סקר - פנסיונר מתנדב בגן ילדים?

pucherita

New member
סקר - פנסיונר מתנדב בגן ילדים?

מצטערת שלא שירשרתי..לא הייתי בטוחה לאן..

אני יודעת שאולי זה נושא קצת טעון - אבל איך היית מגיבות אם במסגרת של הילד שלכן (גילאי ט.ט חובה+ט.חובה, גן פרטי) היה מתנדב גבר פנסיונר (כבן 60 נראה לי)?
אני גם יודעת שלפחות פעם אחת הוא עזר בהחלפת בגדים של הבן שלי (של הכל - חולצה, מכנס ותחתונים).

זה היה מפריע לכן?
הייתן מצפות לשמוע על כך לפני כן מהגננת?
הייתן מנסות למנוע התנדבות שכזאת בגן שלכן (לדבר עם הגננת/הורים אחרים)?

באמת שהייתי רוצה שזה לא יפריע לי, אבל אני חייבת להודות שזה כן קצת מוזר לי ומעלה לי מחשבות לא נעימות על פדופיליה וכו'...

ממש אשמח לשמוע את דעתכן בנושא

yaelal1

New member
לביתי היה בפעוטון גנן גבר

הוא עבד ביחד עם סייעת ומאוד אהבנו אותו. מדובר על גילאי 2-3.
עם זאת ביקשתי מהמנהלת של הגן שביתי תלך לשירותים אך ורק עם הסייעת וגם ממנו ביקשתי זאת.
זה היה גן אמריקאי עם 8 ילדים על 2 מטפלים אז לא היתה בעיה להענות לבקשתי.
אני יודעת שרוב הגברים הם לא כאלה ויש אותו סיכוי "ליפול" על אישה פדופילית כמו על גבר פדופיל.
ובכל זאת עובדה שזה היה חשוב לי מספיק כדי לבקש.
&nbsp
אני לא יודעת אם הייתי במקומך אם היה מפריע לי כי מדובר בבן.
מצד שני זה לא משנה כי *לך* זה מפריע.
במקומך הייתי מבקשת בנימוס שאת החיתול של בנך יחליף אך ורק הצוות הקבוע. זאת נראית בעיני בקשה לגיטימית לגמרי.
לגבי השהייה שלו במקום, זה לא היה מדליק לי שום נורה אדומה. אני רואה אצל הורי בגיל הפנסיה שתעסוקה מאוד חשובה והנה הוא בחר משהו משמעותי לעשות - נראה לי מקסים.

pucherita

New member
אין הבדל בעיניך בין גנן לבין מתנדב?

את לא רואה הבדל בין מישהו שזה המקצוע שלו (ומקבל על זה כסף) לבין גבר מתנדב שבוחר ל'בלות' את זמנו עם ילדים קטנים?

בעיניי לא אם האדם המדובר עבר את הסינון של הגננת/מנהלת הגן

ה שאני מניחה שאתם סומכים על שיקול דעתה ורצונה בטובת הילדים(אחרת לא הייתם מלכתחילה מכניסים את הילד לגן שלה)
לא היה מטריד אותי, אני יכולה להגיד לך שאנשים בפנסיה לפעמים מחפשים את התעסוקה היומיומית הזאת כדי לצאת מהבית להרגיש מועילים להרגיש שהם תורמים משהו אז אחד יתנדב בביח השני בויצו והשלישי בגן ילדים
אם בכל זאת זה מפריע לך הייתי מציעה לך לקבוע פגישה עם מנהלת הגן ופשוט לקבל תשובות על מיהו ומהו האיש ואיך הוא הגיע לגן וכו ומבקשת אם אפשר שבכל מה שנוגע להחלפת בגדים רחצה שירותים וכו זה יעשה רק ע״י אחת מנשות הצוות הקבוע של הגן, נראה לי בקשה לגיטימית (אני יכולה להגיד לך שבגן המקביל אלינו בצוות הצהרון גם יש גבר שעובד באופן קבוע )

אימולדה

New member
כנראה לא עבר את הסינון של האמא

אם זה כ"כ הטריד אותה. הייתי מקשיבה לאינטואיציה.. לא נשמע לי פדופילי אבל בהחלט מטריד ומבלבל גם להורים ובטח גם לילדים
ובאופן כללי לא הייתי פשוט סומכת על שיקול דעתו של מישהו אחר.. זה שהיא גננת יכול להגיד הרבה דברים אבל לאו דווקא שהשיקול דעת שלה בכל נושא חייב להיות טוב

גם לנו יש גנן

מתחילים בקרוב את השנה השלישית איתו. הוא לא מחליף חיתולים, ולא מלווה לשירותים. בשביל זה יש סייעות וגננת נוספת של התינוקייה.
בכלל, אצלנו בעיר יש כמה וכמה גנים עם גננים גברים, ובגנים האלו הגננים בעצמם מבינים את הרגישות. לא צריך "לבקש" שלא יחליפו וילוו לשירותים, אלא זה מובן מאליו, והגן מציע את הפתרונות כחלק מובנה מההתנהלות. (ולגבי הטענה שיש גם נשים פדופיליות, הרי שהן מהוות שבריר אחוז בטל ומבוטל בתמונה הכוללת של עבירות מין בילדים)

חמדת35

New member
את צוודקת במאה אחוז

יש מקום לחשש ולחשד.
ולמי שסבורה שלגננת יש יכולת לבחון כליות ולב - במקרה כזה עדיף שהיא תתגייס למשטרה, או למחלקת כוח אדם במוסד חינוכי גדול, כי חסרים מאד האנשים שמסוגלים לאתר פדופילים בהסתמך על אינטואיציות.
הדרך היחידה להתמודד עם פדופילים היא להשגיח היטב על הילדים.

אימולדה

New member
סליחה שאני מתערבת

אבל אני הייתי פשוט מאוד מדברת עם הגננת ומבקשת להפסיק את ההתנדבות כי זה לא מתאים. זה הילדים שלכן ואתן באחריות עליהן ועל הרגשות שלהם לא באחריות על הרגשות שלו. אפילו אם הוא בסדר גמור, זה פשוט לא מתאים וזכותכן המלאה

אימולדה

New member
ובכלל

הזוי, פשוט הזוי שצריך לבקש במיוחד שלא יחליף.. אחרי שכבר החליף פעם אחת זה פשוט מוזר אם לא יחליף שוב פתאום, ויהיה מוזר מבחינת אוירה אחרי שבקשה כזאת עלתה,באופן כללי לא לעניין שהגבול הזה נחצה. אם בכלל הייתי סומכת על כך שהדבר ייעשה.. (אני מתארת לעצמי שמדובר בגן פרטי עם מיעוט בכח אדם)

kramerkaren

New member
לבוא ולהפסיק התנדבות של מישהו שהוא שם שנים

כי לך לא נוח עם זה? נראה לך סביר?
אפשר לדבר על זה שהחלפת חיתולים היא לא בגדר אחריו או סמכות של מתנדב, אבל משם ועד ל,כל הגברים פדופילים בפוטנציאל אז אנא הפסיקו את ההתנדבות שלו שם" יש קצת מרחק, את לא חושבת?
מעבר לזה שהנסיון שלי מראה שהילדים רק מרוויחים מהמתנדבים בגנים (שלרוב מגיעים עם הרבה יותר סבלנות ונכונות מהצוות), ושיש מחקרים שלמים על זה שדמות גברית במסגרת חינוכית מאד תורמת לילדים ובעיקר תורמת למען ההבנה של שוויון, שוויון בין המינים וכו.

pucherita

New member
מהצד השני...

בסופו של דבר, גן ילדים נועד לילדים, והמטרה העיקרית של הגננת היא שהילדים וההורים שלהם ירגישו בנוח ואם ההתנדבות גורמת להרגשת אי-נוחות, המחויביות של הגננת היא להורים ולילדים, ולא למתנדב, לא? (כיוון שטון לא עובר בכתב,אציין שאני באמת שואלת את דעתך לא מדובר בהתלהמות/רצון לוויכוח).
&nbsp
מודה - אני אישית מרגישה לא נוח לבקש להפסיק את ההתנדבות....אבל אני יודעת שלזוג הורים אחר בגן זה בהחלט מפריע מאוד (עד כדי אולי הוצאה של הילד מהגן במידה והמתנדב לא ייצא..).
אני מניחה שזה גם תלוי בלכמה מההורים זה מפריע, לא?
&nbsp
אזכיר גם שזו לא התנדבות כמו שאת תיארת בגן של הילדים שלך(פעם-פעמיים בשבוע). אלא מישהו שנמצא שם כל יום-כל היום ומתפקד בפועל כצוות (מחליף בגדים, כאמור). וזה למרות שלא חסר צוות בגן (יש צוות קבוע של בין 1 ל-7, ל-1 ל-9).
&nbsp

kramerkaren

New member
שוב, עניין של רווח והפסד.

בהנחה שבעולם המערבי 1:7 נחשב כמתחת לכל ביקורת (שלא נאמר 1:9), ובהנחה שמבחינתי - כמה שיותר מבוגרים בגן מאפשר כמה שיותר יחס אישי לילדים, אז באמת - מי שרק רוצה, מוזמן. עוד אני מוסיפה (כתבתי כבר? לא זוכרת) שיש מחקרים שמדברים על החשיבות של נוכחות של גברים בגני ילדים, על התרומה שלהם להתפחות הרגשית של הילדים, על החשיבות של הנוכחות שלהם בפיתוח דימוי העצמי של הבנים, ועל זה שזה תורם לתחושת שיוויוניות בין המינים ומניעת אפליה מגדרית.
אני הייתי הולכת על מזעור נזקים - לי מפריע העניין של ההחלפות (בעיני החלפות בגדים\חיתולים ואינטימיות שכזו אמורה להיות בידי הצוות אותו בחרתי ולו אני משלמת, אחרי שבחנתי אותה ביחס לעשרות הגנים האחרים) - ולכן הייתי מבקשת שזה יפסק. הייתי דורשת לדעת שכל מי שלא הצוות הישיר של הגן נמצא בפיקוח ובראות תמידית של מישהו מהגן. In full view. אם הבקשה שלי לא מתאימה להם, ואם הם לא מקבלים את זה, אז זו בעיה שלי. אני יכולה להישאר ולהתמודד או לחפש גן אחר. אני לא יכולה להגיע ולשנות נהלים של שנים כי יש לי דעה קדומה לגבי גברים.
&nbsp

אימולדה

New member
זה נראה לי סביר, כן

סביר לבקש. אם לא יסכימו גם סביר לראות אם עדיף לעבור גן אפילו. קצת חבל ומרחיק לכת, ונראה לי גם שהבקשה מספיק סבירה כדי שכל הצדדים כולל המתנדב יבינו את העניין של גבולות ויפיקו לקחים

חמדת35

New member
מדברת עם הגננת

וגורמת להפסקת ההתנדבות , או לכך שהמתנדב יביא תעודת יושר כמקובל אצל עובדים עם ילדים וקביעה של גבולות ברורים של מה מותר ומה אסור לו. בהחלט הייתי מערבת גם את הפיקוח ואני מניחה שחלק מהגננות היו מעדיפות שהפיקוח "יררד" להן מהגב ושלא יהיה להן מתנדב.
על כל האמירות של הגננת "זה סבא של אחד הילדים משנים קודמות" "אני מכירה אותו המון זמן" "אני מבטיחה לך שהוא לא פדופיל" עניתי בסבלנות ובתקיפות שהסיכון גדול מדי ושאף אחד לא יכול באמת לדעת רק ממבט או מהיכרות עם אדם האם הוא מסתיר פעילות פדופילית. אפילו הצעתי לה להתגייס למשטרה ולהציל חיי ילדים אם היא ניחנה במתת זיהוי הפדופילים לו היא טענה.

מדובר בעימות מסויים עם הגננת, ואת צריכה להחליט אם נראה לך שהגננת יכולה לעמוד בעימות כזה ואח"כ להיות "בסדר גמור" עם הבת שלך. הגננת בגן שלנו בהחלט יכולה. היא הפסיקה לדבר איתי כמעט, לכחודשיים, לאחר העימות, אבל הילדה המשיכה לקבל יחס מעולה.

אם היה צורך הייתי שוקלת לערב הורים אחרים, אם כי צריך לזכור שהרבה הורים מעדיפים שאחרים יעשו את העבודה השחורה של סכסוך עם הגננת.

בסופו של דבר אם דברים לא מסתדרים בקלות זו בעיני עילה לעזוב את הגן. (אלא אם את יכולה להדריך את הילד שלך להתרחק ממנו. ) אמנם הסיכון שהוא פדופיל הוא קטן, אבל אם כן אז הנזק עלול להיות עצום.

כל אדם יכול להיות פדופיל...

אפשר לבקש מהגננת שהחלפת חיתולים תתבצע רק על ידיה/צוות הסייעות ולשאול לגבי תפקידיו.
למיטב זכרוני-סבא של הגן בד"כ עומד בכניסה של הגן עד לשלב מסוים ואולי פעיל בחלק מהמפגשים בתור עזרה-לא מעבר לכך. זוכרת מילדותי משהו כזה...אולי דברים השתנו והוא יותר פעיל מזה,אני לא יודעת.
&nbsp
&nbsp

Maggi10

New member
יש בזה משהו קצת מוזר...

לדעתי יש הבדל גדול בין גנן - שזה מקצועו, לבין מתנדב שבחר לבלות את זמנו בגן והמניעים שלו לא בהכרח ברורים.אני הייתי מבררת עם הגננת. על הרקע שלו. מה היה מקצועו? איך הגיע להתנדב דווקא בגן ילדים?יכול למשל להיות שהוא פנה לעירייה והם אלה שהפנו אותו לגן כי זה מה שהיה זמין להתנדבות.יכול להיות שגם במקצועו עבד עם ילדים.הייתי מציפה את החשש מול הגננת כדי לשמוע את התייחסותה לנושא. אני מניחה שתשובותיה ירגיעו אותך.

מוזר שהגננת לא יידעה/שיתפה אתכם

כל אדם שהוא חלק מצוות הגן=עובר סינון קפדני עי' הרשות.
ואם הוא גבר=עליו להביא אישור מהמשטרה שאין לו עבר פלילי...
אם זה גן פרטי=לא ברור לי מי עשה את הסינון,איך הוא צורף לצןות הגן,ולמה הגננת לא סיפרה להורים???

pucherita

New member
כמה תשובות

הגן למעשה מתחיל בספטמבר, עכשיו זה בעצם ה'קייטנה' של השנה הקודמת (הכנסתי אותו לקייטנה משום שאני אמורה ללדת בתחילת ספטמבר ורציתי לעשות את ההסתגלות לפני הלידה), אז אולי ההורים של שנה שעברה כן מודעים למצב...השיחה להורים לקראת השנה הבאה תהייה שבוע הבא, אני יכולה רק להניח/לקוות שהיא תתייחס אליו בפגישה...
&nbsp
כשהגענו להתרשמות ורישום לפני מספר חודשים, ראינו שיש בגן מתנדב צעיר, שאלנו על כך והיא אמרה שהיא לעיתים לוקחת מתנדב (או מתנדבת) משירות לאומי/מחוייבות אישית (והוסיפה שלגבי השנה הבאה היא לא יודעת אם יהיה). היא לא ציינה דבר על פנסיונרים.
&nbsp
הגן הוא גן פרטי, אבל מוכר על ידי משרד החינוך. אני לא יודעת מה זה אומר לגבי הסינון והדרישות מהצוות שבו..
&nbsp
את היית מבקשת ממנהלת הגן לראות את האישור המשטרתי שלו?
היית מנסה לדבר עם הורים אחרים/הגננת לגבי להוציא את המתנדב מהגן?

למעלה