סקר קטן - סתם לכיף

hillator

New member
סקר קטן - סתם לכיף

מי שרוצה לענות מוזמן בכיף
1. מה הייתה התגובה הראשונית לגילוי הצליאק?
2. איך הרגשתם לאחר התחלת הדיאטה נטולת הגלוטן?
3. מאכל חדש שהתחלתם לאהוב אחרי הגילוי?
4. על מה היה הכי קשה לוותר?

hillator

New member
עונה

1. אמא שלי חשדה כבר שנים כי תמיד ההיתי בתת עקומה בגובה ובמשקל ועם אנמיה מהגנון. שהרופאה אמרה לי את זה חשבתי שהיא נפלה מהפסים. גילו לי את זה אחרי התקפות נמלת בלתי פוסקות ברגלים ובידים (ואחרי שעשו כל סי טי אפשרי מחשש לפריצת דיסק).. חזרתי הביתה ואמרתי לאימא שהרופאה הוזה.. אמא שלי (שהיא גם דוקטור לביוכימיה) ישר התחילה לחפור בנושא ותוך חצי שעה גררה אותי לאוטו לקנות אוכל
2. נהדר ממש מיידי נפסקו הנימולים וגם כל הגרד בגוף ירד . פתאום היה לי אנרגיה
3. ממממ אני אלרגית לחלב בנוסף אז גלידת סויה ללא גלוטן של ונילה .. ומרק בטטה של אימא שממש התמכרתי אליו מאז
4. עוגיות כאלו גדולות של סופר .. ואם מחשיבים גם את הדברי חלב (למרות שזה היה כמה שנים טובות לפני כן) אז בן אנד ג'ריס עוגיות ופיצה איטלקית.. (לא משנה שכל פעם שההיתי נוגעת בזה כמעט ההינו מגיעים למיון בגלל החלב).

net the jet

New member
עונה

1)מה הייתה התגובה הראשונית לגילוי הצליאק? ---> הקלה גדולה
&nbsp
2)איך הרגשתם לאחר התחלת הדיאטה נטולת הגלוטן?---> טוב
&nbsp
3)מאכל חדש שהתחלתם לאהוב אחרי הגילוי? ---> לא עולה לי כרגע כלום
&nbsp
4)על מה היה הכי קשה לוותר? ---> עד שמצאתי דגני בוקר שמצאו חן בעיני , זה היה הכי קשה.

עונה גם

1. שמחה והקלה - אחרי שנה של סבל ומדדים ברצפה, שמחתי מאד שיש סיבה ויש פתרון
2. לקח חודשיים בערך עד שהרגשתי טוב והמדדים התחילו לעלות. מבחינה רגשית מההתחלה היה לי קל מאד עם התזונה (שוב, כשמאד סובלים אז מקבלים באהבה כל פתרון)
3. לא התאהבתי בכלום, אבל גיליתי עולם שלם של קמחים
4. הכי קשה לוותר על הספונטניות
ועל עוגת שמרים באמת טובה

net the jet

New member
אורדיקה, לגבי עוגת שמרים-

לצערי הרב, מאז שאני מכינה בצק שמרים עם קמח 'כרגיל', אני לא מסוגלת להתאפק וזוללת יותר מדי

המסקנה, לא להכין.
יוצא ממש ממש טעים ! בצק קל ונוח לעבודה, תוצאה רכה וטעימה, גם אחרי הקפאה.

תודה נט

אני מכירה כמובן את קמח כרגיל ומשתמשת כמעט רק בו (ומאד מרוצה), אבל בעוגות שמרים זה פשוט לא אותו דבר..

טליאמתי

New member
התשובות שלי:

1. מה הייתה התגובה הראשונית לגילוי הצליאק?
הפתעה, אנחת רווחה, שמחה (הכיוון הכללי של הבדיקות שנעשו לי היה לכיוון הרבה הרבה יותר קשה, ולא היינו יודעים שזה בסה"כ צליאק לולא עירנות צוות המעבדה שלקחו ביוזמתם בדיקה לנוגדני צליאק. הבדיקה לא הופיעה בטופס הבדיקות המקורי
).
2. איך הרגשתם לאחר התחלת הדיאטה נטולת הגלוטן?
מצויין. תוך שבוע היה שיפור כללי בחיוניות והאנרגיות, תוך חודש היה שיפור גדול ונעלמו רוב התסמינים. תוך 3 חודשים הנוגדנים התאפסו, כמו קוסם ששולף שפן...

3. מאכל חדש שהתחלתם לאהוב אחרי הגילוי?
----------------
4. על מה היה הכי קשה לוותר?
בלי שום ספק: מוצרי טבעול. עד היום הריח משגע אותי

hillator

New member
אין טבעול ללא גלוטן?

ד"א אני כתבתי לבן אנד ג'רי מכתב מרגש והם התעלמו ממני

טליאמתי

New member
רק שניצל תירס אבל בלי קשר לצליאק, מעולם לא אהבתי אותו

אהבתי מס' מאוד מצומצם של מוצרים (רק 3-4 מתוך המגוון)

למעלה