סקר קצרצר

Coldplayist

New member
סקר קצרצר

לדעתכם, מבין השלושה, איזה שיר יותר מרגש, המוסיקה שלו, המילים שלו יותר חזקות? 1. The Scientist 2. What If 3. Trouble אני אישית חושב ש-Trouble... The Scientist מדבר הרי על העתיד-הווה, והוא אופטימי וקליל. What If מדבר על ההווה, והוא מרגש יותר מ-The Scientist Trouble מדבר על העבר, השיר עצוב ויש לו מסר בסופו של דבר (i never meant to do you harm)

Roy1232

New member
המסר של טראבל מתגמד לעומת WI...

בוואט איף יש עוצמות שאין באף שיר אחר של קולדפליי. הוא ה-שיר של X&Y בשבילי, אחרי טוק. בכלל, מהו המסר של טראבל ("לא התכוונתי לגרום לך צרה") לעומת המסרים של וואט איף? ("אתה יודע שהאופל הופך תמיד לאור" וכו') טראבל הוא שיר של פאניקה (אוי לא, אני רואה..) וחרטה (לא התכוונתי..) - בקיצור שיר מתבכיין, אם יורשה לי
וואט איף הוא שיר של התפכחות, הייתי אומר - מעיר אותך למציאות שבה כל צעד שלך יכול להיות הטעות הכי גדולה, אבל עדיין מעודד. לעומת דונט פאניק כדוגמה שמעודד אבל בצורה פנטזיונרית משהו (העולם נפלא, כן הוא נפלא מאוד, לכולם יש מישהו שיתמוך). ולעומת סיינטיסט שגם "מתבכיין" (אף אחד לא הודיע לי שזה יהיה כל כך קשה) בגלל זה אני כל כך מתחבר לוואט איף בניגוד לשאר אלו שציינת. אשמח לתגובה, זה נושא מעניין לדיון

Coldplayist

New member
אני חייב להודות

אני חייב להודות שרוב הזמן What If היה בעיניי הכי מרגש ובעל העוצמות הכי גדולות. The Scientist אכן מתבכיין קצת חחח... אז נשאר Trouble ו-What If. גרמת לי לשנות את דעתי שוב. אני בוחר ב-What If. What If you should decide... that you dont want me there by your side... that you dont want me there in your life

jony543

New member
אחלה ניתוח רועי ../images/Emo6.gif

כולם מרגשים מאוד אבל כל פעם שאני שומע סיינטיסט עובר בי משהו לא יודע מזה בדיוק
זה בכללי, איך שאני שומע כל שיר. מבחינת הליריקס מה אם [חח נשמע מוזר בעיברית] לוקח בגדול!

cspse

New member
דעתי -

The Scienist לוקח, ובענק, על השאר... ציין פה מישהו מקודם, שהוא אופטימי. (הוא לא קליל בכלל...) - אמת ויציב. ולכן הוא לקוח בסקר הזה. כי האופטימיות, החיוך שהוא מעלה בזמן ההאזנה, זה העוצמה שלו. הוא לא דכאוני, לא "בכייני"... וזו, בכלל המהות של קודלפליי לדעתי. אופטימיות... לראות הכל בורוד.... (ע"ע Dont Panic - שיר הדגל של השקפת-עולמם של קולדפליי, מבחינת ההשפעה הרגשית בזמן ההאזנה....) "המדען", לדעתי הוא המנצח. כי הוא שיר מתוק כ"כ ואופטימי, ואין שום סיכוי שלא להעלות חיוך כ"כ גדול כששומעים אותו... ולדמוע קצת בסוף, כשכריס מתקרב לאלוהים בגובה שאיתו הוא עולה עם הקול.... הכל יש בשיר הזה, דרמה וקומדיה, המון חיוכים והמון דמעות. הוא המנצח שלי.... לילה מעולה לכולנו...

מיכיל

New member
המממ...

לדעתי trouble... ל-the scientist יש מילים מדהימות..אבל הוא אף פעם לא ריגש אותי יותר מידי. מ-what if אני בד"כ מאוד מתרגשת אבל אין לו את הקסם של trouble.. השורה שהכי משפיעה עליי ב-trouble היא: a spider web and it's me in the middle...

למעלה