סקר - קניות

סקר - קניות

כי הפורום יבש כמו ארה"ב לפני תשעים ומשהו שנה

מה המשקה האחרון שקניתם? (אם כמה - בחרו אחד)
איפה?
כמה עלה?
למה בחרתם בו?
היה מתוכנן או ספונטני?
כבר פתחתם אותו?

בונאהייבן 12 שנה - הגירסה החדשה בארץ!

הגירסה החדשה - 46.3%, ללא צבע, ללא סינון בקירור. שרי אגוזי ושוקולדי, עם טיפה מלח ים.
ובמחיר מצויין לדעתי, VFM חזק! 230 ש״ח ביינות וטעמים (ובטח גם בדרך היין... יבוא של שקד).

יש גם את ה-18 ב-430, שהייתי קונה גם אם לא כבר היה לי.

knappertsbusch

New member
בגללך פרצתי את מסגרת התקציב

טוב, נו, די, לא יכולתי להתאפק.
ויסקי מעולה. מעבר לשרי ולמליחות מצאתי בו גם עשבוניות
מהסוג שקיים גם בדינסטון 12. אולי בגלל החוזק הזהה?!?
מורכב וכיפי ושונה מכל מה שיש לי בבית כרגע.

gabi a

New member
ביקור בחנות חדשה

אחרי שנפתרתי מעוד מועד ב', נזכרתי שקראתי כתבה על חנות חדשה שנפתחה לא רחוק מהאוניברסיטה - vom fass ברמת אביב. מדובר ברשת גרמנית שמוכרת בעיקר משקאות מזוקקים "ישר מהחבית", וניתן לטעום מכל דבר לפני הקניה. הם מחזיקים כל מיני תזקיקים של מזקקות ידועות יותר או פחות, בגרסאות בלעדיות לרשת,(וויסקי, ברנדי, גראפה ורום). המחירים הם ל 100 מ"ל, ואפשר לקנות בנפחים שונים. קניתי רום ג'מאייקני בן 17, רום גיאני , גם הוא בן 17, וברנדי דה חרז גראן רזרבה (32 ₪ ל 100 מ"ל, שני הרומים 48 ₪ ל 100 מ"ל) הרום הג'מייקאני הרגיש לי מאוד מיוחד בטעימה ראשונה בחנות, אבל כשניסיתי לשתות אותו בבית נקי, די התקשיתי להתמודד איתו, נראה לי שאני אשתמש בו רק לקוקטיילים. הרום השני חביב ביותר, והברנדי - עדין מאוד (עדין מדי, לטעמי), שרי מאוד בולט (לא מפתיע, בהתחשב שהוא עשוי באותו איזור ומיושן בחביות ששימשו ליישון שרי). ממליץ בחום על ביקור בחנות!

מגניב לגמרי

farlow

New member
אחלה חנות

ואין בה רק תזקיקים, אלא גם סוגים שונים של חומץ בלסמי מאיטליה והמון ליקרים. זו הפעם הראשונה שיש משהו מהסוג הזה בארץ וכדאי להגיע ולפרגן.

yezer

New member
תעשה קופי פייסט לכתובת ותגיע

לחיצה ישירה על הקישור באמת לא עובדת

gabi a

New member
המותג הוא של החנות

מבדיקה באתר שלהם, מדובר ברום בזיקוק דודי ממזקקת Hamden.

אולי לא תאמינו, אני צריך חוות דעת

היום על רחוב ביאליק ברמת גן קניתי בקבוק גרין לייבל של ליטר, משיחה עם מוכר בשר המשקאות נאמר לי שלא מוכרים בארץ בקבוקים של ליטר. (למי שמתעניין המחיר הרשמי - 340 שקל, נקנה ב-320)

איך אפשר לבדוק אם המשקה מזוייף בלי לפתוח אותו?

עוד שאלה, האם 43% זה חוזק חבית?

knappertsbusch

New member
באופן רשמי אכן לא מייבאים ליטר

אבל מדי פעם תיתקל בחנויות בבקבוקי ליטר של כל מיני משקאות,
שנקנו למשל מאנשים שעברו בדיוטי פרי (או שבעל החנות עצמו הביא מהדיוטי). אין סיבה לחשוד בזיוף.
43 אחוז זה לא חוזק חבית.

ללא "מהילה" בגריין ויסקי...

בלנדד ויסקי = ערבוב של מאלט ויסקי (שעורה מונבטת בזיקוק דודי כפול), וגריין ויסקי (לא שעורה, לא מונבטת, או לא בזיקוק דודי).

סינגל מאלט ויסקי = מאלט ויסקי שזוקק במזקקה אחת בלבד (יכול להיות ערבוב של מספר חביות, גילאים שונים למשל).

מאלט ויסקי זה "טוב", גריין ויסקי זה "פחות טוב". בערך. לפעמים. עזוב, שכח זה.

אז בלנדד מאלט זה ערבוב של כמה סינגל מאלטים שונים, כלומר ממזקקות שונות. בלי גריין ויסקי. זה "טוב". נניח.

עד פה אין קשר למים ואחוז אלכוהול - רק שחייב להיות מעל 40%.
לרוב בזמן הביקבוק מדללים לחוזק 40% או 43%. גם סינגל מאלט, וגם בלנד כזה או אחר.
לפעמים מדללים ל-46% או 50%, שזה "יותר טוב" (באמת הפעם), ולפעמים לא מדללים בכלל והחוזק יכול להגיע מעל 60%. זה "ממש טוב" (הכי טוב!).

סע בזהירות

למעלה