סקר קטן...

• פותח הנושא reo2
  • פורסם בתאריך

reo2

New member
סקר קטן...

הורים, מה דעתכם (וגם מי שלא הורה אך יש לו להגיד משהו בנידון) האם הייתם מעוניינים שבבית הספר בו לומד ילדכם האינטרנט יהיה משולב ככלי הוראה (באופן שוטף) כמובן עם פיקוח וסינון אתרים... ? אשמח לתגובות. אני מסתכלת על הדברים מההיבט החינוכי - מקצועי ומעניין אותי לשמוע גם מכיוון ההורים מה חושבים על כך. תודה

reo2

New member
אינטרנט בבית הספר

שיתוף עמיתים (כגון פורומים...), למידה שמעבירה את המושכות לידי התלמידים ועוד. נראה לכם עצמאות כזו לילדים בבית הספר? עד כמה הייתם רוצים שילדיכם "יבחרו" את תחומי הלימוד? ועוד... ברור שיש יתרונות וחסרונות באינטרנט בתור כלי לימוד ובאמת מעניין אותי מה הורים לילדים בגיל הזה חושבים. האם אתם חושבים שהיתרונות עולים על החסרונות או להפך...

מבחינתי בכייף יש הרבה יתרונות באינטרנט

כמובן שכל עוד יש פיקוח וסינון.

reo2

New member
או... עכשיו מדברים פה. לזה בדיוק התכוונתי../images/Emo8.gif

אiר1

New member
וזו דעתי הלא-פופולרית

בבית הספר של ילדיי יש אינטרנט עם פיקוח וסינון ובהשגחת מבוגרים. ואני בעד. גם אצלנו בבית יש אינטרנט עם פיקוח הדוק וסינון מדוקדק. המחשב מוצב אחר-כבוד בסלון, אני משגיחה היטב על הנעשה ועל התכנים. בטרם הוכנס האינטרנט, העברתי לילדים סקירה על האינטרנט, עם הסברים מפורטים על היתרונות והחסרונות וגם על הסכנות, כולל סיפורים אמיתיים של ילדים שנפגעו (כולל הילד שנחטף ונרצח ע"י מחבלת וכולל תקיפות של ילדים ע"י פדופילים. אמנם לא הסברתי בפרוטרוט על מעלליהם - הכל בהתאם לגיל. הסתפקתי בלהסביר, שיש אנשים חולים, שפוגעים בילדים וצריך להזהר מהם ואסור לדבר עם אנשים זרים ואסור למסור פרטים אישיים). הילדים הבינו את החשיבות ומגלים אחריות רבה. את כל האתרים שלהם שמתי במועדפים וסיכמנו שמותר להם לגלוש רק באתרים הללו ורק מהמועדפים. את גוגל הסרתי וגם הסברתי להם למה. על כל מצב לא מוכר להם - הם באים לספר ולשאול איך להתמודד. זהו. זה הנאום הקטן שלי.

touti

New member
בני כמה הילדים?

מהרגע שהילדים שלי בגרו ונכנסו לקטגוריה "מתבגרים" ניתקתי את הנט בבית. אל תביאני לידי ניסיון ולא לידי ביזיון.

אiר1

New member
הילדים

בני 10, 8 ו-5. וכן, הם כולם גולשים. הרעיון שלך בעיקרו נכון (ומי אני שאצא כנגד דעת רבנים), אבל הנט הוא רק מכשיר, הווה אומר - כלי. וככזה, לטעמי - איך שימלאו אותו - כך הוא יהיה. כמו שאפשר להשתמש בו למטרות שליליות, כך אפשר להשתמש למטרות חיוביות. כמו בכל דבר, בעצם. הכל בראש של המשתמש. אפשר להשליך את אותו רעיון עצמו על כל חפץ אחר בעולמנו. נניח מכונית. אפשר להסתכל על זה כעל "המכשיר המשוקץ" שמתיר פתח לעבירות (הלכתיות) ואבוי למי שקונה אותו. אבל מי שמוצא לנכון להשתמש ברכב למטרות חיוביות - הרי הוא עוקר את התוכן השלילי מהכלי. לטעמי - הכל תלוי בעיני המתבונן ובכוונת מכוון.

touti

New member
הראש שלי עקום../images/Emo13.gif

אצלי הנט שימש לשעשוע:) ועדיין משמש לשעשוע. לו זה היה כלי לעבודה וכו', מילא:)

אiר1

New member
../images/Emo13.gif

אצלי הוא משמש גם לעבודה אבל גם להנאה. ואין רע בכך. ואפילו טוב. ואני משתדלת לראות את הטוב שבכל דבר. שהרי בכל דבר יש גם חיובי וגם שלילי. אז למה לי להסתכל על השלילי, אם אפשר להסתכל על החיובי? מותר לך להשתעשע. מותר ורצוי, אפילו. אני אומרת - הצרות יבואו ממילא. אז בכל רגע פנוי - חייבים ליהנות וכמה שיותר!

ציפי81

New member
מורים בני משפחתי נעזרים בי

כדי להשתמש באינטרנט ככלי הוראה, כלומר: העניין בהחלט נחוץ. פיקוח וסינון? הצחקתם אותי. בגיל 11 פיצחתי את כל הסיסמאות של אבא שלי, וכנראה שילדים היום אפילו יותר מתוחכמים (אחרי הכל לי היה איזה XT עתיק של IBM ולהם יש פנטיום 4 מרובע - ליבה....).

touti

New member
מתנגדת נחרצות

לדעתי, אין תחליף ללימוד עצמי ולטירחה שמסביב בלפתוח אנציקלופדיה או ספר אחר כדי לעשות עבודה. לדעתי האינטרנט הופך את כל הלמידה למשהו נזיל, זמין וחסר את היגיעה. דרך האנטרנט לא לומדים לכבד מורים ולהעריך מאמצי תלמיד. ולא לדבר על כך שאולי זה מסונן במקום הלימוד אבל זה פותח פתח לפיתוי שאחרי הלימודים אולי יבוא על סיפוקו.

אiר1

New member
אוי תותי, בחייך... יגיעה...???

אולי תתחילי לכבס ביד, למען הערכת היגיעה?? אולי תחטבי עצים כדי לחמם את הבית?? אולי תסחבי קרח על הגב כמו שעשו עד לא מזמן (נגיד 20 שנה אחורה?) אולי בכלל ננתק את החשמל ונחזור לאש??? בחייאת. במקום להגיד תודה על כל הטוב שהשכל האנושי מפיל בחיקנו, ולשמוח על החיים הקלים שיש לנו בימינו אלה, את עורגת ליגיעה? (אני בספק אם את מאמינה לעצמך)

touti

New member
לא להסחף,

לא היתי מעמידה את הנט בשורה אחת עם כל מה שציינת. יש משהו בריח הדפוס, יש משהו בלדפדף דפים ולהחכים מעצם הדפדוף. אין מה להשוות. אין נזק מלהשתמש בקידמה כמו מכונת כביסה וכו', אבל עוד מעט לא יהיו בתי ספר, יהיו לימודים דרך הנט, מי צריך מורה בכלל? כשיש את דוקטור גוגל. אז להגיד תודה על הנט, ולהשתמש בו בתבונה בבוא העת. לא הייתי קוראת לזה כלי חינוכי , אלא יותר מורה עזר מקצועי , ולא הייתי מכניסה את זה לסדר היום הלימודי ביסודי או בתיכון.

אiר1

New member
לא נסחפתי

דיברת על היגיעה בנופך רומנטי ובהתרפקות נוסטלגית, וכך תשובתי היתה בהתאם. עכשיו את מדברת על ריח הספרים... שזה משהו אחר לגמרי.

touti

New member
גם בעניין היגיעה, יקירתי:)

אתן לך דוגמא, אפשר ללמוד דף גמרא מהמחשב, אבל אין מה להשוות את זה לרכינה מעל הגמרא וללמוד מתוך המקור עצמו:) לשבת מוך מסך ולקרוא חומר לא דומה להשקעה שבלקטיתו מאנציקלופדיות שונות
כל דבר שהקידמה מביאה לנו הוא לתועלת, אם יודעים לנתב אותו למקומות הנכונים:) אנחנו מדברים על תלמידים, לא על קורסים מקצועיים ועבודות גמר

למעלה