סקר קטן....

• פותח הנושא lilo
  • פורסם בתאריך

אפרתש

New member
"קלטות בסיס"

"אצבעות" ו"מאה שירים ראשונים". חביבים על הילדים, עשוי לא רע, כמעט בלי פרסומת סמויה (את קטעי דני בסן צריך לצנזר). ומה שחשוב - מלמד את ההורים החדשים את השירים שצריך לדעת כדי לגדל ילד בישראל
.

SIGALG

New member
קלטת מומלצת

בייבי מוצארט מקסים!!! מרגיע ומתוק. חוץ מזה אם את רוצה קלטת נהדרת עם שירים קליטים ומקסימים שעובדת גם על ההורים - ג´אמפי!!!! גם הפעלה לילדים אם רוצים וגם סתם להנות בישיבה- מומלץ ביותר.

לאה_מ

New member
אין אצלנו משהו שאי אפשר בלעדיו.

הילדים אוהבים מאד את הדיסק של "זרעים של מסטיק" (יש לנו את הביצוע המקורי, עם דליה פרידלנד וילדי קיבוץ בית אלפא) ואת "אחלה זאורים" של ארקדי דוכין. בוידאו אורי אוהב חתולים בצמרת של דיסני ועומר ושירה אוהבים את מפלצות בע"מ. אבל אי אפשר לומר שאם הקלטות האלה יעלמו מהבית יהיה איזשהו משבר.

שיר לא רואה וידאו בכלל

למרות שאנחנו די מכורים לטלויזיה. מעולם לא הושבתי אותה לפני המכשיר. לפעמים היא מסתכלת על התמונה המרצדת במשך כמה שניות ומאבדת עניין. לפני כמה ימים העברתי לערוץ הופ וגם הוא לא זכה להתעניינות רבה מידי. היא מפסידה משהו? נדמה לי שלא.

נכון. ../images/Emo13.gif היא בת 11 חודש

אז את אומרת שלקראת גיל שנתיים וחצי היא תבין את העניין? יופי. עכשיו אני רגועה

אצלנו../images/Emo39.gif

הרבה קלטות נצפו פעם אחת על ידי והוצאו מהבית => מרבית הקלטות נראו לי באיכות ירודה/עם טקסטים מזעזעים ו/או דלים/וולגריות/עם פרסומת אוד לא סמויה. לדוגמא: דיג דיג דוג, דץ ודצה למיניהן וכו´. יש לי בעיה עם קלטות סיפורים מוכרים עם איורים חדשים. קשה לי המעבר מהאיורים המוכרים בספר לאיורים אחרים לגמרי. מה שכן אהבתי הן דווקא סדרת הבייבי מוצארט למיניהן. בעיקר בייתי ואן גוך וביבי דוליטל. מלבדן יש לנו את פים פה פה שעשויה יפה, לא ולגרית והטקסטים סבירים פלוס. מבחינת דיסקים - הכבש השישה עשר, שמוליקיפוד (המקורי, של דליה פרידלנד המופלאה) ואוסף הילדים של מדיה דיירקט.

לשרון של אייל

איפה מצאת דיסק של "שמוליקיפוד" המקורי??? היה לי התקליט כשהייתי ילדה קטנה והייתי מרותקת אליו שעות!!!! לא ידעתי שזה יצא על דיסק!!

אייל הקשיב שוב ושוב לתקליט

עד שהחלטנו שאם התקליט ישרט צפויות לנו דמעות רבות וצרבנו אותו על דיסק. זה לא יצא על דיסק. "שלום, שלום, להתראות, אולי מחר או מחרתיים, שלום, שלום, להתראות, אולי בבוקר ואולי בצהרים. תשמע, תשמע, אתה יודע.. אני עדיין כאן, וכבר אני מתגעגע..." איך אפשר לותר על זה?

nonana

New member
אין אצלנו קלטות שאי אפשר בלעדיהן../images/Emo6.gif

אבל הילדים שלי אהבו את דיגדיגדוג- כולם. אהבו את פים פם פם, ואת סרטי דיסני- תקופה את מלך האריות, כלבים דלמטיים, והיום את פו הדוב. וכמובן איך יכולתי לשכוח- את ספר הג´ונגל- הם היו בהצגה- וגיא כהן מכמון היה מוגלי אז בישוב שלנו זה להיט.

לנו יש את הקלטות של וולט דיסני

באנגלית. אני כל פעם נדהמת מחדש איך אייל יושב ורואה סרטים כמעט באורך מלא, בלי להבין מילה, צוחק וחושש במקומות הנכונים. זה רק מראה, לדעתי, שהסרטים האלה באמת טובים (101 כלבים, סינדרלה...)

גם אצלנו אין קלטת שאי-אפשר בלעדיה

לעידן יש בערך 10 קלטות שהוא אוהב. יש לו תקופות בהן הוא מעדיף קלטות מסויימות על-פני האחרות, אבל אין אחת או יותר שאי-אפשר בלעדיהן.

דיאנה1

New member
דיסקים אהובים אצלנו:

הכבש השישה עשר ו"הייתי פעם ילד" של אריק איינשטיין. אני לא בטוחה על מי הם אהובים יותר, עלינו או על הילדים... קלטת שאני מאד אוהבת, וגם הילדים אהבו/אוהבים (בגיל המתאים), היא אצבעות. אבל אין קלטת מסויימת שאי אפשר בלעדיה. בר לא מתלהב יותר מדי מוידאו. לפעמים הוא מבקש לראות את פים פם פה, לפעמים את דיג דיג דוג, לפעמים את קסם בג´ימבורי.

כרמית מ.

New member
גם אצלנו אין קלטות לילדים

והילדים שלי כבר כמעט בני 4. האמת - יש לנו איזה שתי קלטות, אבל אנחנו לא צופים בהן. פעם כשעלתה דרישה, ראינו "פנטזיה" (עם יד על השלט לדילוג על קטעים לא מתאימים, למרות שעדיין, זה היה "חזק מדי" לבן שלי). הם רואים קצת בגן (עכשיו מתלהבים מאיזו קלטת שנראית לי חביבה (מתוך הדקות הספורות שראיתי) עם טוביה צפיר, שכוללת כל מיני משלי חיות (הצב והארנבת, השועל והעורב)), ואני כל כך שונאת לראות את הבת שלי (בעיקר) בתנוחת הבהיה בטלויזיה, שאני משתדלת להגיע למצבים האלו כמה שפחות ( אם כי, כשהם ביקשו - כן צפינו יחד בטלויזיה, וזה קורה לפעמים גם בלי שהם יבקשו - בעיקר בנשיונל גיאוגרפיק וכדומה). היא כל כך בוהה, שאפילו כשהיה שיר שהיא תמיד מצטרפת בשירה אדירה, היא בקושי מלמלה את המילים. לנתק אותם מהקלטת זה מבצע מורכב (במיוחד אם אחרים עוד ממשיכים לצפות - ואנחנו צריכים ללכת (בד"כ אני מחכה, אבל לפעמים יש אילוצים), ובדרך כלל כשמכבים את הוידאו היא במשבר (אבל אני לא חושבת שצפיה נוספת בבית, היתה מקילה על זה). אין לי בעיה שתשב/תשכב ולא תעשה כלום, רק תחלום. אבל כשהתמונות מרצדות מולה, זה ממש תחושה של "מבהה" (אני יודעת שאין מילה כזו) ונורא קשה לי לראות אותה כך.

ליאת +

New member
בובה מתי!

של מתי כספי כמובן. היתרון: גם הורים יכולים לראות ולהנות בפעם האלף. היה לנו את זה והקלטת נהרסה ("מישהו" שיחק בכפתורים והצליח להקליט על הקלטת) למיטב ידיעתי הקלטת כבר לא בהפצה. אם מישהי יודעת משהו אחר- אשמח לשמוע.

למעלה