סקר קטן....

miotisman

New member
סקר קטן....

לאחר שנכתב בפורום על ביטול העונה ה-11 של סטסאגייט (למרות שאני יכול להבין אותם איכשהו) חשבתי לעצמי שהם בעיקרון מבטלים את הסדרה בגלל ריטיניג נמוך אבל כמו שהקהילה הזאת תעיד כולנו אוהבים את סטארגייט ומשתדלים לראות כל פרק, אז כאן נכנסו הדודות ובלי לפגוע או להעליב הרסנו חלק נכבד מהריטינג, ברגע שהדודה האהובה שלך שלחה לך פרק רוב הסיכוים שאתה לא תראה את הפרק בטלוויזיה. מה שמעניין אותי זה האם אנשים מוכנים לשלם על פרקים (נגיד הם ישלחו אליכם או משהו כזה ואז גם נוכל להראות שהריטינג גבוהה בהרבה ממה שנראה ,אולי כדאי שנדבר על זה עם MGM אולי הם יוכלו להפיק משהו בסגנון הזה, מי מכם מוכן\לא מוכן לשלם על פרק של סטארגייט ואם לא למה (כי אם זה יתרום לסדרה מבחינת המשך ההפקה שלה אני מוכן לשלם!)?

מ א ג ר ט

New member
זה מאוד תלוי.

בחלק מהארצות (ארה"ב, אנגליה וכו') רואים את הסדרות בכבלים/לווין, שזה אומר שאתה משלם על השירות והחברה עצמה בוחרת במה להשקיע (בעונה של סטארגייט או חוק וסדר...). בארץ, אנחנו צופים בסטארגייט דרך ערוץ 11- ערוץ שאנחנו (טכנית) מחויבים לשלם עליו אגרה. ומכאן שאני צופה בסטארגייט ב"חינם" (חינם שגם ככה אני אשלם עליו) ולכן אני לא רואה שום צורך לשלם לחברת MGM במיוחד. ושלא נשכח- אם הפרק יהיה בתשלום וישלח לנו במיוחד, זה לא כאילו יפסיקו להוריד אותו בצורה לא חוקית (רוב מי שאומר שהוא מוריד רק כי אין לו שום דרך אחרת לצפות- עובד עליכם) ולכן זה לא הכי יעזור לחברת MGM.

GoldenEye2015

New member
יש עוד אפשרות

שיטה נוספת שאפשר ליישם באינטרנט היא צפייה בפרקים באופן ישיר, בחינם אבל עם פרסומות כך שלא ניתן לדלג עליהן. לדעתי זאת השיטה הכי טובה אבל עדיין לא ניסו אותה בפועל. שמעתי באוקטובר אתר MSN יעלה בשיטה הזאת בשיתוף עם רשת FOX את הפרקים של הסדרה המעולה "משפחה בהפרעה" (ARRESTED DEVELOPMENT) שגם נפלה קורבן לרייטינג נמוך. אם זה יצליח סביר להניח שעוד סדרות יהיו ככה.

subatoi

New member
אוי, זה כ"כ מזכיר

את כל הדיונים אחרי ביטול "אנטרפרייז"

Freemee

New member
בקשר לסדרות טלויזיה

לדעתי, כל הקטע של ביקור אצל הדודות בשביל לצפות בפרקים לא פוגע ברייטינג בגרוש וזה בולשיט. בעקרון נכון שזה אסור אבל אני אישית אם הייתי יכול לצפות LIVE בתוכנית, הייתי מעדיף לגמרי, זאת חוויה שונה לגמרי. ואני מאמין באמת שתושבי ארה"ב רואים את זה LIVE ולא מבקרים אצל הדודות. חוץ מהעובדה שיש TIVO והרייטינג עדיין נחשב... ככה שאל תאשימו את הדודות כי הן לא אשמות בפגיעה ברייטינג. אם כבר, הן אשמות בפגיעה ברווחים של DVD וכאלה. אבל ברייטינג של שידור ראשון הן בכלל אבל בכלל לא אשמות..

subatoi

New member
יש בזה היגיון

אבל אולי (אין לי מושג, סתם רעיון) כמו שיש אנשים שלא רואים בזמן השידור כי אין להם כוח/לא בא להם/לא יכולים ויש להם טיבו, אז הם מקליטים, אז אולייש גם אנשים שעושים את זה עם הדודות, כי אין להם טיבו. זו גם אפשרות. אבל בטח אחוזים נמוכים.

מ א ג ר ט

New member
למה לא?

לא כולם באמריקה קולטים את ערוץ sci fi , ולכן זה כמו שאני אוריד סדרות כמו "האלופה", שלא משודרות ב"יס" או בערוצים המסחריים, אבל משודרות ב"הוט". האינטרס של חברת הכבלים הוא שאני אשלם להם דמי מנוי, שהכסף שלו מגיע, בסופו של דבר, להפקת תוכניות מקור ולרכישת סדרות מערוצים אמריקאים...

AtlantiX

New member
ITunes ועוד

חברת MGM כבר עורכת "סקר קטן" משל עצמה. פרקי עונה 10 של SG-1 ועונה 3 של אטלנטיס ניתנים לצפייה באופן חוקי תמורת $1.99 ב- ITunes. לא בדקתי את התנאים, אבל רוב הסיכויים שהצפייה אפשרית רק לצופים מארה"ב. בכל מקרה זהו בדיוק קהל היעד שאחראי על הרייטינג בארה"ב. יש מדד נוסף, מעבר לרייטינג בארה"ב, וזהו סך הקניות של ה-DVD. המכירות הללו ריווחיות מאוד ולכן מחפשים פורמטים להמשיך את SG-1 ב-DVD : מיני סידרה או סרט או אפשרות אחרת. החוזה עם SciFi מונע מכירה של עונה 11 לערוצים הממלכתיים בארה"ב, אך עדיין יש מספר ערוצים שייתכן ויסכימו לקנות עונה של SG-1, במיוחד אם הצופים בארה"ב ייתעשתו ויעלו את הרייטינג. בשורה התחתונה עדיין מוקדם להספיד את SG-1

מ א ג ר ט

New member
הבעיה עם itunes

צריך להכניס מספר כרטיס אשראי כדי לקנות- עד פה טוב ויפה. הבעיה היא שצריך לסמן מאיזה ארץ הכרטיס, ולכן זה עובד בארה"ב, אנגליה, גרמניה, צרפת וכו', אבל לא בישראל. אני חושבת שמי שיש לו כרטיס אשראי בינלאומי יכול להשתמש בשירות. משהו כזה.... או- למי שיש דודות *אמיתיות* בחו"ל יכול להגיע איתן לאיזה הסדר.

miotisman

New member
בקשר לכמה תגובות

הItune (מנסיון) לא מצליח לקלוט פרטי כרטיס אשראי של אחותי לדוגמא, חשבתי שרק אצלי אבל מסתבר אחרת. אני חושב שהדודות פוגעות בריטינג (קשות, טוב אולי אני מגזים אבל עדין יש להם השפעה ניכרת) אבל בסך הכל אני לדוגמא לא מחכה לפרקים חדשים בערוץ 11 כי (בלי לזלזל) הם ערוץ ממלכתי (ככה קוראים לזה?) והם מבטלים את סטארגייט כל פעם שיש איזשהו משהו "חשוב יותר" (ולא, אני לא מדבר על המלחמה זה היה באמת חשוב, אני מדבר על ה"טור דה פראנס" זה ממש עיצבן אותי שהם ביטלו את סטארייט לדוגמא) ואחרי כמה שבועות רצופים שהם ביטלו את סטארגייט פניתי לדודות כי כבר לא יכולתי לחכות לפרק הבא (ניסיתי לקנות מארז של עונה 8 אבל לדוגמא באוזן השלישית הם היו צריכים להזמין מארה"ב וזה היה די יקר + העובדה שהפורמט היה ZONE 1 אם אני לא טועה וזה פורמט מקובל בארה"ב לא בישראל). מסתבר שעד שיהיה פתרון גלובלי (בערך אפשר גם רק בישראל) לבעיה של הורדת פרקים (ולא מהדודות אלא באופן חוקי, כמו בItune) אני לא ממש יכול לראות פרקים ,ואני לא יכול לחכות עד לפרק הבא אז אין לי כרגע פתרון יותר חוקי לבעיה אז צריכים להסתפק בדודות (לצערי). נ.ב. מצטער אם הכתיבה שלי מסורבלת או טעויות כתיב או כל דבר אחר השעה משפיעה עלי

subatoi

New member
אני לא מבין גדול בכרטיסי אשראי

אבל אני מאמין שגם לכרטיסים בינלאומיים יש שיוך מדינתי, כלומר הם ידעו שזה מישראל, אז זה לא ממש שינה משהו. זה פשוט נותן אפשרות לערוך עסקאות בחו"ל, אבל זה לא אומר שאין לו שום שיוך ושהוא נייטרלי. נראה לי.

למעלה