סקר קטן

sweetguy1

New member
סקר קטן

שלום לכולם, ברצוני לעשות סקר קטן ובו שאלה אחת האם במהלך הכמה חודשים שלפני גילוי המחלה אצלכם (בסוכרת 1) הייתם חולים? חום? משהו? אפשר גם לשלוח לי את התשובה לאימייל [email protected] תודה מראש לכל מי שיענה על הסקר

כן

לפי גירסת אימי לפחות (מי זוכר
) ויש גירסה שטוענת שמחלת חום היא הגורום שפוגע בלבלב.

רוז22בר

New member
../images/Emo6.gifעודף משקל נחשב מחלה? וכן

סבלתי מתשישות 24 שעות ביממה, ודלקות גרון חוזרות ונשנות כל חיי, 4 5 פעמים בשנה מילדות.

sweetguy1

New member
גם לי היה חום

כ3 חודשים לפני גילוי המחלה היו לי בערך 4 ימים של חום גבוה 39,39.5 ולא יכולתי לזוז מהמיטה. אני חייב לציין שהייתי חולה או 4 5 פעמים בכל החיים שלי (אני בן 25) אפילו נזלת בחורף אף פעם אין לי.

shay10000

New member
לפני

כחודש לפני גילוי הסוכרת חליתי בשפעת מאוד חזקה, הרגשתי מאוד לא טוב, גם גביתי כ 10 ס"מ.

השאלה שלך גורמת לי לצחוק...

בחודשים שלפני הגילוי הייתי בטוח שאני חולה בהמון דברים. חשבתי שיש לי דלקת קשה בשלפוחית השתן (הרי השתנתי כל הזמן, אז מה עוד זה יכול היה להיות?) וגם חשבתי שיש לי דלקת בריריות בפה (הפה שלי היה כל הזמן יבש, אפילו כששתיתי, עם המים בפה, הוא היה יבש. אז זו דלקת, לא?) וחוץ מזה חשבתי שתפסתי את מחלת היאפים, כי כל הזמן הייתי עייף, עד כדי כך שהייתי נרדם אחר הצהריים באמצע העבודה, על השולחן. וכל הגוף כאב לי, ולא הצלחתי לעשות כלום. וחשבתי שזו מן שפעת כזו. וגם מצב הרוח שלי היה מחורבן, ולא אגיד לכם מה חשבתי על זה. ובסוף התברר שמכל זה סבלתי רק מדבר אחד - בעיית אזניים. הייתי פשוט חירש: הגוף שלי דיבר אלי, ואני לא שמעתי. אחרי שהצלחתי בסוף לשמוע את מה שהיה לסוכר, לכולסטרול ולטריגליצרידים להגיד לי, וגם את מה שאמרה הרופאה החמודה שלי על כל זה, בבת אחת כל המחלות עברו, ובמקומם באה רק מחלה אחת, די קלה יחסית לכל זה. אז הרווחתי בגדול.

sweetguy1

New member
לאבא של נעם

אני לא מדבר על התופעות של קדם סוכרת. אני מדבר על מחלה עם סימפטומים של שפעת, משהו שנמשך מספר ימים ונגמר.

אני יודע,

אבל השאלה שלך הזכירה לי כמה הייתי אידיוט, ובאמת זה הצחיק אותי, אז שיתפתי. ולא, לא זכור לי שהייתי חולה באמת, אבל מי יודע. בגילי כבר לא זוכרים הכל...

מיימוש

New member
סוכרת סוג 1

האמת היא שקשה לדעת אם מדובר במחלה, או בתופעות של הסוכרת אני בערך חודש לפני האשפוז, הייתי בטוחה שתפסתי איזה וירוס קשה, כי לא היה לי תאבון, ירדתי במשקל, הייתי עייפה בטירוף, כל הזמן רציתי לישון היו לי כאבי ראש וגב תחתון, ובגלל שזה נמשך כל כך הרבה זמן, כולם מסביבי חשבו שזה פסיכולוגי ואולי אני עושה את עצמי... בדיעבד אני יודעת, שכל מה שהרגשתי קשור להתפרצות של הסוכרת, וההרגשה שמשהו לא בסדר התחילה כבר שנה קודם לכן.

peeps

New member
לא חייבת להיות מחלה...

לי נאמר שמה שגרם להתפרצות הסוכרת היה עשוי גם להתרחש כשנה-שנתיים לפני שהתחילו הסימפטומים... מה שתואם אצלי למועד קבלת חיסונים לקראת טיול אליו יצאתי אחר-כך. מסתבר שאפילו החיסונים היו יכולים להיות הטריגר ולאו דווקא איזשהו וירוס מבאס. you win some - you lose some

אורלי6

New member
סכרת 1, אחרי שפעת, חום גבוה

ודלקת עם אנטיביוטיקה. אני לא זוכרת את כל הפרטים, כי זה היה מזמן...

King of pain

New member
אצלי ...

מלבד התסמינים המקובלים של רמת סוכר גבוהה מאוד טרם גילוי הסוכרת , לא הייתי חולה באותה עת או לפני גילויה ( סוכרת מסוג 1 ) . בהצלחה בסקר , סוף שבוע נעים , בריאות ואושר , ורק דברים טובים ...
...

כן

בערך שנתיים לפני האיבחון חליתי במחלת חום לא מוסברת שנמשכה 6 שבועות, עם כאבים בבטן העליונה, שום אנטיביוטיקה לא עזרה. המחלה חלפה מעצמה תוך איבוד 10 ק"ג משקל, לפני שהספיקו לאבחן. אחרי שנתיים אובחנתי כסוג-2, אך אני סבור שהייתי סוכרתי כשנה לפני האבחנה. אחרי שנה מהאבחון החלפתי קידומת לסוג-1 והתוודעתי לאינסולין. גלעד

sweetguy1

New member
מעניין, לא?

זה יכול להיות יותר מעניין אם עוד אנשים יגיבו.... הייתי שואל עוד המון שאלות כמו "האם היית אוכל הרבה מתוקים או ג'אנק פוד במהלך חייך שלפני הסוכרת".. אבל לא הייתי רוצה להכביד פה על אנשים. אז נסתפק בנתיים בזה.

שאלת אז אענה: ג'אנק פוד לא, מתוקים

בטח ובטח. כל ארוחה הסתיימה בבקלאוה ולוותה בחצי ליטר משקה מתוק. היום אין לזה זכר ובצדק, בכלל בלי קשר לסוכרת.

למעלה