סקר פסח הגדול

ענתש

New member
עונה ../images/Emo13.gif אחלה סקר

חמץ או כשר? גם וגם. בעלי חמץ אני כשר. בבית לא אוכלים חמץ אבל גם לא מסלקים אותו אלא סוגרים בשקיות זבל ומאפסנים במזווה עד עבור הפסח. מצה עם שוקולד או בלי? בלי מצה בכלל. אף פעם לא אהבתי את האיכס הזה. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? קניידלך (שבפעם הראשונה בחיי טעמתי בגיל 22 בערך. אצלי במשפחה לא עושים קניידלך, זה לא של העדה שלנו) וכבד קצוץ, זה ממאכלי החג ? לא יודעת, אבל אצל שתי חמיותיי תמיד יש על שולחן הסדר (ההורים שלי צמחוניים, אצלהם אין. זה גם מסביר למה גיליתי את המרק עוף והקניידלך כל כך מאוחר) איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? גפילטע פיכס. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? שקט, אושר, שמחה, אהבה. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? דומם שטה כמובן וגם "ביום בהיר ונהדר, יצאו מתוך האגדה, חכם ותם רשע גדו-אול וזה שלא ידע לשאול או-אול" אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? בדרך כלל לא במיוחד, רק "סוגרת" חמץ בשקיות. השנה פשוט עברנו דירה וזהו (כותבת לכם מהלפטופ בסיוע המודם הסלולרי כשאני יושבת בתוך ים ארגזים) קוראים את ההגדה עד הסוף? אצל ההורים שלי כן, אצל אבא שלו לפעמים כן ואצל אמא שלו ממש לא. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? חכם וגם זה שאינו יודע לשאול לפעמים לצערי. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? משיח בן דוד
וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל חמי (אבא של) וחמותי (אשתו) בסדר המוני ביותר.

שִירָה

New member
../images/Emo162.gif

חמץ או כשר? הכי כשר שיש, כמובן. מצה עם שוקולד או בלי? אוכלת מצות רק כשיש חיוב. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? מרק עם קניידלאך, וגפליטע פיש של אמא שלי. איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? בורשט? אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? המממ, לא יודעת. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? "חסל סידור פסח". אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? מבערים את החמץ, לא את האבק. קוראים את ההגדה עד הסוף? עד הסוף המר. מקשים אינספור קושיות, ולא מוותרים על אף מנהג, ומגיעים ל"שולחן עורך" רבע שעה לפני שעת השי"ן, ושרים כל אחד ואחד מהשירים, ונהנים ומתרגשים מכל רגע. בכלל, זהו הלילה האהוב מכולם.

היושבים בניכר יכולים גם לענות?

אז הנה התשובות שלי:
. מעולם לא שמרנו כשרות. ובעלויות של המצות כאן, צריך לקחת משכנתא נוספת (חבילה של 10 מצות שקניתי ליל הסדר עלתה לי $7 שזה כ-21 ש"ח...). לא אוכלת מצות. המאכל האהוב עלי ביותר - חרוסת. המאכל שאני ממש לא סובלת - חמיצה. מתנות לאפיקומן מבקשים אצלנו רק הילדים. הגדולים כבר מזמן לא משתתפים במשחק. נראה לי שהילדים יבקשו את מגפי הגומי הורודים שהם כל כך רוצים כבר מהחורף הקודם
שירים - אחד מי יודע. השיר היחיד שאני מכירה גם בספרדית. מנקים את הבית כמו בכל שבוע. את ההגדה קוראים במלואה עד האוכל. אחר כך מהמהמים עד השירים. תכונות - מאחר שהלכתי על דרך השלילה, כנראה שהתכונות שמאפיינות אותי יותר מהאחרות הן חכם ותם. יחד עם אליהו הנביא הייתי רוצה שייכנסו סבא וסבתא שלי. זו התקופה בשנה שאני הכי מתגעגעת אליהם. אנחנו מתאחרים בבית של חברים (מפני שאצלנו בבית אין מקום ל-24 איש) אבל כולם תורמים את חלקם למאמץ. ואם חשבתן שכשנמצאים רחוק מהמשפחה אין את ההתלבטויות הנצחיות של אצל ההורים שלי או ההורים שלו, תחשבו שנית
זה פשוט בגרסה קצת אחרת. חג שמח

גם אצלך רוצים מגפים ורודים ?

גם אדון מפלצון שלי מסתובב כל החורף עם מגפיו הורודים שבחר במו ידיו
.

../images/Emo6.gif וואו, יקרות המצות אצלכם...

אפילו אצלנו לא עולה כל-כך יקר... חבילה של 12 מצות עולה 25 יואן שזה כ-13 ש"ח. ובעיות של איפה ועם מי חוגגים את הסדר צצות רק כשקהילת היהודים/ישראלים גדולה. אצלנו קהילה קטנה וכמעט כולם חוגגים ביחד (אצלי בבית). סה"כ כ- 40 איש.

Arfilit

New member
"אמר השני - גמני גמני!"

חמץ או כשר? חמץ. מצה עם שוקולד או בלי? אם כבר מצה - אז רק עם שוקולד. או מצה-בריי. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? מצה בריי!!! איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? נדמה לי שאין כזה. לא נופלת מהחרוסת. אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? וואו - זו שאלה קשה. יש המון דברים שאני רוצה ולא מעזה כרגע. איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? מתה על שירי פסח. בתחום המסורתי - חד גדיא. בתחום היותר חילוני - איך יודעים שבא אביב. אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא. לא יותר מהרגיל. קוראים את ההגדה עד הסוף? תלוי עם איזה צד. במשפחה שלי - כן. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? נדמה לי שקצת מכל אחד. תלוי בסיטואציה. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) סבתא שלי ז"ל. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל החמים. אחלה סקר!

הילהל

New member
הולך נחמד הסקר

אז אצטרף בכיף חמץ, פרט לליל הסדר עצמו שונאת מצות, לפעמים אוכלת את המצה-בביצה של אבאל'ה - שעונה גם על השאלה לגבי מאכל חג אהוב. אוהבת גם מרק עם קניידעלך. מגעיל? מצות וגפילטע פיש אם היה אפיקומן לגדולים הייתי לוקחת כסף וסוגרת חובות אוהבת את חדגדיא לא מנקה לחג קוראים עד הסוף בעבר הייתי תם טוטאלי עכשיו אני מחכימה לאיטי עם אליהו הנביא הייתי שמחה לארח את סבא שלי ז"ל, שיזכה לראות את ניניו בסדר אצל אמא שלי כמו תמיד

אמממאאא

New member
גם אני

כשר בטח שכשר,מאז שהתחתנתי הרבה יותר קל כי יש גם קטניות. מצה,רק בליל הסדר ובסעודות שבת וחג,בחול המועד פריכיות אורז
מאכלי החג,אורז עם פול ירוק של ערב חג (יש לזה טעם של פסח ואנחנו אוכלים את זה רק בפסח) מה דוחה? גפילטע איחס שמת אצלינו במשפחה עם סבתא שלי יחד... אפיקומן? כבר ביקשתי וקיבלתי מאבא שלי,חל"ת מהעבודה והוא משלם.... מנקים את המטבח יסודי ביותר וכל מקום עם חשש חמץ,לא מנקה ארונות בגדים (לא מכניסה לא מכובס ממילא) לא חלונות ותריסים (עד ל"ג בעומר) איזה שיר? אחד מי יודע,אנחנו מחלקים לכל אחד לשיר מספר ונורא כיף כך לשיר את זה. מי אני? קשה לי להגיד,חכם לא תמיד (לא שותקת במקומות הנכונים...) רשע? ממש לא,אני טובה מידי לפעמים... נראה לי שתם,אני בהחלט תמימה ולא מאמינה שקיימים בעולם כל מיני דברים שאני יודעת שקיימים... אליהו הנביא? כמובן סבתא שלי שליל הסדר היה הדבר שהחזיק אותה משנה לשנה,מראש השנה היא היתה שואלת מתי יבואו להוריד לה כלים... מתגעגעת כל כך אליה,אשה מדהימה,חלוצה שעבדה בבנית הארץ (עלתה לבד ב35) סבתא מדהימה . אני בבית! מארחת את הורי ואחי הרווק ואת גיסי וגיסתי עם 4 ילדים. הכי כיף בבית!

She Dolphin

New member
כמעט חסל סידור פסח ../images/Emo6.gif

ובכל זאת, תשובותי:
חמץ. לא נוגעת במצות, פרט לפיסת המצה המסורתית בשעת הסדר ומצבריי בבוקר למחרת.
לא הבנתי, למה לקלקל את השוקולד עם מצה?
אוהבת הכל.
כל מיני עוגיות יבשושיות וחונקות עם בוטנים כשרות לפסח.
טיול ארוך לחו"ל של כל המשפחה.
Let my People go מביא לי את הגרוב ומדבר על חופש - המהות העיקרית של פסח בעיני. וגם כל השירים שבהם מופיעה המילה "אביב"
מזכיר לי את צעירי המתוק
. אוהבת גם את "משה בתיבה" שעושה לי לבכות בכל פעם שאני שרה אותו לילדים שלי
לא באופן מיוחד.
תלוי איפה חוגגים. בקיבוץ יושבים בסבלנות עד סוף ההגדה הקיבוצית המקסימה שאני אוהבת. בחיק המשפחה העירונית קוראים עד שלב מסויים ואז נהיים רעבים ומשנים פאזה
מקווה ש
+
השנה הייתי רוצה שהגיס שלי ז"ל יכנס איתו וישאר.
השנה אנחנו בסדר.

אחלה סקר../images/Emo6.gif

חמץ או כשר? חמץ מצה עם שוקולד או בלי? שוקולד בלי מצה איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? כבד קצוץ וגפילטע פיש
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? חזרת אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? תלוי ממי
הייתי שמחה להחליף את האוטו שלי, אבל זה לא יקרה בשנים הקרובות/-: איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? ניצנים נראו בארץ אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? מנקה אבל לא משתגעת בכלל (מנקה כי הבית ג'יפה והבנים נושעים לסופ"ש אצל אבשלהם) קוראים את ההגדה עד הסוף? כן. בטח. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? וואו.. אני איפשהו בין שלושת הראשונים..
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? לא מישהו שאני מצליחה כרגע לחשוב עליו..
וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל דודה שלי, עם הוריי, הבנים שלי, ובני הדודים על נשותיהם/בעליהן וילדיהם. איזה כיף!

רומי^^

New member
גמני (רק עכשיו תוקן השרת...):

חמץ או כשר? חמץ לגמרי
מצה עם שוקולד או בלי? אם כבר - עם. פעם (בפולניה...) הייתי אוכלת מצה עם מרגרינה וסוכר
איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? גפילטע, חרוסת, מרק עם קניידלעך
איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? לשון (בלעעעעעעעע)
אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? יום פינוק, סופ"ש.
איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? אין כזה
אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? מי זה "אתם" - אם הכוונה אליי - לא. בעלי מנקה אבל לא במיוחד לפסח.
קוראים את ההגדה עד הסוף? כן, אבל הגדה קיבוצית
חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? אהמ....כנראה התם
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) אח שלי, שגר בארה"ב
וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל סבתא שלי (93) בקיבוץ.

כרמיון

New member
עונה

אה, לא ברור. יש לי היסטוריה של ניסיונות להיצמד למצות ואז אכילת חמץ (עוגיות, נניח) מתוך שיכחה ופיזור דעת מתישהו ביום הרביעי. בפסח שעבר באמת אכלתי בפעם הראשונה לא חמץ במשך כל החג, וסוף-סוף הבנתי על מה כולם מדברים שזה עושה בלגן בבטן... הפעם אני מתכוונת כרגיל להתחיל בכשר, מכיוון שממילא יש לי בלגן קבוע בבטן בגלל ההריון אני מראש נותנת לעצמי היתר לחזור ללא כשר אם אני אראה שהמעיים שלי משלמים את המחיר...
גם עם שוקולד, למה לא. או עם חמאה, או עם מרגרינה ומלח, או עם מרגרינה ודבש, you name it.
1. מציות (כשמישהו אחר מכין. לי זה לא כל כך הולך) 2. מרק עם קניידלעך (אם הן עשויות כמו שצריך, קלילות ואווריריות)
כל התחליפים המוזרים: לחמניות מקמח תפוחי אדמה, לחמניות מקמח מצה, העוגיות קוקוס האלה שמוכרים בחנויות... אני מעדיפה כבר לאכול מצה וזהו.
תרופה טבעית מנצחת לאלרגיה המתישה שתקפה אותי לאחרונה.
ליל שימורים הוא +מעשה ברבי אליעזר. הסבר: בקיבוץ שגדלתי בו היו שרים את כל הטקסט - "מעשה ברבי אליעזר..." "אמר רבי אלעזר..." כבתים, ואת "ליל שימורים" כפזמון, ועד היום הכל ביחד עם המנגינה זה שיר פסח האהוב עלי ביותר. חבל שכמעט אף אחד חוץ ממני לא מכיר אותו.
לא! אבל סידרתי קצת (גם זה משהו)
אם זה היה תלוי בי - כן. אבל כמובן שתמיד יוצא שזה לא תלוי בי, אז לא.
- אאוץ', נקודה רגישה. כשהייתי ילדה, אמא שלי נהגה לעקוץ אותי לפני פסח ולומר שאני ה
במשפחה, וגם הייתה מסבירה בפרוטרוט ו"מוכיחה" למה. עכשיו אין לי כוח להתחיל לחלוק עליה או להסכים איתה...
רננה, חברה שלי מהאוניברסיטה שנכון לעכשיו נראה שאיבדנו קשר מסיבות טכניות
בקיבוץ אצל אבא שלי.

T noki

New member
הנה התשובות שלי (אם יגיעו לסוף)

חמץ או כשר?
כשר מצה עם שוקולד או בלי? |
לא אוהבת מצות, אבל אם כבר, אז בצורת מציה... ואם חייבים לאכול את זה בצורתו הקרשית המקורית - אז עם שוקולד. איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר?
הכי אוהבת חרוסת ומציה (=מצה בריי). איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל?
גפילטע פיש (למרות שורשי הפולניים), ורגל קרושה _מעולם לא טעמתי, המראה המאד לא מלבב תמיד גרם לי לוותר על הטעימה
) אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו?
(זה בטח לא קביל) - בריאות איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר?
אוהבת את כל ההגדה אתם מנקים את הבית לכבוד פסח?
מנסים קוראים את ההגדה עד הסוף? בשמאל| בד"כ לא, עוצרים באוכל, אח"כ מנסים לשיר כמה שירים מהסוף (ככל שמאפשרים הקטנטנים). חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות?
הייתי שמחה להיות החכם... לשאול אני יודעת, אני לא רשע, זה בטוח
תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ?
סבא שלי ז"ל, שתמיד היה מנהל את הסדר, ונפטר בשיבה טובה בגיל 87 לפני 12 שנים
איפה אתן בסדר???
שקלנו לעשות (שוב) אצלנו, בסוף אנחנו אצל חמי וחמותי, יהיו גם גיסתי, בעלה והילדים. שיהיה חג שמח לכולם!

מעיןבר

New member
סופסופ הגעתי לענות...

חמץ או כשר? חמץ מצה עם שוקולד או בלי? עם חמאה... איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? קניידעלעך, גפילטע איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? |הראש של הדג גפילטע אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? אני חושבת שתן כבר יודעות... איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? עבדים היינו, ארבעת האחים אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא במיוחד, אבל היות שזה בד"כ הזמן היחיד בשנה בו האיש לא עובד כמו מטורף, זאת גם תקופת הצביעות למינהן... קוראים את ההגדה עד הסוף?לא חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? יש בי שילוב של חוכמה ורשע, אוי ואבוי אם לא הייתי יודעת לשאול (ע"ע הקריירה שלי) ואת התמימות איבדתי לצערי עם השנים. לגבי החוכמה - זה היה ידוע מגיל צעיר, בשנים האחרונות גיליתי את הרשע ואני דווקא חיה איתו בשלום. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? אבא שלי, שיזכה לראות את כל מה שהגעתי אליו ב- 14 השנים האחרונות, במיוחד הבעל והילדה וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר???|אצלינו, 10 אנשים בסדר אינטימי

ילדונט

New member
עוד יש טעם לענות?

חמץ או כשר? מצה עם שוקולד או בלי? איזה ממאכלי חג הפסח אהוב עליכן ביותר? איזה ממאכלי פסח דוחה אתכן באופן מעורר גועל? אם תמצאו את האפיקומן- איזו מתנה תבקשו? איזה משירי פסח אהוב עליכן ביותר? והיא שעמדה. אתם מנקים את הבית לכבוד פסח? לא יותר מבד"כ. השנה עוד פחות, כי האיש איננו בסופ"ש. קוראים את ההגדה עד הסוף? אצל הורי - בהחלט כן. אצל הוריו? לוזוכרת. חכם, רשע, תם ושאינו יודע לשאול- מי מכל אלו הוא אתן? כלומר אילו מהתכונות מאפיינות אתכן יותר מהאחרות? רשע, כמובן. תשאירו את הדלת פתוחה לאליהו הנביא - מי הייתן רוצות שייכנס יחד איתו לחדר ? ציינו דמות אחת. (טוב נו שאלה אחת קצת פחות קלילה..) מר דארסי
. סתם. אפ'חד באופן מיוחד. וברור ברור, שאי אפשר בלי השאלה הנצחית- איפה אתן בסדר??? אצל הורי עם אמא שלו.

למעלה