סקר קטן מאוד..שאלה אחת..

eliadiv2

New member
סקר קטן מאוד..שאלה אחת..

יש לי שאלה אחת.. משהו שמע על האצ"י..? (ארגון צבאי יהודי) אם כן רק תרשמו כן אל תפרתו בבקשה תודה.

yossi018

New member
כן

אחת המטרות שבחרה בית"ר היתה לפרסם את הגבורות של האצ"י. דבר שנשכח קצת מתודעת התנועה

כן.

ושמעתי על זה לא כתוצאה מלימודים או איזה אירוע שיצא, אלא מפעולה שהעבירו לנו, על כך שבתכנית הלימודים מזכירים רק מושגים שמאלניים: אם זה רחל או ביאליק בשירה, או אם מנסים להשכיח את אלטלנה או את הסזון. לגבי האצ"י, לא מספרים לנו כי בתכנית הלימודםי הגבורה בשואה היא טאבו של השומר הצעיר, ומרדכי אנילביץ', בארגון אי"ל.

eliadiv2

New member
כן..פשוט בושה..וד"א מרדכי..

מרדכי אנילביץ' היה בית"רי שעבר לשומר הצעיר

gdog

New member
כן....בטח שאני יודע מה זה..

הכרחתי את המורה שלי להיסטוריה שנה שעברה לעשות על זה שיעור...שמאלני שכמותו

MS6

New member
באמת? על זה לא שמעתי...

אבל מה הפלא.. בית"ר הייתה תנועת הנוער הגדולה ביותר בפולין.

eliadiv2

New member
חחחחחחחחחח לא ממש...אבל מסיפורים

שאני שומע מדב בעיקר..

who is this

New member
בטח שמעתי..

שהיינו ביד ושם ביום של תנעות הנוער המדריך שם אמר לנו על זה ועל זה שהשמאל בארץ דאג להכיח אותם מתודעת הציבור.. ולגבי אנילביץ, ידעתי שראיתי אותו בספר של ראשוני בית"ר או משהו אבל לא הייתי בטוח אז לא ריציתי סתם להגיד (בהודעה שפירסמתי בפורום העבודה)

FashiBoy

New member
נכון...

אני עברתי פעולה כזאת ע"י הב' אבי וידרמן בסמינר מנהיגות של נוער הליכוד לפני כמה שנים.....חזי גם היה שם!

אני שמעתי!

שמעתי על זה עם עומר ביד ושם וכל מיש היה ! לא ידעתיש הוא היה ביתר"י זה חידוש שמחר המורה לאזרחות יסביר לי לחמה לא אומרים את זה בשיעורים על השוואה!.....אין לי יותר הסטוריהה!!

קיימתי את הבטחתי כנסו שווה לראות!

היום באתי למורה שלי מול כל הכיתה ושאלתי אותו למה לא מספרים לנו את כל האמת על המרד בגטאות על אלטלנ על הסזון אבל התמקדתי באלטלנה אחרי שגיליתי שהמורה הוא מבית ביתר"י אבל כנראה שהוא הפגום בבית(ואתם מבינם למה אני מתכוון) הקיצר הוא אמר בדרכים הקיפות שרבין רצחו יהודייםם , הוא אבל אמר שאני צריך לחכבד אותו כמובן שנהנתי לזה בשבלילה כי מי שהורג יהודים לא שווה את זה!! והכי חשוב הוא דיבר על בגין ודיבר עליו כמו שצריך אחרי שכמובן אמרתי שהבזכותו יש לנו מדינה (על זה שהוא לאנתן ללוחמי האצ"ל להזיר ירי) הוא סיפר לי שבדיין היה אצלו בבית וכאלה וכמובן שאני התגהתתי בביתריות שבי בכל השיחה ובאמת אני שמח שסוף סוף שמעתי ממורה ת'אמת אפילו שבדרך הקיפה אבל הוא אמר את זה בפני כל הכיתה וחלק לא האמינו למה שהם שמעו אבל עכשיו כולם יודעים ת'אמת וזה הכי חשוב! רק צריך שכל אחד מאיתנו הביתרי"ם יזכיר את הסיפורים האלה כי מוחקים לנו ת'הסטוריה רק בגלל שמפ"י היו בשלטון ואחרי זה הם אומריןם כי זה פצע ענק בגוף וכמו שהחזרתי למורה שלי אחריש הוא אמר את זה זה לא פגצע זה סכין חדה בתוך הלב!! ת-ל חי לכולםם!!

למעלה