סקר קטן

ייוניי

New member
סקר קטן

מצטער מראש על הספציפיות לפלטפורמה אבל מותר להודות שהרבה מהמשתתפים בפורום משתמשים ב NET. ויש לי שאלה ספציפית אבל לא טכנית (ולכן לא מתאימה לפורום NET.): אילו מן הדברים הבאים הייתם מגדירים כחיוניים להגדרה שאפליקציה מסויימת כתובה ב NET. ? שבלעדיהם זה "פשוט לא NET." (משפט ששמעתי בהקשר מעניין אתמול). 1. סביבת ריצה CLR 2. סביבת פיתוח VS.NET 3. תכנות מכוון אובייקטים 4. אם זו מערכת מבוססת DB אז עבודה עם DataSet 5. עבודה ע"פ מתודולוגיות ושיטות מבית מיקרוסופט 6. שימוש נרחב במחלקות ששמן מתחיל ב System תרגישו חופשי להוסיף דברים משלכם. מעניין אותי לדעת כי אני חושש שבניגוד למקור, Java, שבה כל אפליקציה שכתובה בשפה ורצה על VM נחשבת Java וזה בכלל לא משנה באילו טכנולוגיות וסטנדרטים היא משתמשת - NET. הופך להיות שם כולל לפיתוח בשיטות וכלים של מיקרוסופט בלבד.

user32

Well-known member
מנהל
לי זה נראה ברור

מה שרץ על CLR הוא דוט נט. כל השאר לא נראה לי קשור. יצא לי דווקא לכתוב בCSharp Developer במקום בVS (בשביל לחסוך כסף). מעולם לא השתמשתי בDataSet. אני לא אוהב את השיטות של MS כי אני בא מעולם הג'אווה.

vinney

Well-known member
אין כזה דבר

שום דבר לא חיוני, פיתוח בNET זה עניין של נוחות בלבד.

עידו פ

New member
-->

7. אם זה נראה כמו ג'אווה, נשמע כמו ג'אווה, מרגיש כמו ג'אווה, אבל עובד רק על וינדוס - זה דוט-נט ! (וזו מחמאה גדולה לדוט-נט שלאו דווקא זכאית לכך) 8. זה לא דוט-נט אם אי אפשר לכתוב בשורה אחת מה שכותבים ב-300 שורות של ++C ! 9. זה לא דוט-נט, אם מסך הזנה פשוט שלוקח לכתוב באקסס ביום אחד, לוקח שבוע ! לגבי מה שנרשם: 2. יש גם IDE שאינם מיקרוסופטיים, אך אני לא מכיר אף אחד שמשתמש בהם 3. מה, רק דוט נט תומך באובייקטים ?! 4. הייתי מעדיף בכל יום כלי ORM על DATASET, אבל לצערי אני לא מכיר משהו חינמי שגם נותן יכולות טובות (למרות ששמעתי דברים טובים על ה-framework של CSLA מבית היוצר של rocky lothka) 5. יש הרבה מתודולוגיות שאינן מיקרוסופטיות והאמת אני מכיר יותר אנשים שעובדים שלא ב-MSF מאשר אנשים שעובדים ב-MSF. לגבי שיטות - תמצא לי מקומות שיש רעיונות אחרים לפיתוח מערכות ארגוניות גדולות מבוססות שירותים, ואני אשמח לקרוא וליישם 6. ראה 4, ומה לעשות - תמיד טענו שמיקרוסופט היא מפלצת ענקית שאוהבת לעשות קצת מהכל, לדוגמה - מחסור בספריות לממשקים כגון swing של ג'אווה (ודוגמה נוספת - VISIO).

לגבי ORM

האם iBatis עונה על ההגדרה של ORM ? http://ibatis.apache.org/ כי בסה"כ הוא מאפשר לך להפוך את המידע בבסיס הנתונים לאובייקטים בשפת הפיתוח שלך. אם אני מבין נכון מה זה ORM.

עידו פ

New member
נראה שעונה על ההגדרה

ORM בהקשר הזה הינם ר"ת של Object-Relational mapping. היתרון של כלי ORM הוא בכך שהוא עוזר לך לבנות אובייקט עסקי (custom business entity) הקשור "מאחורי הקלעים" לנתונים ב-DB. ישנם כלים נוספים, מפותחים יותר, המאפשרים גם חילול של האובייקט העסקי הסופי ובכך חוסכים עוד עבודה. אתה יכול לראות רשימה של כלי ORM בלינק הבא : (ביניהם הכלי שרשמת) http://www.service-architecture.com/products/object-relational_mapping.html

למעלה