סקר - פנסיונר מתנדב בגן ילדים?

כשבעלי החל לעבוד בנוער שוחר מדע

הוא נדרש להביא אישור מהמשטרה לגבי העובדה שאין לו אישומים כאלו - בעיקרון, כל מתנדב /עובד עם ילדים נדרש להביא אישור כזה מהמשטרה.

KarinDi

New member
היעדר רישום פלילי

למיטב ידיעתי את זה חוקי לבקש, והשטרה מנפיקה חינם אין כסף. זו לא תעודת יושר אבל דומה, נראה לי שנועד בעיקר לעקוף את האיסור
אני הייתי צריכה אישור כזה כדי לקבל רשיון מקצועי

נשמע מוזר מאוד=אבל אני לא משפטנית!

ממה שאני יודעת,אצלינו ברשות מבקשים מכל זכר העובד בגן=להציג אישור שכזה.
האישור לא הוצג לי אישית אף פעם[זה לא בתחום האחריות שלי],כך שאין לי שום מושג,
איך משיגים אישור כזה אם אי אפשר לקבלו דרך המשטרה???

אימולדה

New member
היי..

הוצג בפניך בשרשור מספר פעמים לבקש מהגננת הסבר ותשובות על הנסיבות אז רציתי לומר דבר כזה-
מן הסתם כל הנתונים שיש לה היא שמדובר בבן אדם נורמטיבי, אם כי יש גם אפשרות שמדובר במישהו עם איזה קושי או מוגבלות שיכולה להיות נפשית. זה כשלעצמו לאו דווקא הופך את זה ליותר מטריד מבחינה מעשית כי לא נראה לי שחסרים עבריינים עם נתונים נורמטיבים לגמרי.
נטו על סמך אינטואיציה נראה לי שהבן אדם בעל כוונות טובות ואין לך ממה לדאוג ברמת הפגיעה. אבל מאה אחוז שילד מרגיש שאת מרגישה שזה מוזר, ובטח טיפה גם בעצמו וזה פשוט, ועם כל הכבוד לשיוויון ומגדר אפילו אין לי שמץ של ספק שגם אותו סבא מרגיש עם זה מוזר ולא נח ולא מריש בנח להודות או לכי תדעי, אפילו מנסה לעבד איזה חוויה ולנסות לגרום לעצמו להרגיש נוח עם זה. בכל מקרה לא על גב הילדים שלכם, זה לא לעניין, לא מתאים, אין שום תשובות שמניחות את הדעת לנושא הזה מבחינתי, ומן הסתם סביר שכל התשובות שתקבלי הן מן הסתם "מניחות את הדעת" אך לא באמת מניחות את הדעת. ה2 סנט שלי..

urilei

New member
אני אגיב בכל זאת...

למרות שכמו שאמרת - זה נושא קצת טעון.

לתחושות שלך בעניין יש שני חלקים עיקריים:
1) את אימא שלו: כל מה שמפריע לך ומטריד אותך בקשר לטיפול בבן שלך - מקומו מכובד, וכל דבר שתבחרי לעשות בעקבות כך (אם זה לדבר עם הגננת, לדבר עם הורים אחרים, לעקוב אחרי הפנסיונר בגבול הטעם הטוב והחוק, לדבר עם המפקחת או אפילו להקצין ולהוציא את הילד שלך מהגן בגלל זה) - מכובד גם כן, וזה ממש לא משנה מאיזה מקום זה מגיע. אם יש בגן 5 מטפלות וממש מפריע לי שזו עם התלתלים תחליף חיתול לבת שלי, אז אני אדאג לדרוש שזה לא יקרה...
2) בכל זאת, בתור מי שכבר "התרגל" בשנתיים האחרונות להיות הגבר החריג בנוף (בקורס עיסוי תינוקות, בגימבורי בבוקר, בטיפת חלב או בכל מקום אחר, כן, גם פה בפורום למען האמת) וגם נתקל בכמה אמירות דביליות להחריד בהקשר הזה (מי שנורא רוצה, יכול לקרוא כאן) - הגישה שלך כן מרגיזה קצת, ואני מבקש לא לעלות עליי ולא לקחת את הדברים באופן אישי. האם מפריעה לך רק העובדה שהוא גבר? האם אישה באותו גיל ובאותו מעמד (מתנדבת פנסיונרית, ולא עובדת במקום) הייתה מפריעה לך באותה המידה? האם משהו מעבר לזה מפריע לך? האופי שלו? צורת ההתנהגות שלו? ובכלל, דווקא בגיל מסוים היינו יותר מתרגזים אם אישה הייתה "מציצה" לילד הזכר שלנו, ולא גבר (נאמר, סתם, במקלחות בחוג שחיית בבית ספר לצורך העניין).

ברמה הפרקטית יותר: קודם כל תעני לעצמך מה באמת מפריע לך, ואחר כך, גשי לדבר על זה עם הגננת. אם זה מה שירגיע אותך, פשוט דרשי ממנה שהוא לא יחליף לבן שלך בגדים. אני רוצה להאמין שאם הוא פנסיונר מתנדב הוא לא עושה שם מה שבא לו, והוא נמצא בפיקוח די צמוד של הצוות.

בהנחה שאתה גבר - אפשר שאלה לא קשורה?

איפה אתם מחליפים להם כשאין פינת החתלה נפרדת בשירותים של הבנים?

urilei

New member
בסוף מסתדרים

קודם כל, בהרבה מקרים יש. ואם אין
- חדר החתלה/הנקה, אחרי שבדקתי שהוא פנוי
- משטח שַיִש בשירותים - בד"כ יש
- מאז שעברנו לטיולון, אין לי בעיה גם לעשות את זה בעגלה אם צריך (באמבטיה היה לי יותר מסובך)
- סתם ספסל
- מזרנים בג'ימבוריה, אם יש כזו בסביבה
- סניף של שילב ועוד כמה רשתות שבד"כ יש שם (קפה גרג למשל)

pucherita

New member
עונה לך

דבר ראשון, אני שמחה שענית. שאלתי כי באמת רציתי לשמוע זוויות שונות של גישה לנושא.
האם תתפלא לשמוע שמבין אלו שדיברתי איתם על הנושא - לגברים זה דווקא הפריע הכי הרבה?
&nbsp
ועכשיו לעניין עצמו.
&nbsp
צר לי שזה מרגיז אותך (דרך אגב, גם בעלי לקח במקומי מחופשת הלידה אז אני מבינה מאיפה אתה בא).
ואני מניחה שאתה מתרגז בצדק- כמו כל סוג של "פרופיילינג", המטרה של זה היא להגן על עצמך, אבל זה לא פייר כלפי מרבית האוכלוסייה.
הפרופיל של פדופיל אגב הוא גבר (רק 20% הן נשים), בין הגילאים 40-70 ובמרבית המקרים אצל ילדים קטנים זה קורה מקרוב/מכר/בעל סמכות..
(מקור: http://haruv.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/padofilia2012email.pdf)
&nbsp
כמו שכתבתי בעצמי, מאוד הייתי רוצה שזה לא יפריע לי. אני מודעת היטב לרציונל - שאם זו היתה "סבתא" זה לא היה מפריע לי, שמיעוט מהגברים הם פדופילים, ושלא חסרים סיפורים על סייעות/גננות שהתעללו (מכות וכו') בילדים..
ועדין...התחושה שלי (עד כמה שהייתי רוצה להיות 'נאורה' ושהיא לא תהייה קיימת)- היא קיימת.
אבל (וזו חלק מהסיבה שהעלתי כאן את הנושא) - אני מפרידה בין התחושות שלי (שיכולות להיות רגשיות או לא רציונאליות) לבין המעשים שלי.
&nbsp
שאלת מה מפריע לי?
אם זה היה גנן שזה המקצוע שבחר לעצמו (או בחור צעיר שעושה שירות לאומי/תיכוניסט שמחפש מקום להחתים שעות של מחויבות אישית/להרוויח כמה גרושים-כפי שאכן יש בגן הזה) -זה באמת שלא היה מפריע לי.
כתבתי איפשהו למעלה, שיש (אצלי בראש) הבדל בין מקרים אלו לבין גבר מבוגר שבוחר ל'בלות' את זמנו בהתנדבות עם ילדים קטנים.
מפריע לי שהוא מחליף להם בגדים, כשהוא לא חלק מהצוות הקבוע של הגן (ואני מניחה שבהקשר זה, בעיקר הפריע לי שהגננת לא היתה מודעת לזה שהוא החליף לו בגדים עד הרגע שאמרתי לה שהילד סיפר לי על 'אבא של ילדה שהחליף לו').
הפריע לי שלא ידעתי על זה מראש שהוא נמצא שם.
&nbsp
דרך אגב, העלתי את הנושא כאן באמת כדי לשמוע עד כמה העניין הזה של התנדבות בגיל מבוגר בגנים היא עניין נורמטיבי ומוכר, כך שאוכל להתאים את תגובתי לנורמה...
ולמדתי שמצד אחד העניין הוא מקובל למדי ולכן אני לא אדבר על עניין הנוכחות שלו עם הגננת.
מהצד שני, למדתי (ממרבית התגובות כאן) שהוא לא אמור להיות עסוק בהחלפת בגדים וכו' ולכן על זה כן אדבר ואבקש שזה ייפסק.
&nbsp

למעלה