סקר פאשלות באוכל...

nwperson

New member
סקר פאשלות באוכל...

היום הכנתי מרק אפונה, וכשהחלטתי להוסיף לו כמון, לקחתי את הקופסה ופיזרתי פיזרתי (אני מתה על כמון), ופתאום קלטתי שזה לא הריח של כמון, אלא - קינמון!!! אז אחרי שסיימתי להתגלגל מצחוק (ולתקן את התבשיל..) חשבתי איזה עוד טעויות יכולות להיות? נו, אז מה היה לכם?

יוכי68

New member
פאשלה אמיתית, איך הצלחת לתקן?

בשנה הראשונה לנישואיי (לפני 20 שנה) הייתי זורקת כל כך הרבה מאכלים וכל זאת משום שלא ידעתי שהסבלנות משתלמת........... אני זוכרת שהכנתי בפעם הראשונה עוף עם אפונה.......הכל היה מוכן לבישול כראוי רק מהירות הבישול היתה ממש לא ראויה.השתמשתי בלהבה גבוהה....המים התאדו....אני חשבתי שהאוכל היה מוכן....הבעל חזר מהעבודה ואני מגישה לו בשמחה את המנה..............הוא מנסה לחתוך את העוף........כמובן שללא הצלחה...........הכל לפח.......מאז הכלל שלי בבישול..........ס ב ל נ ו ת !!!!!!!!!! אין כמו בישול איטי עד לאידוי מלא. (אני אוהבת לראות את השמן שנשאר לאחר הבישול)

bigjack

New member
מי שלא מבשל לא נכווה ../images/Emo9.gif

תמיד יש פאשלות אבל ככל שהנסיון גודל כך הפאשלות קטנות ונעלמות. אצלי רובן קשורות למלח.....או שאני שוכח לשים או ששם יותר מידי.....לאחרונה זה קצת נרגע אבל לעיתים רחוקות עדיין מופיע.. עם תבלינים זה פחות בעייתי כי אני הייתי משאיר את הקינמון במרק אפונה ואפילו מוסיף לו גם כמון ורסק עגבניות והופך את המרק לתבשיל כתוספת לאורז או קוסקוס. קינמון אגב מאד פופולרי ברוב התבשילים הטריפוליטאים כולל בבשר עוף וקציצות.

יוכי68

New member
צחי, שאלה../images/Emo26.gif

יש מאכל טריפולטאי שקוראים לו "מוגידס" אני מקווה שבטאתי נכון - מעין פתיתים ברוטב - תוצרת בית..........מה דעתך על המאכל הזה והאם אתה יודע את המתכון? תודה

bigjack

New member
זה נקרא מוקידס או נוקידת

אני לא מכיר את זה אבל יש לי את המתכון מהספר של פסקל פרץ רובין מוקידס \ נוקידס....פתיתים עם עוף ורוטב מקור מטעמים טריפוליטאיים-פסקל פרץ רובין לפתיתים: 3-4 ביצים רבע כפית מלח 450 גר' קמח מנופה (לפי הספיגה שלו) לרוטב: 4 כפות שמן 3 כפות רסק עגבניות 6-8 מנות עוף, מנוקות, שטופות ומסוננות 1 כפית פפריקה חריפה רבע כפית פלפל שחור חצי כפית מלח 5 כוסות מים הכנת הפתיתים: פותחים את הביצים לקערה, מוסיפים את המלח והקמח בהדרגה תוך כדי בחישה ולישה. לשים עד שמתקבל בצק רך וגמיש (יתכן שלא צריך את כל הקמח) צרים מהבצק כדורים קטנים בגודל גרגרי חומוס, מניחים אותם על משטח מקומח בשכבה אחת, ומשהים ליבוש במקום מאוורר. הכנת הרוטב: שמים את השמן בסיר רחב, מוסיפים רסק עגבניות, עוף והתבלינים, מערבבים ומוסיפים את המים. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות. מגבירים את האש, מוסיפים את הפתיתים, מערבבים ומנמיכים את הלהבה, (אם באמצע הבישול חסר מים אז מוסיפים חצי כוס) מבשלים על סף רתיחה כשעה, בסוף הבישול התבשיל צריך להיות כמעט בלי נוזלים. אפשר לגוון בפתיתים ע'י הוספת 4 כפות סולת ו-2 כפות שמן לתערובת הבצק.

nwperson

New member
...

אז האמת שגם אני נהגתי כמוך, הוספתי עוד כמון ועוד טיפה תבלינים, והוספתי כוס אורז ויצא פשוט מעדן. באמת! פעם ראשונה שהכנתי מרק משל עצמי... כן ירבו...

ady18

Well-known member
אצלי

שמתי בפשטידה בטעות סוכר ולא מלח ואי אפשר היה לאכול ולזניה הרסתי אותה כי שמתי גבינה מלוחה מדי ולזניה לא צריכה מלוחה מדי אז איכשהו למזלי היה מוצרלה אז הציל את המצב מלוואח זה הטעות הכי קלה ששורפים ותמיד לזרוק למדתי את הדקות המדויקות

מאיה 72

New member
פשלות תמיד קורות, לפעמים דווקא

מהפשלה משתדרג לו איזה מתכון. עכשיו נזכרתי שלפני מספר שנים הכנתי עוגה בחושה והוספתי ביצים שלמות, כנראה שאת אחת הביצים לא בחשתי טוב וכשפרסתי אותה ליד האורחים גילית במרכזה חלמון אפוי...
מאז אני דואגת לטרוף את הביצים היטב לפני שאני מוסיפה לתערובת.

kalah

New member
וואי מאיה, הרסת אותי..

אני מתארת לי את הסיטואציה וצוחקת לי פה במשרד, תיכף יחשבו שהשתגעתי...

עוגה עם מחצית מכמות הקמח.

פעם מזמן כשהייתי ילדה, הכנתי עם אמא שלי עוגה בחושה ובמקום שתי כוסות קמח שמנו רק חצי כוס קמח. כשהיא יצאה היא דווקא היתה טעימה, אמנם לא גבוהה במיוחד אבל זו היתה העוגה שנאכלה הכי מהר בתולדות העוגות. יחד עם זה, מאז לא העזתי להוריד בכמויות הקמח. פאשלה 2: הכנתי מלאי (מעין עוגה רומנית מקמח תירס) ולא הצלחתי להקציף את הביצים ופשוט הכנסתי חלבונים לא מוקצפים. יצא מאוד לא מוצלח ולא אוורירי. כך שלדעתי עדיף "פאשלה" של החסרת כמויות מאשר אי הקצפה טובה. פאשלה 3 ובתקופה מסויימת לא הצלחתי להשתחרר ממנה - ריכוך יתר של פסטה. פאשלה 4, שכמו קודמתה כיכבה במטבחי - שריפת הפחמימות, כל סוג של פחמימה שניסיתי לעשות נשרפה - אורז, פתיתים, קינואה - הכל!!! למזלי מזמן זה לא קרה לי.

תיקון שגיאת כתיב:

חצי מכמות הקמח ולא חצי כוס. אה, ועוד פאשלה שדווקא קרתה לקרובת משפחה שלי היא תיבלה אוכל עם פפריקה חריפה במקום מתוקה !!! זה היה נורא.

למעלה