סקר קטן

סקר קטן

אם הייתה לכם להקת פרוג טרייה וחדשה, את הופעת הבכורה הייתם עושים: 1. לבד 2. עם עוד להקה פרטו, נמקו, הסבירו והדגימו!

אהה

אתה שואל מה אנחנו רוצים בתור להקה, או מה היינו רוצים בתור קהל? אישית, לדעתי הרבה יותר נחמד הופעה של שתי להקות, כי בסה"כ מקבלים יותר תמורה עבור הכסף שמשלמים (ואם להקה אחת לא טובה, אז לפחות יש את השניה!) בתור חבר להקה, יש כמה שיקולים. מצד אחד, קהל הפרוג בארץ יחסית קטן (אלא אם כן אתה אגרול) ולהקה של חומר מקורי צריכה לעבוד קשה על מנת לגבש קהל. קהל משותף של שתי הלהקות (כולל משפחה וחברים כמובן) יכול לחפות על הפסדים ולחסוך ממך שאול מזרחי זועם. מצד שני, אם יש הרבה קהל - צריך להתחלק בכסף! אה, יש גם את העניין של איך המופע שלכם מורכב ואם הוא ארוך ואי אפשר להתפשר על האומנותיות ולקצר אותו, אבל זה קצת פחות חשוב...

מורנא007

New member
לו הייתי

אם הייתה לי להקת פרוג טרייה וחדשה בישראל, הייתי יודע שאני הולך להפסיד כסף (אולי הרבה כסף) בהתחלה. לכן הייתי הולך להופיע לבד, אבל להופיע הרבה ואצל ציבור שצמא להופעות (למשל סטודנטים בחופשה). כאשר המטרה בשלב ראשון היא הרחבת קהל מעריצים איכותי עם פוטנציאל להמשך. שיהיה בהצלחה.

לא הבנתי אותך

אתה לא חושב שדרך טובה להרחיב את קהל המעריצים היא להופיע עם עוד להקה וכך החברים שלהם ישמעו אותך? (ואין להתעלם מהעובדה שזה גם יעזור ללהקה השנייה כי ככה החברים שלך יבואו וישמעו אותם) ומי שלא הבין אותי נכון: אני לא שואל את זה בשביל עצמי אלא בשביל לקבל תמונה כללית על מה הפרוגרים בארץ חושבים בעניין ומלבד זאת, הכסף הוא לא מה שחשוב!! העובדה שמישהו הולך להפסיד כסף מהופעות ראשונות לא אמורה להרתיע אותו. זאת כי לא צריך להיות איכפת לו כמה הוא מרויח. מקסימום עובדים קצת יותר בעבודות יום.

מורנא007

New member
יתכן שאתה צודק

אבל למען התחרותיות, עדיף להופיע לבד (ראה כיצד החלו ג'נסיס להופיע ולמד). אני במקרה כזה דוגל בשיטה תחרותית - קפיטליסטית. להקה צעירה שהמלצתי עליה בפורום (Murder by death) מופיעה (באיזור שיקגו, האגמים הגדולים והמיד ווסט) לבד. אגב אני לא חושב רק על מופע הבכורה עצמו, אלא על המופעים הראשונים.

orbiti

New member
ספייס טים? הופעת בכורה?

למיטב ידיעתי, כבר חרשתם את הארץ בסיבוב ההופעות שלכם, לא? :)

שתי דבים

א. מאיפה אתה מכיר את ספייס טים? ב. זה לא קשור לספייס טים הסקר הזה זה בעיקר כי אני רוצה לראות מה הגישה שלכם גבי העניין

orbiti

New member
ראיתי אתכם באם טי וי :)

וברצינות, אחיך מנגן איתנו בס באמביציה :)

אה זה אייל!!

מה קורה השמעתי אותכם למורה שלי למוזיקה בבית ספר והוא אמר שאתם ממש מעולים ושהוא מאוד התרשם

ואני מפרט

אני רואה שני סוגים של הופעות בכורה. האחד - הופעת בכורה של הרכב שמוכן במאה אחוז (או בערך), ומתכוון להעלות מופע מרהיב, ולפרסם את זה כ"בואו להופעת הבכורה שלנו". במקרה כזה עוד להקה תפגע ביחודיות של מופע הבכורה. השני - הופעת בכורה של הרכב "מתחיל", שבמקרה שלו הופעת בכורה אינה אירוע בשל ומוכן מוסיקלית, אלא הופעה "ראשונה" יותר מהופעת בכורה. במקרה כזה יכול לעזור עוד הרכב, כדי לטשטש את הראיות.

kurush

New member
ואם אתה

הרכב בשל שמוכן ב-95.6 אחוז להופעה, אבל עם מספר קטן של שירים?

Der-Albert

New member
אז...

אתה לא מוכן 100% להופעה, וגם לא 95.6%, כי פשוט אין לך מספיק שירים וזה גם הכרחי להרמתה של הופעה באורך מלא.

kurush

New member
ולכן

כדאי במקרה כזה להעלות מופע עם עוד להקה, מה שבסה"כ מביא להופעה באורך מלא.

למעלה