סקר קטן

Ronnie O

New member
סקר קטן

מה הסגנון שלכם? ז"א- זה פורום רוק, וזה שם ממש כוללני... אז- איזה סגנונות ברוק הכי מועדפים עליכם? איזה אתם לא אוהבים בכלל? מה בעיניכם לא נחשב בכלל רוק? ומה הוא הרוק האולטימטיבי? איזה להקה אתם מעריכים אבל לא מעריצים? ובאיזהו להקה אתם ממש מזלזלים (ובשאלה הזאת אל תתייפייפו לי, כי אני בטוחה שכולם יסכימו שיש להקות שחושבות שהן להקות ואיכשהו הן הגיעו לתודעת הציבור בלי כל כישרון...)?

M e n s R e a

New member
אולד-סקול רוק נ רול זה השיט!

יותר ספציפי? רוק, הארד רוק, גראנג'. וחוץ מזה ת'ראש וספיד מטאל. מזלזל? כמו שאמרת, בלהקות/אמנים חסרי כשרון, שמצליחים בזכות מראה טוב ו/או קשרים ו/או כסף והרבה שנשפך על יחסי ציבור. יש יותר מדי כאלה בשנים האחרונות בשביל להתחיל לפרט עכשיו.

epitaph

New member
אחלה סקר(ים)

פורום רוק הוא אומנם כוללני מדי אבל הרבה מהתחומים של הרוק משתלבים אחד בשני והרבה מהאנשים שאוהבים ז'אנר X בתוך הרוק יאהבו בד"כ גם את ז'אנר Y, ככה שלדעתי בהרבה מקרים זה יהיה לדעתי יותר אפקטיבי מפורומים שמכוונים לז'אנר מסויים או ללהקה מסויימת שמייצגת ז'אנר מסויים. (וסליחה לכל מנהלי הפורומים הנ"ל
) אחרי שאמרתי את "דבר המנהל" עלק, נעבור ללענות על השאלות: הסגנונות ברוק שאני הכי מעדיף הם היותר "שכלתניים" בו אפשר לומר (יש כאלו שיאמרו אלטיזים, ויש בחלק מהלקות בז'אנר גם את זה אני מניח), יותר פרוג, ג'אז-רוק (בגדול פיוז'ן למרות שלפעמים זה לא כולל רוק ולכן אני מגביל את זה לג'אז-רוק), רוק פסיכודלי, מעט אלטרנטיבי, אינדי וכאלה. אני אוהב גם להקות שיודעות לשלב הארד רוק עם הרבה אלמנטים שונים, מה ש"מתבל" את המוזיקה ומוסיף המון וכמה ז'אנרים בתוך המטאל עצמו, בעיקר דת' מטאל ודת' מטאל טכני (סיניק, את'איסט וכאלה). "לא אוהבים בכלל" זה קצת בעייתי, כי בכל מה שאני הולך להזכיר עכשיו יש גם דברים שאני אוהב, להקות מסוימות בתוך הז'אנר או שירים מסויימים. התשובה כאן (עם ההסתייגות שציינתי) היא בעיקר לרוק היותר "פשוט", פאנק, גראז', גראנג' וכאלה. גם אפשר להכניס כאן חלק גדול מהפאוור מטאל. הסיבה שאני פחות אוהב אותן זה בגלל שברוב המקרים זה פשוט מתחיל לשעמם אותי אחרי זמן קצר. אין דבר כזה רוק אולטימטיבי, זה הכל עניין סובייקטיבי אין משהו שיש עליו הסכמה (כן כן, אפילו על הביטלס נגיד) וגם ההגדרה של רוק נהפכה לבעייתית עם השנים אז מי אני שאתחיל להוציא להקות מחוץ לז'אנר? להקה שאני מעריך אבל לא מעריץ היא הרולינג סטונס, אני יודע ומודע לתרומה החשובה שלהם לעולם הרוק בפרט והוזיקה בכלל אבל אני בכלל לא מצליח להתחבר לרוב הגדול של השירים שלהם. להקה שאני ממש מזלזל בה היא נירוונה (ואת זה כמעט כולם כבר יודעים עליי), באמת שלא מבין מה ההתלהבות הגדולה מהם, בכל מובן שהוא ולמה נוצרה ההילה הזו דווקא סביבם.

M e n s R e a

New member
חחח, עדי, אליטיזם על פרוג, אהבתי

אתה יודע, לכאורה פרוג אמור להיות מורכב יותר, ולכן אולי מתוחכם יותר, אבל יש להקות פרוג שלא עושות את זה יפה, והשילובים והמעברים השונים נשמעים מאולצים. ככה שלא הייתי ממהר לקרוא לפרוג אליטיזם, בטח שלא בגלל שהמוסיקה הזו מורכבת יותר מגראנג' למשל. ואנחנו מכירים כמה Arrow Heads שעושים פרוג...

epitaph

New member
קרא שוב מה שכתבתי...

אמרתי שזה תקף לגבי חלק מהלהקות.

Caraya

New member
מה אני לא אוהב

" פוסט-גראנג' ": רבותיי, הגראנג' לא מת! הוא הזדקן, הקריח, גידל כרס, והולך להופעות של שלמה ארצי בקיסריה. נו-מטאל: "נראה לכם שאם נצרף ראפר ללהקה אז זה לא יישמע כמו להקת בנים?" להקות עם סולנית... לא מתחבר. מה לא נחשב בעיני רוק? הובסטנק, מארון 5, סימפל פלאן, אבריל לווין... הבנתם את הקטע. לא שאני מזלזל בסגנון הזה, יש לו מקום, אבל הקשר לרוק לדעתי רחוק מאוד.

«Jimmy Page»

New member
אהבתי.

הכי מרכזיים שלי- גראנג', אלטרנטיב, פסיכודלי, קלאסי ופרוגרסיב. אני לא חושב שיש רוק אולטימטיבי, בכל אחד מהז'אנרים הנ"ל אני מוצא דברים שונים שאני אוהב, ובגלל זה אני אוהב הרבה. אני לא מעריץ אף להקה, אני אוהב, מעריך... לא רואה דבר בהווי הזה של ההערצה. להקות בהן אני מזלזל? כל להקה שעושה מוזיקה מהסיבות הלא נכונות. ויש לי סלידה מרוב הפאנק המודרני, ומסצינת האימו [האימו המתון סתם פשוט מדי בשבילי, ונשמע אותו הדבר תמיד, ההארדקור פשוט נשמע כמו חרא]. מבחינת מטאל [תת ז'אנר של הרוק אחרי הכל], אני כמעט ולא שומע, אבל כשיש מצברוח- בעיקר ת'ראש. לאמב אוף גוד מדי פעם, ו-ויקינג מטאל במצבי רוח מסויימים. אבל חפרתי.

Mercury Dogi

New member
אני לא מאמין שאף אחד לא הזכיר בלוז.....!!

הסגנון המועדף עליי ביותר הוא בהחלט הבלוז על כל גווניו מוזיקה מדהימה שניתן לבצע בצורה כלכך מושלמת בנוסף אני מאוד אוהב פרוג(במיוחד קינג קרימסון וג'נטל ג'יאנט למי שמכיר) ובין השאר פסיכודלי וגם קצת פולק......

M e n s R e a

New member
צודק

כנראה ששכחתי את זה כי התמקדתי ברוק, למרות שכן, הוא הגיע מהבלוז.

Mercury Dogi

New member
blue's is the shit

אין מוזיקה יפה יותר מהבלוז כשאני שומע את הצלילים של גיטרת בלוז מייבבת אני הבנאדם הכי שמח התרופה הכי טובה ללבבות שבורים וסתם למצב רוח באסה

epitaph

New member
צודק...

וגם אני שכחתי להוסיף פולק. את הבלוז שלי אני אוהב בעיקר עם תבלינים בכמויות נדיבות של סגנונות אחרים (כמו קולוסיאום לדוגמא או Blood, Sweat and Tears).

קצת הרבה שאלות גדולות, אבל יאללה..

הסגנונות האהובים עליי הם אלו: קלאסי - אולמן בראדרז, זפלין,פינק פלויד וכו'. בגדול, המון סולואים של גיטרה מלוכלכת, סולן שיודע לצרוח ולרגש, והרמוניה קולית. גראנג' - אליס, פרל ג'ם, סאונדגארדן, וכו'. לפי דעתי יש את האיכויות של הרוק הקלאסי בשילוב עם סאונד קצת שונה. (כריס קורנל
) בין שתי הקטגוריות האלה יש להקה שנקראת The Black Crowes, אמנם לא שייכים לגראנג' אבל באו בניינטיז. אז אלו האהובים עליי. שונא פאנק, אלטרנטיב\אינדי, ראפ, מזרחית. מה לא נחשב לרוק? סינרגיה במי אני מזלזל? same as above.

Anuerysm

New member
רוק בלוז זאת ה-מוזיקה

זה הדבר הכי טוב ביקום גם חלק גדול מהמוזיקה שלו הוא.. אממ.. מוזיקת סיקסטיז מפוזרת כזאת, לא לגמרי פסיכודלית, אבל קצת מלוכלכת וכאלה, רוקנ'רול בקיצר (ומי שאומר שרוק ורוקנ'רול זה אותו דבר הוא סתם חננה) מה שבעיני לא נחשב רוק? ממ.. אני לא חושב שצריך את העין שלי בשביל זה, לכולנו יש כאן את אותה דעה, כל מיני לינקין פארק ומיי כמיקל רומאנס למיניהם להקה שאני מעריך ולא מעריץ? אממ.. דייויד בואי? פשוט לא הסגנון שלי הבן אדם אבל בחור טוב ולהקה שאני מזלזל בה? ביט69, זה יותר סגנון מאשר להקה

יונתן75

New member
אני אוהב בעיקר פאנק, פרוג, מטאל וקלאסיק

אין סגנון שאני לא אוהב

Welsh

New member
ללא שום צל של ספק, מזרחית

המוזיקה שנוגנה בFillmore East היא המוזיקה הטובה ביותר שאפשר לקוות לה, עם the Grateful Dead, The Who, Quicksilver Messenger Service, The Allman Brothers Band, Derek and the Dominos, Jimi Hendrix, Country Joe and the Fish, Big Brother and the Holding Company, Humble Pie, Led Zeppelin, Neil Young and Crazy Horse, Pink Floyd, John Mayall, Jefferson Airplane and many more (תודה ויקיפדיה) בלתי אפשרי ליפול.

למעלה