סקר קטן:

מתן4ל

New member
סקר קטן:

אני מניח שכולכם תענו את אותה תשובה אבל אני רק מוודא
נניח שאתם חוזרים מקניות ויש לכם בשקית ארנב תפוח עט שעון מעורר ודובון צעצוע. אח שלכם הקטן קופץ עליכם בשמחה ושואל מה יש לכם בשקית מה תענו? יש לי בשקית 5____ א) דברים. ב) חפצים. ג) מוצרים. ד) פריטים. ה) עצמים(?!). ו) אחר_________, (נא לפרט).

מתן4ל

New member
אבל יש דובי

הארנב נרגם אחרי שהוא מקבל את הדובי שלו והטע תקוע בשעון מעורר אז הוא לא מצלצל...

RichardSmith

New member
מוצרים.

מוצר הוא מה שקונים בחנות. אפשר גם אחר: "ארנב, תפוח, עט, שעון מעורר ודובון צעצוע." - אבל בלי ה 5 מסוף תחילת המשפט...

מתן4ל

New member
מעניין חשבתי שאין אנשים כאלה...

עוד מעט אני אסביר מה מיוחד בשאלה הזו
אני נותן עוד קצת זמן לאנשים לא טרוויאלים לצוץ...

ChilD SouL

New member
ו. שום דבר שאמור לעניין אותך.

או מה אכפת לך.
[מזל שאין לי אחים קטנים
]

gilishvili

New member
../images/Emo6.gif

זה בדיוק מה שהייתי עונה לאחותי הקטנה קטנה... כן, אני יודעת, אני אחות מחורבנת... אבל לאחים הקטנים הגדולים יותר הייתי אומרת 'דברים', אני חושבת. או שפשוט הייתי אומרת להם מה יש שם.

מתן4ל

New member
מכירה איך יודעים שמישהו לומד מחשבים

נותנים למישהוא לקרוא מספר עם 4 ספרות (נניח 3964) סטודנטים למחשבים יקראו את זה "שלוש תשע שש ארבע" שאר האנשים יקראו את זה "שלושת אלפים שישים וארבע" המטרה של הסקר הייתה לוודא שהמילה ה*יחידה* שהמשמעות שלה היא "משהוא" ביום יום היא "דבר".(זה נראה לי די מגניב שיש מילים שאנחנו הרבה פעמים שמענו אבל מעולם לא אמרנו.) וסתם תהיתי באותה הזדמנות אם יש קשר בין מה שאתה לומד למילה שאתה משתמש בה במקום "דברים" (אולי סקר על מה היית אומר אם לא היית אומר "דברים" היה יותר מעניין). וחוץ מזה סתם התחשק לי למצוא אנשים מיוחדים
[לא הבטחתי שנקבל תוצאה מגניבה בסוף - לפעמים אני סתם עושה דברים בשביל הכיף, אני מקווה שלא התאכזבת
] נ.ב. גם אני אומר דברים אבל משום מה כשאני כותה אני בדרך כלל כותב פריטים (הפריטים הבאים:) למרות שזה נשמע נוראי.

the last anigma

New member
זה לא עובד תמיד...

אני גם קראתי "שלוש תשע שש ארבע" ואני לא לומדת מחשבים בשום צורה. ואגב.. היתה לי הרגשה שמדובר רק בעניין של אוצר מילים... ויש לכך תיעוד

Lir האחת

New member
../images/Emo13.gif

אני לא חושבת שזה קשור למה שאתה לומד, אני חושבת שזה פשוט קשור לעובדה שיש הרבה הבדל בין השפה המדוברת שאנו משתמשים בה ביומיום, לבין השפה הכתובה שלנו.. לכם זה ממש לא היה נוראי לרשום "פריטים" ולומר "דברים"
הדבר היחד שיצאתי מאוכזבת ממנו זה שבדיעבד הייתי צריכה לשרום משהו חריג כדי לצאת יותר מיוחדת

למעלה