סקר קטן . . .

כשיצאתי בשאלה

היתה לי תקופה של משבר אמון איתו. כיום אני לא יודעת אם הוא קיים או לא, אבל זה לא ממש משנה לי. נראה לי שבנושא הזה אפשר למצוא הוכחות לזה שיש ושאין אלוהים באותה מידה. זה פשוט עניין של אמונה- או שאתה מאמין שהוא קיים, או שלא. ואני מאמינה שהוא קיים. לגמרי.

לא ניתן להוכיח שאין אלוהים

כשם שלא ניתן להוכיח שאין פרפרים לבנים מעופפים מעלינו ושרים שירים ישראלים. למעשה, אמנם אי קיומו של אלוהים הוא בלתי מוחלט, (למרות שלדעתי הוא מוחלט ועוד איך), אך כל עוד קיום אלוהים לא הוכח, זו הברירה. אלא שגם את קיומו של אלוהים לא ניתן להוכיח - ולכן משפט הסיום שלך נכון. זה עניין של אמונה, ואמונה מעולם לא התיימרה להיות הגיונית.

אבזץ

New member
אוי את כל כך חכמית

אבל איך נוצרה חכמית כמוך אם אין אלוה? ברור שיש איזה מישהו שעשה אותך. או שאת עדיין בתולה.

danacohen1991

New member
אין קשר

אנשים שאני מכירה שחזרו בשאלה עשו את זה לא כי הפסיקו להאמין באלוהים אלא כי הפסיקו להאמין במערכת שאליה השתייכו. אפשר להיות גם חילוניים ולהאמין באלוהים.

מתלבט13

New member
אגנוסט

לא ידוע לי שיש. אולי. לך תדע...... מבחינה פרקטית זה כמו אתיאיסט. אם זה יעשה למישהו טוב, אני בטוח שאני יכול לטעות, בכל נושא שהוא. כולל בשאלה אם יש אלוהים. (וההימור של פסקל שילך לעזאזל. ויש שמתנגדים לו מנימוקים תיאולוגיים, שלא ייתכן שאלוהים יעניש מישהו שלא יודע עליו על אי קיום מצוותיו. אבל זה לא משכנע, כי אם אלוהים שאיננו יודעים עליו הוא מניאק?)

למעלה