עונה לך
דבר ראשון, אני שמחה שענית. שאלתי כי באמת רציתי לשמוע זוויות שונות של גישה לנושא.
האם תתפלא לשמוע שמבין אלו שדיברתי איתם על הנושא - לגברים זה דווקא הפריע הכי הרבה?

ועכשיו לעניין עצמו.

צר לי שזה מרגיז אותך (דרך אגב, גם בעלי לקח במקומי מחופשת הלידה אז אני מבינה מאיפה אתה בא).
ואני מניחה שאתה מתרגז בצדק- כמו כל סוג של "פרופיילינג", המטרה של זה היא להגן על עצמך, אבל זה לא פייר כלפי מרבית האוכלוסייה.
הפרופיל של פדופיל אגב הוא גבר (רק 20% הן נשים), בין הגילאים 40-70 ובמרבית המקרים אצל ילדים קטנים זה קורה מקרוב/מכר/בעל סמכות..
(מקור:
http://haruv.org.il/_Uploads/dbsAttachedFiles/padofilia2012email.pdf)

כמו שכתבתי בעצמי, מאוד הייתי רוצה שזה לא יפריע לי. אני מודעת היטב לרציונל - שאם זו היתה "סבתא" זה לא היה מפריע לי, שמיעוט מהגברים הם פדופילים, ושלא חסרים סיפורים על סייעות/גננות שהתעללו (מכות וכו') בילדים..
ועדין...התחושה שלי (עד כמה שהייתי רוצה להיות 'נאורה' ושהיא לא תהייה קיימת)- היא קיימת.
אבל (וזו חלק מהסיבה שהעלתי כאן את הנושא) - אני מפרידה בין התחושות שלי (שיכולות להיות רגשיות או לא רציונאליות) לבין המעשים שלי.

שאלת מה מפריע לי?
אם זה היה גנן שזה המקצוע שבחר לעצמו (או בחור צעיר שעושה שירות לאומי/תיכוניסט שמחפש מקום להחתים שעות של מחויבות אישית/להרוויח כמה גרושים-כפי שאכן יש בגן הזה) -זה באמת שלא היה מפריע לי.
כתבתי איפשהו למעלה, שיש (אצלי בראש) הבדל בין מקרים אלו לבין גבר מבוגר שבוחר ל'בלות' את זמנו בהתנדבות עם ילדים קטנים.
מפריע לי שהוא מחליף להם בגדים, כשהוא לא חלק מהצוות הקבוע של הגן (ואני מניחה שבהקשר זה, בעיקר הפריע לי שהגננת לא היתה מודעת לזה שהוא החליף לו בגדים עד הרגע שאמרתי לה שהילד סיפר לי על 'אבא של ילדה שהחליף לו').
הפריע לי שלא ידעתי על זה מראש שהוא נמצא שם.

דרך אגב, העלתי את הנושא כאן באמת כדי לשמוע עד כמה העניין הזה של התנדבות בגיל מבוגר בגנים היא עניין נורמטיבי ומוכר, כך שאוכל להתאים את תגובתי לנורמה...
ולמדתי שמצד אחד העניין הוא מקובל למדי ולכן אני לא אדבר על עניין הנוכחות שלו עם הגננת.
מהצד שני, למדתי (ממרבית התגובות כאן) שהוא לא אמור להיות עסוק בהחלפת בגדים וכו' ולכן על זה כן אדבר ואבקש שזה ייפסק.