סקר קטן

שלטון

New member
סקר קטן

כמה מחברי הפורום ראו את THX 1138? והאם אהבתם אותו? אני יודע יותר קשור לבמאי מאשר לסדרת הסרטים, ובכל זאת, זאת שאלה טובה.

Lu Tze

New member
ראיתי אולי דקה מהסרט.

אותה דקה כללה תמונה הולוגרפית-או-משהו של בחורה שרוקדת תוך כדי שהיא מחליפה צבעים. בהיתי באותה בחורה במשך דקה בעודי מחכה שיקרה משהו (או לפחות, שיראו משהו אחר), התייאשתי והחלפתי תחנה. ואם אנחנו כבר בנושא, מישהו יכול לומר לי אם פיספסתי משהו או שגם שאר הסרט זוחל וחסר טעם?

שלטון

New member
אם הייתה לך טיפה סבלנות

היית ממשיך לראות ומבין שזה הסרט הכי טוב שלוקאס עשה.

Lu Tze

New member
למה?

אני מתכוון, אתה יכול לומר לי למה אהבת את הסרט?

שלטון

New member
זה יצא טיפה ארוך אבל אם תשקיע :]

למרות שיש לי המון להגיד על הסרט. הסרט הוא מעין הוכחה לכושר הבימוי האדיר של ג'ורג' לוקאס, והסרט היחידי שהוא עשה שיכול בעצם להחשב לאמנות. הסרט, לפי לוקאס, הוא על "A prison in your mind, that all you have to do to get out of it, is to decide you want to". בכלא הוא מתכוון לכלא ליצירתיות והמיניות של האדם, שהם בתוך הראש שלו כמובן(עידון המיניות מובילה ליצירתיות ולאמנותו של האדם). לוקאס יוצר ת'אנלוגיה המושלמת לאותו כלא, עולם שחור ולבן, שכולו מורכב מייצור של שוטרים, אשר הם בעצמן כופים את החיים האפורים של האנשים החיים באותו עולם. על האנשים שחיים שם חובה לקחת סמים שמדכאים את היצר המיני שלהם( ובכך גם מדכאים את הרצון ליצירתיות ולחופש אצל האנשים). גיבור הסרט (רוברט דובאל) מפסיק לקחת ת'סמים, הוא וה"חווה" שלו מגלים את מיניותם, מה שמוביל לניסיון בריחה שלו מן העולם האפור, הכלא הזה. זהו הנושא העיקרי של הסרט, אבל יש בו גם ביקורת נוקבת(וטיפה משעשעת) על דת ותרבות הצרכנות(כנראה שלוקאס איבד את האידיאולוגיה שלו בקשר לעניין הזה). אחד הדברים שחייבים להעריך ממבט ראשון זה את הצילום המדהים של הסרט. כל פריים ופריים בסרט יכול להיות במוזיאון. שאר מרכיבי הסרט דורשים יותר מחשבה ולפחות שני צפיות בסרט(רק בצפייה השנייה בו התחלתי להעריך אותו, ובצפייה השלישית הבנתי כמה שהוא מצוין, ואני חושב שזה מעין אמת מידה לאמנות). בכל מקרה, אין בי ספק שזהו הסרט הכי טוב של ג'ורג' לוקאס, ואני לא יכול לחכות שהוא יחזור לעשות סרטים כאלה. ואם קראת את הכל, קבל צל"ש, כי אני יכול לפטפט שעות על דברים שאני אוהב כל כך =)

Lu Tze

New member
כן... לא נראה לי שהייתי נהנה מהסרט.

מבחינה רעיונית, הסרט לא מחדש כלום (ובכלל, רעיונות כאלה עוברים יותר טוב בספרים) ומבחינה וויזיאלית, הוא שיעמם אותי לאללה (שוב, הדקה שראיתי).

שלטון

New member
סליחה?

על מה אתה מדבר תגיד? למה שהסרט יחדש ויביע רעיון חדשני לגמרי? אתה רוצה חדשנות לך אחורה בזמן ותקרא ניטשה. אף אחד מהסרטים הגדולים לא מביאים חדשנות, הם מבטאים את הרעיון באופן מרהיב. אם אתה רוצה להעביר רעיון דרך המילה הכתובה, בכיף. אבל כמו שגם ציור הוא אמנות, אין שום סיבה שלהביע רעיון כזה בספרות יהיה יותר טוב מלהביע אותו בסרט. ודבר אחרון, אם פספסת את הגאונות בצילום של ג'ורג' לוקאס, אז אתה דביל. כמובן שאתה לא דביל, פשוט באותו הזמן לא הייתה לך סבלנות לראות סרט עם מסר וביקורת כלשהי בניגוד לסטאר וורס. סלח לי אבל לבקר סרט אחרי דקה, זה אולי באמת טיפה מיותר.

AceMagician

New member
לא ראיתי

אחרי שראיתי חלק מהסרט המקורי של לוקאס עוד שהיה סטודנט לקולנוע ב"EMPIRE OF DREAMS" הבנתי שזה לא ממש ימשוך אותי...

Y. Welis

New member
ראיתי בוידאו בזמנו

מי שמכיר את ספריית הר הצופים של האוניב' העברית, יכול לבקר בספריית הוידאו שלהם. סרט מאוד שונה מכל דבר שלוקאס עשה - קודר, מדכא וגם מבויים היטב... יש השפעות בדברים קטנים על מה שיבוא בעתיד, אבל הן מאוד קלות. סרט טוב, למרות הכל.

למעלה