סקר קצרצר...

Jesus Wept

New member
סקר קצרצר...

לגיטריסטים בלבד... (סליחה ומחילה לשאר האוכלוסיה שלא מנגנת על גיטרה..) באילו מיתרים אתם מעדיפים להשתמש? לי יש בעיה רצינית אחרי שהפסיקו את השיווק של bluesteel ו-snarling dogs

adiels

New member
תגובה

בעיקרון אני מעדיף או דקיסטו או דדאריו אני חושב שהם הכי נוחים שיש, מחזיקים הכי הרבה זמן, לא נקרעים מהר, וצליל מתכתי אחושילינג

Sham 69

New member
גם איירן בול 0.09-0.42

זאת חברת המיתרים היחידה שאני יכול למצוא בחנות. יש הבדלים בין החברות? ואם כן .. במה זה משפיע?

Jesus Wept

New member
יש המון הבדלים.....

אבל אתה תוכל לדעת אותם רק אם תנסה אחרים... יש כאלה שה-gouge שלהם שונה.... כלומר המתח שהמיתר יכול להחזיק.. ככל שהגאוג´ יותר גבוה, המיתר נמתח יותר טוב... גם החומר שמצפה את המיתר משפיע על הסאונד. nickel round- מיתרים עם ציפוי ניקל קל מאוד למתוח, ויש להם צליל מאוד טרבלי, מה שגורם להם להיות מועדפים אצל נגני Fאנק.. אבל הם לא מחזיקים בשיט עם הלחות בארץ.... stainless- ציפוי נגד חלודה על המיתרים, אבל זה בא לידי ביטוי בסאונד: סאונד חם למי שמחפש צליל חד ומתכתי לא בא בחשבון... אני עכשיו מנסה את GHS עם ה-BOOMERS שלהם...אמור להיות פיתון טוב מבחינת סאונד... למרות שהבנתי שמתיחת מיתרים זה קצת קשה איתם בהשוואה למיתרים של פנדר לדוגמא.... כשאני אגבש דיעה אני אודיע לכם..

KamikazA

New member
לגיטרה:

ארני בול סופר סלינקי 0.09-0.42 לבס: דיאדריו 0.40

guitarman

New member
ההעדפה שלי די קלאסית וטיפוסית

אני פשוט חולה על המיתרים האלה ומחליף בערך פעם ב 3 חודשים מיתרים... d´addario 009 nickel wound, super light gauge

Jesus Wept

New member
שמע....

אם אתה משתמש ב-nickel wound ומחליף כל 3 חודשים, אז זה אומר ש: 1. אין לך כסף/עצבים להחליף בזמן 2. שאתה ממש אוהב סאונד של מיתרים חלודים 3. שאתה ממש אוהב להתעלל בגיטרה שלך... ניקל זה אולי המיתר הכי מחליד בעולם, ובשביל לשמור על סאונד טוב, אתה חייב להחליף אותו (בארצנו הקטנטונת כמובן) כל חודש, מקדימום חודש וחצי...

guitarman

New member
כמה דברים...

קצת הגזמתי עם השלושה חודשים... זה בערך חודשיים... אבל מה קרה לך?? הסאונד הוא הכי מגניב שהמיתרים מקבלים את הצורה של הגיטרה ומתרגלים אליה... בהתחלה הם ברזליים מדי ועכשיו (המיתרים בני חודשיים) והגיטרה שלי נשמעת הכי טוב שהיא נשמעה מהיום שקיבלתי אותה!(לפני חודשיים)

Jesus Wept

New member
תראה...

אין כזה דבר שלמיתרים לוקח חודשיים לקבל את ה"צורה" של הגיטרה... הם מקבלים את הצורה שלה תוך 3 ימים, מהרגע שהם מפסיקים לזוז. ברזליים מדי? כדאי מאוד שיהיו ברזליים, אתה לא מנגן על קלאסית, נכון? אם אתה מתכוון לזה שהם מזמזמים, אז אולי הגשר לא לא מכוון כמו שצריך.... ואם קיבלת את הגיטרה שלך לפני חודשיים, ואתה עדיין עם אותם מיתרים, תנסה להחליף אותם עכשיו, ותראה איך פתאום היא נשמעת הרבה יותר טוב.... איזה גיטרה יש לך בכלל?

guitarman

New member
תשמע

בקשר אליי אז קצת פרטים... אני מנגן 4 שנים וחודשיים בערך. אני בן 16.5 הגיטרה שלי היא החשמלית השנייה שלי והיא Ibanez S2020x-av גיטרה בחסד... הגיטרה הראשונה שלי שעכשיו למכירה היא Godin G-series 5000 ובשתיהם העדפתי את אותו סוג מיתרים. תאמין לי שאני יודע מה אני מדבר כשאני אומר לך שתוך חודשיים בערך המיתרים נשמעים פשוט מעולה והם נעימים ליד. ואז מגיע השלב רווח בין זה שהם מתחילים להיחלד ולשרוט לך את הידיים ואז מחליפים. דרך אגב... החלפתי מיתרים היום ולקח לי 45 דקות מדוד להחליף סט שלם בצורה מושלמת בלי שהגשר ירד טיפה אפילו בפלויד רוס!!! גאווה

תגובה

תנסה מיתרים עד שתמצא את מה שמתאים לך (מבחינת הצליל,העובי,הסגסוגות) אני באופן אישי מישתמש בדיאדרייו hot -ניקל, סט של 0.010

Jesus Wept

New member
הממ.....

מה יש לכולם מדדאריו.....? הימתרים הכי לא נוחים שניגנתי עליהם..... הם ו-DR

insomniac

New member
אני לא מבין למה אף אחד לא הזכיר את.

GHS... אני ממש אוהב את הSUPER BOOMERS של GHS... רון.

Jesus Wept

New member
רון רון רון.....

תקרא את אחת ההודעות שלי למעלה עם הכותרת "יש כמה הבדלים"....

למעלה