סקר פורומי

סקר פורומי

יש אצלכם (או אצל אמא או סבא וסבתא) חפצים של אבא? מה אתם חושבים על זה? אני לא מתכוונת לתעודות, ספרים ומזכרות שזה טבעי לשמור, אלא בגדים, מכשירי חשמל וכו' שמעתי על הורים שהשאירו את חדר של הבן שנפל כמו שהוא (ממש לא נגעו), נשמע לי קצת מבהיל למען האמת אצלינו לאט לאט (סך הכל לוקח 18 שנים) אמא שלי זורקת בגדים של אבא שלי, אולי הם סוף סוף יצאו מהאופנה ולי יש ספרי קריאה שהיו של אבא שלי, אבל להגנתי קראתי את חלקם

soso_sami

New member
חפצים...

אחרי 30 שנה... כמאמר השיר. כבר לא נשמר הרבה. כמובן שישנן התמונות שאבא צייר וגם הן כבר הולכות ומתמעטות על הקירות כי כמה שנים כבר אפשר לראות את אותה התמונה תלויה? יש את המזכרות ה"קטנות" כפי שהגדרת אותן. יש את אלבומי הבולים שאסף. יש את הספרים שהיו בבית ו"קשה" לזרוק ספרים בבית יהודי פולני. ו... זוה פחות או יותר. אחרי מותו הייתה תמונת פספורט שלו שהוגדלה ומוסגרה והונחה על שולחן פינתי בסלון. לאחותי ולי היו גם תמונות זהות ממוסגרות קצת יותר קטנות שהנחנו ליד המיטה או על שולחן הלימוד בחדר עם השנים גם התמונות האלה נגנזו והיום אני אפילו לא יודע איפה ואם ניתן למצוא אותן בכלל. לגבי הבגדים. אני זוכר כמה חיכיתי להיות מספיק "גדול" כדי להשתמש בדודון הצבאי של אבא ובמשקפי השמש (ריי באן). סופסוף בתיכון יכולתי לעשות את זה אבל תוך זמן לא ארוך הבגדים שלו כבר היו קטנים עלי. זה היה האות להתחיל ולהיפרד מהם שלב אחרי שלב עד שהיום נשארה רק חולצה אחת תלויה בארון שהיה הארון שלי בבית אימא. בכלל בגדים זו המזכרת האולטימטיבית. אני זוכר עצמי מסתגר בארון של ההורים בשנים הראשונות אחרי הפטיר. מבריש בידי את הבגדים התלויים בארון ומשתעשע בהם ו"מריח" את הריח שלו ומרגיש אותו קרוב קרוב קרוב. אני יודע שזו פיקציה כי הבגדים בארון היו אחרי כביסה ולא ממש נשאו את הריח שלו אבל אף אחד לא יכול להתווכח איתי שזה מה שהרחתי שם בארון הסגור בחושך בין החולצות התלויות וזה לא משנה אם הריח התחבא בתוך האף שלי או בראש שלי והברשת הבגדים הביאה אותו לקצה האף ולאפשר לי להריח או שהוא בא מהבגדים עצמם. כך או כך הוא היה שם!

nOway1

New member
../images/Emo7.gif ../images/Emo4.gif

לצערי הרב אין לי כלום .. חוץ מתמונהת פספורט אחד !! הכל בגלל המלחמה

sharon30v

New member
אצלי אחרי 31 שנה../images/Emo26.gif

ביום ב' תהיה אזכרה 31 שנים, אבא שלי יותר מת מחי. לי יש את שעון היד שלו(יותר נכון מה שנשאר ממנו), מכתבי אהבה שכתב לאימי בכתב ידו. אחרי כל כך הרבה זמן לא חושבת שנשארו דברים כמו שציינת בגדים, מכשירי חשמל. שרונה

למעלה