סקר קטן

וינסנטי

New member
סקר קטן ../images/Emo13.gif

חשבתי שאולי קצת בשביל להעיר פה עניינים ודיונים מעניינים, אני אעלה מידי שבוע שתי להקות, ואתם תאלצו לבחור ביניהם. החוק היחיד- חובה לנמק
אז, המתמודדות הראשונות: עם לפחות 6 אלבומי מופת של כל סגנון מוזיקלי אפשרי: על התופים, הלוויתן, ג'ון בונהאם.. על הבס, השתקן, ג'ון פול-ג'ונס.. על הגיטרה, המכשף, ג'ימי [השטן] פייג'.. ועל השירה, הצווחן, רוברט פלאנט.. זוהי כמובן לד זפלין! בצד השני.. עם 4 אלבומים רוק כבד רצחני, 4635775 הרכבים שונים, שהקלאסי מביניהם: על התופים, איאן פייס האגרסיבי, על הבס, רוג'ר גלובר האנרגטי, על הקלידים, ג'ון לורד המהפנט, על הגיטרה, ריצ'י בלקמור הגאון, ועל השירה, איאן גילאן המלאך.. אלו הם דיפ פרפל! חובה לנמק את בחירתכם..

Caraya

New member
דיפ פרפל!

בלי לחשוב פעמיים... לדעתי אין מה להשוות גם בגיוון וגם באיכות של שתי הלהקות האלה. ג'ון לורד ואיאן פייס- הקלידן והמתופף הכי טובים ששמעתי. ריצ'י בלאקמור... באמת שלא צריך לדבר הרבה. הוא פשוט יכול לעשות הכל, משרדינג מטורף כמו ב- "Child In Time", דרך מהלכי אקורדים אגדיים כמו Smoke on the water ועד לגיטרות שמייללות ב- "Catch the Rainbow" (לא בתקופת דיפ פרפל אבל לא נורא). המלודיות שלו מדהימות והיכולות ביצוע שלו תמיד היו טובות והלכו והשתפרו עם השנים. הגיטריסט המועדף עלי, זה בטוח. איאן גילאן, אני לא זוכר איפה קראתי את זה אבל הקול שלו זה בדיוק מה שנקרא "עוצמה 11 של המגבר". חבל שהיום הקול שלו כבר לא נשאר כמו פעם אחרי שנים של עישון... אחד הסולנים הכי טובים שיש ולא רק לדעתי. ומבחינת הגיוון: לד זפלין עשו בעיקר בלוז-רוק. עשו אותו מצוין, אבל דיפ פרפל ידעו לעשות את אותו בלוז-רוק, לדעתי אפילו יותר טוב, וגם התפתחו עם הזמן לכיוונים שונים לגמרי. לשמוע את Child In Time, Smoke On The Water ואת Highway Star ולא להאמין שזו אותה להקה, ואני כבר לא מדבר על ההרכבים שהיו לפני ואח"כ, שלקחו את הלהקה למקומות אחרים לגמרי והשאירו אותה רלוונטית גם בשנות השמונים והתשעים, ולא בתור מוצג מוזיאוני. לעבור על כל התקופות של דיפ פרפל זה כמו לעבור על כל ההיסטוריה של הרוקנרול.

dashהיחיד

New member
את מי אתה אוהב יותר:אבא או אמא?

השבוע הייתי בהופעה של רוני פיטרסון ואחיו ריי, עם המתופף אשר פדי. הם ביצעו את דיפ-פרפל בצורה מדהימה. יש משהו מונוטוני, בחלק מהיצירות של הלהקה. מן מוטיב שחוזר על עצמו וגורם לך להמריא. לא שלד זפלין לוקה בחסר. אני משוגע על שתי הלהקות, אבל אם הייתי צריך לבחור, הייתי מעדיף הופעה של דיפ פרפל. השאלה הזאת מזכירה לי את השאלה: את מי אתה אוהב יותר , את אבא או את אמא? כך מעוררים צורך לבדוק בציציות של ההורים, לחיוב ולשלילה. אני הכרתי את הלהקות האלה "בזמן אמת" של שנות השישים-שבעים, אך בבואי לנתח אותם מבחינה מוסיקלית, אני נתקל בבעיה. כך שמיותר לציין, שמאוד מרגש לקרוא את יכולת הניתוח שלכם. אי ךאתם כותבים במקצועיות, על להקות נעורי, שלא נס לחן.דרך אגב,מי שרוצה להנות מהופעת כיסוי מדהימה ללהקת דיפ-פרפל, שילך לראות את להקת BURN - שריפה. ומי שיש לו אינפורמציה מה קורה עם הלהקה הזאת, אנא שתף אותנו(מקום חזרות, הופעות וכו').

dashהיחיד

New member
טעיתי ואף אחד לא תיקן אותי. תתבישו!

בהמשך ל: את מי אתה אוהב יותר, את אבא או את אמא? רוני וריי פיטרסון לא מבצעים את דיפ פרפל, אלא את הקצפת cream, עם אריק קלפטון כמובן.סימן שעוד לא יצאתי מההלם שחטפתי בהופעה הזאת. ובכל זאת, מישהו ראה, או שמע את להקת burn - שריפה הנתנייתים, שמבצעים את דיפ-פרפל? ספרו משהו, מה קורה איתם היום?

Absolut3sbk

New member
דיפ פרפל!! !:!:!:mad:!:mad::!@:!

פשוט מתחבר אליהם יותר, ויש להם דברים יותר מעניינים מוסיקלית(וחלק יחלקו עליי פה)

philips99

New member
DEEP PURPLE

כי אני אוהב יותר רוק כבד ואין מה לעשות הלהיטים שלהם הם ממש גדולים בעיקר SMOKE ON THE WATER זהו שיר כל כך טוב ונכתב תוך כ-5 דקות וגם הולחן בזמן זה על ידי הגיטריסט הגדול בלקמור,זהו שיר שאפילו מספר חברים שלי שהם לא בקטע של הרוק אלא מקשיבים לפופ קלאסיקה ראפ וכו ולמרות זאת כולם אוהבים את השיר הזה כנראה שזהו שיר המאה , אך לד זפלין לדעתי יותר טובים מהסגולים בבלוז רוק.

fire witch

New member
קרב הלהקות חוזר .... יפיי ../images/Emo13.gif

אכן בחירה קשה - מצד אחד פקאצת הרוק החביבה רוברט פלאנט , מצד שני אהוב ליבי ריצ'י בלקמור ... סתם , בחירה לא קשה בכלל -הנה הנימוקים : הטקסטים של הסגולים לוקחים בגדול על השטויות שזפלין הנפיצו (ולכל אוהדי זפלין - עמכם הסליחה אבל מי שקרא פעם או פעמיים את המילים שלהם יודע שיש להם כל מיני יציאות שרק מי שהתנסה בהמון , אבל המווווון סמים יתחבר אליהם באמת כי הן יזכירו לו איזה פלאשבק שהיה לו פעם על שפת הכינרת ) . חוץ מזה - זפלין זה הרבה הרבה הרבה גימיקים ושטויות כמו נגינה על גיטרה בעזרת מוטות מתכת שעם כל החדשנות שיש בזה - זו עדיין לא הכשרה מוזיקלית פרופר שהביא את החבוב הזה לעשות את זה דיפ פרפל לעומת זאת טיפה יותר רציניים מהם , לראייה sweet chiled in time וapril . נקודת המשווה היחידה בין הלהקות שמביאה אותי לחשוב שנית היא הימנוני הרוק שהוציאו שתי הלהקות תחת ידיהן , מצד אחד smoke on the water ומצד שני stairway to heaven ששניהם סבבה , אבל מצד שני - ריצ'י הקים את rainbow ורק על זה מגיע לו שיבנו פסל שלו בצ'כוסלובקיה ולכן - הסגולים לוקחים ! ועוד משהו - העובדה שהמורה שלי לנהיגה שם לי דיסקים שלהם בשיעור , ואשר המורה המיתולוגי של בהיסטוריה אהב אותם כבר מוסיפה לדיפ פרפל מאות נקודות זכות , אם הסבאים האלה עדיין אוהבים אותם כנראה שהם עשו את זה נכון

slallum

New member
דיפ פרפל

למרות שהתלבטתי הרבה
אני משער שבסופו של דבר זה מסתכם בזה שאני פשוט אוהב הרבה יותר את הסאונד של דיפ פרפל, ומוצא את הסאונד של לד זפלין מדי פעם קצת צורמני ומאוס, כמובן שזה לעיתים רחוקות, אבל אין ספק שהסאונד של דיפ פרפל יותר יפה (לדעתי וכל זה
)

sapiki17

New member
../images/Emo197.gif

כל להקה עשתה מצוין את מה שהיא ידעה לעשות זה לא אותו סגנון אבל את דיפ פרפל תמיד יותר כיף לשמוע

rockninja

New member
גם לדעתי דיפ פרפל לוקחים

אני אוהב את לד זפלין אבל אין להם יותר מדי שירים טובים לדעתי. הם הרבה פעמים היו לא ממוקדים ומרחו שירים סתם או פשוט ניגנו בלי איזשהו כיוון מההתחלה. לדיפ פרפל יש יותר שירים שאני אוהב, ואין, פשוט אין, על SPEED KING.

Vdrums

New member
זו שערוריה לתת לאנשים להתלבט

בין שני להקות כאלה. דינוזאורים של רוק... בתור מתופף זה מאאאאאאאאאאאוד קשה לבחור בין פייס לבונהם, אבל מכיוון שמצמידים לי פה אקדח לרקה אני חושב שאני אלך על פייס שהשפיע עלי קצת יותר. אבל רק קצת.

philips99

New member
חח ברור ש-מורה להיסטוריה יתחבר

לסגולים כי הם באמת דינוזאורים [של רוק] חחחחח...

oneman2

New member
כמו שזה שמעליי כתב

רק עם שינוי קל- בתור גיטריסט שהושפע מאוד מג'ימי פייג', אין לי ברירה אלא לבחור בלדז...

יין טוב

New member
deep purple-ידעו לעשות מהבלוז רוק

כבד-כפי שרק השילוב של בלקמור,גילאן ולורד יכלו לעשות-והתמונה הושלמה ע"י האחרים בצורה מצוינת.לד זפלין-נתנו רגעי חסד וקסם אחרים וטובים-אבל לא יכלו לגעת בנשמה של הסגולים....

למעלה