומר, שעבור אספן במעמדך (גיל, השכלה, אמצעי תשלום וכיו"ב) - הפריט מתערוכת הבולים ב - 1998 הוא קשה להשגה (במקרה דנן - בגין מחירו הגבוה עבורך), אך לומר שהפריט הוא נדיר בשל כך - יהיה משגה.

תמיר1991

New member
נקודת השקפתך כבר יותר ברורה.

אם כך אמור מעתה: קשה להשגה! וירון - הבע גם אתה את דעתך! תמיר.

python 4

New member
כולכם צודקים../images/Emo45.gif

אני למשל מנסה כבר חודשים להשיג בול MNH של הכלנית עם שובל, ופשוט אין דבר כזה להשיג.

® רן

New member
הקשר בין נדירות למחיר הוא עקיף

ולא ישיר. נדירות - כמה היצע יש מפריט מסוים. פריט שיש ממנו בודדים בעולם, הוא נדיר. מחיר - נקבע עפ"י היחס בין ביקוש להיצע. לפעמים פריט לא נדיר יהיה מאוד יקר כי יש לו הרבה ביקוש, ולפעמים פריט מאוד נדיר יהיה זול כי לא יהיה לו הרבה ביקוש. דוגמאות: סנט אמריקאי משנת 1909, סימן מטבעה S + האותיות VDB (ראשי תיבות של שם המעצב) הונפק בכמות של 484,000 - לא נדיר לפי שום קנה מידה. אבל, בגלל הביקוש הרב מאוד, מחירו נע בין $500 למצב גרוע מאוד מאוד ועד לאלפי דולרים למצב חדש. מצד שני, טעות במטבע של חצי שקל ישן ישראלי (אוף סנטר) היא נדירה ביותר - אני ראיתי רק אחת כזו בכל הזמן שאני אוסף וגם אספנים אחרים שאני מכיר לא ראו כאלה, והשגתי ב eBay בעבור $30. פשוט לא היה שום ביקוש חוץ ממני (לפחות לא באותו יום).

Sanchez

Member
אחד הפריטים שעוד לא ראיתי ב EBAY עד היום הוא: מועדים 1948 בתצורת "צמדים אנכיים עם פס ביניים ושובל". מאז שאני עוקב אחר פריטים ישראליים ב EBAY (מזה כשנתיים וחצי), עוד לא ראיתי את הפריט הזה. לפי דעתי סט כזה יעלה כמה אלפי $$$$. את כל השאר כבר ראיתי, כולל גליונות שלמים של כמעט כל הבולים כולל 1948-1952.

Sanchez

Member
ובכן... שוויו יותר קרוב ל... $20-$25 ואם יש לך מזל גם קצת פחות מזה. אני כן מסכים שלא כל יום רואים אותו ב EBAY. אך הוא מופיע לפחות פעם אחת בחודש בממוצע. אני מעריך שאפשר לקנות אותו אצל סוחרים בארץ, אך אין לי מושג בכמה.

תמיר1991

New member
אז בגלל זה אני אומר שהוא לא נדיר,

אלא קשה להשגה. ואצל סוחרים הוא עולה כ- 250 ש"ח, הרבה יותר מאשר ב- Ebay. תמיר.

ronmerav

New member
יש לי תשובה פשוטה

הפריט שכל אחד יבחר הוא אותו פריט שהעלה לגלריית השיאים. אני מאוד מתקשה לבחור בין הפריטים, ולכן גם לא העליתי עדיין אף פריט לגלרית השיאים.

גם אני מתקשה לבחור מבין הבולים,

ולכן לא העליתי לשם אף פריט בולאי. לא מזמן מצאתי משהו מתאים לגלריית השיאים מאוסף הגלויות. בקרוב תמונה.

oren*

New member
בקבוק קוקה-קולה, 1 ליטר מישראל

שנים 1978-82 (מזכוכית). הוצעו למכירה פריטים בודדים ממנו ב-EBAY בשנים האחרונות והמחירים הגיעו ללמעלה מ-100 דולר (תלוי במצב הבקבוק).

למעלה