סקר קטן

tvguy

New member
סקר קטן

האם היו צריכים לדחות את האמי או לא? ואנא נמקו

עידו א

New member
אז ככה...

התלבטתי הרבה בשאלה, אבל בסופו של דבר החלטתי שלא היה צריך לדחות... הסיבה: מיום נפילת בנייני התאומים היה ברור שזה לא יגמר כאן, ושארה"ב תגיב, וגם שתפרוץ מלחמה. התגובה של ארה"ב היתה צפויה פחות או יותר, ואי אפשר לדחות אירוע כל כך חשוב , ועוד בפעם השנייה. הרי ברור גם עכשיו שזה ממש לא עומד להיגמר כאן, אז מה, גם בפעם הבאה ידחו, וגם בפעם הבאה, וגם בפעם הבאה... אני חושב שאם כבר ביטלו פעמיים, ובמצב כזה כשלא נראה שהמצב עומד להיפסק, אם כבר דוחים בפעם השנייה-עדיף לבטל לגמרי... דווקא ברגעים כאלה, אירועי הבידור צריכים להימשך. כשנפילת הבניינים קרתה, ברור שהיה צריך לבטל, אבל עכשיו, הרבה אחרי זה, כשהמתקפה של ארה"ב היתה צפוייה, אי אפשר שעם שלם יהיה באבל מוחלט, וצריך להחליט להמשיך באירועי הבידור, בוודאי שבאופן שמרני יותר, אבל עדיין... ועל התשובה הזאת חשבתי הרבה זמן

לא היו צריכים לבטל

קלישאה או לא, החיים צריכים לשוב למסלולם. העולם לא יכול לעצור את נשימתו, במיוחד לא לאורך זמן. מה גם שאתמול אני ואלת הירח חשבנו, שאם המתקפה היתה פורצת לפני שבועיים,היו מן הסתם מקיימים את הטקס. רק מפני שזה קרה אתמול, ומדובר באירוע חדשותי טרי, בחרו לבטל, וחבל. סוזן

יניב1

New member
צודק, אני איתך בזה

אנחנו עם יותר למוד ניסיון ולקח מהאמריקאים בכל הנוגע לפיגועים ושיגרת חיים, ולמרות שכאן מדובר באסון בעל מימדים שגם אנחנו לא הכרנו (בכל זאת כ5000 הרוגים בבת אחת!) - היו צריכים בCBS להתכונן לעובדה שתבוא בסופו של דבר התקפה אמריקנית ולשדר את הטקס למרות הכל, באופן שונה אמנם, אבל היו צריכים לשדר. SHOW MUST GO ON!!!

אגב "סוזן" זה של של בחורה

ואני בחורה.... "קומנדר" זוהי הדרגה בצבא כדור הארץ. אני *מאד* לא אוהבת שפונים אליי בלשון זכר. סוזן

גרעאפס

New member
אתם חושבים

שההתקפה של ה11 בספטמבר זה כמו ירי של חמסניק אל עבר מכונית של מתנחל? אתם עדין לא מבינים עד כמה אומה של פוליטיקלי קורקט ותקשורת ממוסחרת מושפעת מדבר שכזה? אם אנשים רוצים להבין השפעה היסטורית של דבר כזה, שיחשבו על 6000 אנשים שנהרגים בשנת 2001 כמו 60000 שנהרגים לפני 50 שנה, ואני אינני מגזים

אני האחרונה שתזלזל

קדושת החיים הוא ערך עליון אצלי, כל חיים. אבל - השאלה היא איפה עובר הגבול? האם בכך נעצרים חיינו, אין יותר שום דבר מלבד לחימה ומוות? אני רוצה להאמין לא. אני רוצה להאמין שהחיים חזקים יותר. אני גם רוצה מפלט מכל המוות הזה, קצת אסקפיזם, לא ממש שיכחה. סוזן

גרעאפס

New member
לאנשים פרטיים מותר אסקפיזם,

לתקשורת אסור. לכן אמרתי, התקשורת המאסיבית מעצימה את האירוע

אבל אנשים פרטיים הם צרכניה של

של התקשורת!!! קצת קשה לערוך כאן את ההפרדה, אתה לא חושב? מה גם שבארה"C יש מספיק ערוצים המסקרים את האירועים החדשותיים הללו, ויש לאפשר לצרכן בחירה. יש לאפשר לערוצים רבים ככל האפשר להמשיך בלוח השידורים הרגיל. סוזן

&נועה&

New member
כן ואני אסביר למה?

כי עכשיו כל התוכניות בטלויזיה יש חדשות,וגם יש עכשיו מלחמה שהמצב ירגע יששדרו את האמי.

ושוב, נועה

"כשהמצב ירגע"? א. האדון בוש בעצמו אמר שזה ייקח כנראה זמן רב. האם את מצפה שכולנו נשים את החיים שלנו און הולד עד אז? ב.בכל יום מתים בעולם אלפי אנשים כתוצאה מעינויים, מעשי אלימות, רעב, מגיפות וכו´. מתי בעצם כל המוות החסר פשר הזה ייעצר? סוזן

חיפושיט

New member
ובכן....

ברמה העקרונית אני לא בטוחה אם היו צריכים לבטל אותו, אבל דחייה כלשהי מקובלת בעיני... דבר שני אחת מהסיבות לדחייה היא שאחד מיוצרי פרייז´ר שאמור הייה לקבל פרס על מפעל חיים הייה במטוס שהתנגש במגדל הראשון.. בכל מקרה, דחייה כן, ביטול בהחלט לא

יניב1

New member
עם כל הכבוד, זה לא נדחה (רק) בגללו

עובדה שהטקס כן היה אמור להתקיים אתמול ואני מניח שהם תכננו להזכיר אותו כמובן ולציין כי הוא נהרג באסון התאומים. ובכל זאת, החיים חייבים להימשך 6000 אנשים נהרגו, נכון... וחודש שלם אמריקה היתה בהלם והיא עדיין מתקשה להתאושש, אבל כמו שאמרה גם סוזן, החיים צריכים להימשך, אי אפשר לשים בהמתנה את החיים עד שיעבור זעם (והזעם לא יעבור כל כך מהר, יש המדברים על מלחמת עולם שלישית).

~*~gaL

New member
אני

חלוקה בעניין הזה. כי לפי כל מה שבדקתי, הוא נדחה, ולא בוטל. אז זה בסדר בעצם, כי זה ישודר בכל מקרה. אבל אם היו מבטלים אותו, הייתי אומרת אחרת, הייתי אומרת שלא היו צריכים לבטל. לא יוותרו על כזה טקס חשוב לתעשיית הטלוויזיה.

~*~gaL

New member
עכשיו אני מבולבלת..

כל אחד אומר משהו אחר. Yahoo! אומר שבוטל, CNN אומרת שנדחה, הרדיו אומר שנדחה, הטלוויזיה בארץ אומרת שבוטל. מה יהיה?! יניב, מה אמרו אצלכם?

ylikonen

New member
אני בניגוד לרוב חושב שהם צדקו

אני מסכים עם הדחייה הסיבה לכך הוא איומו של בן לאדן שמסוגל לתקוף את ארה"ב שוב כי הוא גם איים (בבקשה על תהפכו את זה לדיון פוליטי) ונגיד שמשהו נורא חס וחלילה היה קורה אז ארה"ב שוב היו במצב חירום בכל מקרה יתכן גם שלא היו צריכים לבטל אבל אנחנו לא אלה שמחליטים

MoRibisi

New member
לדעתי היו צריכים

לדחות את האמי, כי בכל זאת כשאנחנו על סף מלחמת עולם שלישית וכשהעולם שלנו במצב כל כך עדין אני לא חושבת שבמקום להציג טקס מבדר שכזה, זאת אומרת זה אירוע גדול שיכול להשפיע על עתיד העולם שלנו זה לא תקריות בישראל הקטנה זה בקנה מידה עולמי. אז תגידו שצריך לשכוח מדברים כאלה אבל לדעתי אנחנו אומרים את זה רק בגלל שמרוב פיגועים אנחנו כבר נאטמנו וכבר לא ממש אכפת לנו אנחנו רק רוצים לברוח. האמריקאים עדיין בהלם והם פשוט מזועזעים מהאסון הזה, ולא הם לא מתכוונים לעבור הלאה כל כך מהר. חוץ מזה המון אמריקאים כבר בטוחים שבוש אידיוט רציני ומאוד מאוד לא מסכימים עם ההחלטות שלו ובמיוחד עם ההחלטה להתקיף את אפגניסטן, מה שברור שיגרום למלחמה, המון אמריקאים מפוחדים עד מוות רק מהמחשבה על אפשרות למלחמה וממש לא בראש שלהם עכשיו לשכוח מהצרות, הם מעדיפים להיות מחוברים בוריד לחדשות והעיקר לשמוע טיפת מידע על מה שקורה מסביבם. הם לא ישראלים, הם לא אומרים "יהיה בסדר, בואו נמשיך כרגיל ואיכשהו בסוף הכל יסתדר." ואני לא אומרת את זה על דעת עצמי בלבד.

האמריקאים הרבה פחות מורגלים

מאיתנו להתמודד טלויזיונית עם דברים כאלה. אני מניחה שלנו, בתור קהל ישראלי שאחת לשבוע בערך קורה משהו שמזיז את כל לוח המשדרים שבענו כבר מהמדיניות הזאת וזקוקים למנת האסקפיזם שלנו. האמריקאים עוד לא הגיעו לשלב הזה, ואני מאחלת להם שגם לא יגיעו.

MoRibisi

New member
זה נכון

והם לוקחים את האסון הזה מאוד מאוד מאוד קשה. בהמון המון אתרים אמריקאיים יש עכשיו כל מיני ממוריאלז ו"גוד בלס אמריקה" וחלק גם נסגרים ומתרצים את זה בפחד ממלחמה, מאי הוודאות מהפחד מהטרור מהזדהות מלא יודעת מה. ובערך לפני שבוע וחצי חזרתי מארה"ב וזה מדהים מה שהולך שם, אנישם פשוט מתחננים להתנדב לצלב האדום ולתרום דם, אנשים ממכבי האש מתרימים ואנשים אפילו באמת ובתמים תורמים מכספם ומזמנם, ועל המון מכוניות אפשר למצוא שלטים של "גוד בלס אמריקה", הם מוכרים את דגל אמריקה וכל מיני דברי גאווה לאומית כאלו או אחרים בחנויות או עושים מבצעים על פריטים כאלה, זה מדהים כמה שאסון כזה יכול לאחד אנשים ולגעת בהם. בארץ שלנו, כשאסונות הם כבר עניין שבשגרה, אנחנו יכולים רק לחלום על דברים כאלה. למרות שאני לא יכולה לבוא אלינו בטענות, כי גם אני נאטמתי, כבר ממזמן.

למעלה