סקר קטן ...

Netta79

New member
סקר קטן ...

שלום לכם ... בטח כבר נושא לעוס ... אך בכל זאת שאלה אליכם ... באיזו תדירות אתם נפגשים עם הילדים / נכדים שלכם ? באיזו תדירות "על תקן" בייביסיטר ? האם ילדכם מסייעים גם לכם או שאתם חד צדדים בתרומה ? האם כל הנכדים "זוכים" לאותה כמות "סבאסבתא" או שזה תלוי קרבה פיסית / חיבה מיוחדת לבן / בת / חתן / כלה / צרכי הבית/ יכולת ? האם אתם שותפים מרצון מלא לזמן עם הנכדים /מנסים לעזור / שומרים על שלום בית / נמאס לכם ולא נעים ? האם ילדכם מבינים שזו זכות ולא חובה ? מה הייתם הכי רוצים שילדכם ידע בעניין הזה ולא אומרים ? תודה למשיבים
נטע

היי נטע , בהחלט נושא לעוס כבר ודנו

בו לפני מעט זמן , מצרפת לך קישור שבו העלנו את הנושא ודיסקסנו בו.

ההיא33

New member
רונית, נכנסתי לקישור ששלחת

לפי תשובתי אז, ההתיחסות שלי לפחות, לא הייתה כל כך מפורטת ולא תואמת את הנקודות שהועלו הפעם.

ההיא33

New member
הנה תשובותי

כרגע הבת וילדיה בני העשרה גרים בביתנו. חלקם בקומה השניה, הנכדה הבוגרת גרה בדירתנו, אך את רוב הזמן לאחר ביה"ס היא בדירת אמה, אצלנו.היא בעיקר ישנה. יש לנו בן מבוגר (ללא ילדים) שהוא חבר קיבוץ כמונו ואיתו אנחנו נפגשים לעתים מזומנות. בעבר כשבתי גרה בתל אביב ונכדי היו קטנים נפגשנו בערך כל שבועיים. פעם אחת בעבר הרחוק באנו על תקן של שומרי-טף. פעם אחת הייתי שומרת-טף דרך הטלפון. ילדינו מסייעים לנו רבות - במיוחד ברחיצת כלים בארוחות משותפות ובבישולים. אני משוכנעת שאם היה מתעורר צורך אחר גם אז הם היו עוזרים להערכתי שני הנכדים זוכים לאותו יחס. אנחנו נותנים לילדינו ונכדינו לקבוע את מינון שעות ההורות והסבתאות הרצוי להם. איני יודעת מה ילדינו ונכדינו מבינים אך היחס שלהם אלינו משמח אותי.

shron17

New member
אצלינו הנכדה מגיעה בכול סופי שבוע,,,

בשאר הימים היא בגן -הילדים, ובכול סוף שבוע אנחנו מביאים אותה אלינו, (מרחק 1/2 שעה נסיעה). בכדי לעזור להורים ,מאחר ונולדה לה אחות תינוקת, כך אנו עוזרים להקל עליהם עם התינוקת הקטנה,שמאוד מתישה,(לא נרדמת להם כמעט בשעות היום). הילדה שבגן מקסימה, מאוד נוחה ומבינה ,ומאוד נהנית לצאת איתנו לטיולים . וכול ערב אומרת לנו בטלפון, שהיא כבר מחכה לסוף השבוע ,,לבוא לסבתא וסבא. איזה כיף !

ההיא33

New member
הנכדים שלנו הם בני עשרה

הנכדה יצאה היבוקר לטיול ביה"ס למכתשים. אני כבר מחכה לה. שלושה ימים לא אראה את חיוכה. קשה.

למעלה