סקר פרטי

een ogenblik

New member
סקר פרטי

לאחר הודעתו האחרונה של פלינט אני נמצאת בהתלבטות, הפרפרזה שלו מוצאת חן בעיני יותר מן הניסוח שלי. חשבתי על סקר למען החתימה שלי - איזה ניסוח מוצלח יותר: * אם לא נוכל לקטר, כיצד נדע שאנו נהנים מהחיים? * לקטר - משמע אני קיים. * קיטורים - טעם החיים. * קטר וצחק כי מחר לא תהיה ציווליזציה. * - לקטר או לא לקטר? - מה השאלה? כרגע יש כבר קול אחד. האיש הצביע עבור "לקטר - משמע אני קיים". בינתיים אני משאירה את החתימה כפי שהיא, ואשמח לקבל תשובות. איני מבטיחה לבחור בהצעה בעלת מספר הקולות הרב ביותר, לעומת זאת אני מבטיחה לשקול בכובד ראש גם הצעות אחרות המכילות את הרעיון המרכזי. אני אזדקק לאישור הממציאים לשימוש במשפטיהם, כדי לא לפגוע בזכויות היוצרים שלהם (הכוונה גם אליך, פלינט. אם אינך מאשר את השימוש בסלוגן שלך, אני לא אשתמש בו.)

פלינט1

New member
מה ששלי - שלכם.

אוחן יקרה, מזמן לא יצא לי להזמינך לדרינק. זמן רב חלף מאז שיחותינו בווינט של טרם פלישת השבטים הוויזיגותים, וגם במרתף העינויים הסמסאי לא ישבנו על הבר באותן השעות. לכן, קבלי את כרטיס האשראי שלי וגהצי אותו כראות עיניך - וזה רק תחילת המינימום.

een ogenblik

New member
תודה תודה

האם זה אומר שיש שני קולות ל"לקטר - משמע אני קיים" כעת?

פלינט1

New member
עוד על קיטור וקיטורים.

פעם, למרות שלא העזנו לקטר, שעטו הקטרים ברחבי אירופה, ואותנו הפכו לקיטור. ובאותה אווירת קרעכצען יהודית: אני מקטר - משמע אני קיים. כשאפסיק - כניראה הפכתי לקיטור. פלינט.

למרות כל היתרונות הקופירייטריים של

הביטוי של פלינט (במיוחד אחרי הוספת התוספת), אני בעד המקורי שלך - כי הוא מדגיש את ענין ההנאה שבדבר. זהו עצם הענין, לא?

een ogenblik

New member
אני מאוכזבת מחוסר השתתפותכם

בינתיים יש קול אחד בעד הניסוח המקורי, וקול אחד בעד "לקטר- משמע אני קיים", ועוד קול עבור הרחבת הסלוגן המסוגנן לפחות מסוגנן. מחוץ לפורום קיבלתי הצעות נוספות: * כל הקיטורים הולכים לים והים איננו מלא... * אמור לי מה הם קיטוריך ואומר לך מי אתה. * יותר טוב קיטור אחד ביד משני קיטורים על העץ * מי שקיטר בערב שבת יקטר גם ביום א´ השתתפות ערה יותר מתבקשת מצדכם. ותודה לשני מצביעי הפורום.

מצטער אוחן

קשה לי לחשוב על קופירייטינג טוב לרעיון שאני ממש לא מזדהה איתו (בגלל זה אני לא קופירייטר במקצועי). הרי אני אף פעם, אבל ממש אף פעם, לא מקטר. בסך הכל אני מתאר עובדות ומציאות קיימת. אבל מקטר? אני???

een ogenblik

New member
אבל אני לא מבקשת יצירתיות או הזדהות

אני מבקשת הצבעה על אפשרות קיימת עבורי.

Sparker

New member
האיש שלך כמובן, לא האיש מהרחוב

mikledet

New member
אני דווקא

אהבתי לקטר או לקטר... תכלס - זו מהות הקיטור לדעתי...

een ogenblik

New member
לאחר הדיון המעמיק ברומו של עולם

ולמרות שרוב הקולות הולכים ל"אני מקטר - משמע אני קיים", אני מתלבטת בעיקר בין - לקטר או לא לקטר? - מה השאלה? לבין אנו חיים כדי לקטר, ומקטרים כדי להנות. אני מתנצלת בפני המתדיינים שהצעותיהם נידחו, ומקווה להשתתפות ערה בדיונים מרתקים בעתיד.

diday

Member
לקטר, איזה מילה יפה

רציתי להציע לך לכתוב את המילה בשלל שפות ומתחתיה את השורה "לא חשוב באיזה שפה, לקטר זה טעם החיים". אבל... אין שום מילה (מאלה שמצאתי) שמשתווה באיכותה לקיטור. יש רק פעלים נקיים כמו להתלונן, או פעלים שמקורם בגרון כמו לרטון. אם להשתתף בסקר (לאחר סגירתו), השאירי את חתימתך כפי שהיא.

berlinale

New member
לי יש רעיון לחתימה

"גם אני חבר/ה בפורום ישראלים בפולין, ואתם לא יכולים לתאר לעצמכם כמה סבלתי."

טעון תיקון

"ואתם לא יכולים לתאר לעצמכם כמה אני סובל" הפולני ממשיך לסבול, לא רק בזמן עבר

שין

New member
לא לקטר

בין האפשרויות שהנחת לא נמצאות בכלל התייחסויות לשליליות בקיטורים. אז תרשי לי להוסיף התייחסויות אחרות לבחירה: לקטר - כלומר לחפש סיבות להתרגז לקטר - עדיף לחפש סיבות להנות והקלישאה - לקטר פירושו להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים. לדעתי הבעיה מס' אחת של הישראלים( ופה אני מקטר) היא חוסר הרגישות למרחב ולרצונות של הזולת. אם היינו יותר משקיעים בלראות את הצד השני או לחכות עם הרוגז והקיטורים מס' שניות ובדרך כלל בשניות הקריטיות האלו את רואה דברים אחרים ומאבדת את החשק להתרגז אז איכות החיים שלנו הייתה אחרת. ודוגמאות לא חסר.

למעלה