סקר על תכנית בית

אני מאוד אוהבת את התוכנית הזאת

ראיתי בית שיש פינת טלויזיה ליד המטבח (אם הפרדה מסוימת מאוד יפה שמוסיפה חן למקום) וזה מאוד מוצלח. פינת האוכל רחוקה מהמטבח ולכן מאוד מומלץ לשים אי. אני אישית לא אוהבת לארח אורחים במטבח, לכן זה טוב שפינת האוכל נמצאת רחוק ובשטח הציבורי. ביום יום כדאי לאכול בקרבת המטבח ופינת הטלויזיה, זה הרבה יותר נח. האי הוא לא רק משטח עבודה, הוא גם משטח אכילה וכיף. גם מי שלא מבשל הרבה צריך לאכול אז אני לא רואה קשר לעניין.

eranshap

New member
זו התוכנית הטובה בעיני עם שינויים אפשריים

1. קטן - לוותר על החצר האנגלית שבפינת הבית ליד פינת אוכל אורחים ולהרחיב קומה הקרקע מעליה כך שלא תהיה שם פינה בתוך הבית - הרבה יותר שלם ונקי ללא פינות עם קו ראייה פתוח לכולם לגינה. אז גם תוכלו להרחיב הכניסה הראשית על חשבון פינת האוכל 2. בינוני - להחליף את מיקום פינת המשפחה והשירותים עם המטבח, ולבדוק מיקום האי בהמשך לפינת האוכל הקטנה (כנראה תזוזה קלה תדרש) בהצלחה

nanad

New member
אני יותר אוהבת

פינת רוכל אחת, ופינת משחקים עם הסלון.

פיטנגו4

New member
איפה גבולות המגרש?

איך בכלל אפשר להתיחס ליציאה לגינה, כאשר לא רואים בכלל איפה יש גינה? איפה הרחוב ושביל הכניסה לבית? איפה הצפון? מה הגבהים יחסית לרחוב ולשכן? 'צטערת, לי קשה להתיחס בלי זה.

תשובות

יציאה לגינה מהסלון ושם זה ה, הדרום. הרח' בצד המטבח - משם כניסה למגרש, הולכים בשביל עד הכניסה לבית שהיא מהצד (לא "כניסה קדמית", על גבהים עוד לא דיברנו. חניות: אחת מול שולחן במטבח, ושניה לידה מערבית (מול ספה/פינת מחשב - תלוי בשרטוט) מקווה שעניתי

פיטנגו4

New member
האלמנט הכי מרכזי בבית הזה

בכל 3 התכנונים, זה... המדרגות! הן נמצאות במורכז, מחלקות את החלל הזה ל-2 חללים, וכדי שירגישו בנוכחותן יותר טוב, אז אפילו קירבו אליהן באופן מלאכותי ומיותר את דלת הכניסה... למה? כדי ליצור הרגשה של כניסה מוגנת אפשר לבנות פרגולת אבן, או אפילו סתם עמודי אבן בכניסה. כדי להעלות במדרגות לא צריך לתקוע אותן במרכז החלל, קיר מימין, קיר משמאל וקיר מלפנים. "חדר מדרגות" אמיתי. קיימות אמנם מדרגות יפיפיות תלויות באויר ובעלות מעקה מועצב. הן יקרות, מאד מאד יקרות
. מעקות תקניים שגם בטוחים לילדים אינם כ"כ אלגנטיים, ברובם. חישבי מה רואה מי שפותח את הדלת ?(מדרגות!), מי שיושב בסלון ? (קיר ח. מדרגות!). מי שעובד במטבח? (קירות) משולחן המטבח (חניה ואגזוזים) את ההרגשה של בית קרקע מקבלים אצלכם אך ורק מהכורסה בסלון. תאמיני לי, אפשר לבנות דומ"ש על שטח מלבני בצורה יותר יצירתית, תני לאדריכל לנסות קצת יותר. 2. לשירותים אין חלון? לפחות הוא לא משורטט! לא מומלץ חלון שירותים מעל שביל הכניסה, מניסיון אישי. 3. מה זה הנישה הזו בכניסה לשירותים? 4. שביל הכניסה יצטרך להקיף את החצר האנגלית? 5. על חלון דרומי ומגבלותיו כבר כתבתי בהודעה הקודמת. אצלך זה החלון העיקרי, כלומר התריס יהיה מוגף כל היום... 6. כמות הזויות שנוצרת בפינה הדרום מערבית מוגזמת בהחלט. במילים עדינות, זה לא ממש "תכנון נקי", לתשומת לב האדריכל שלכם. 6.ב. זה חלון צרפתי מה שיש שם? או סתם בליטה? 7. פינת משפחה עם טלויזיה שאי אפשר לסגור לה את הדלת, לא שימושית אם דלוקה הטלויזיה בסלון. בלי דלת גם אי אפשר לשכן שם אורח. לדעתי, מאד חשוב שלחדר המשפחה תהיה אפשרות לסגירה כחדר. 8. מה מתוכנן להיות במרתף? קשה לי להבין למה צריך ארבע (4) חצרות אנגליות !!!! לא רק שזה יקר, זה גם בזבוז שטח, ודורש בניה מושלמת וביצוע מושלם ולאיטום וניקוז תת קרקעי. זה מקור (4 מקורות , בעצם) להרבה צרות עתידיות. 9. מה יהיה בקומה השניה? זהו לבינתיים שיהיה בהצלחה

גם אני לא אהבתי את מיקום המדרגות

ממבט ראשון: המדרגות שלכם מחלקות את הבית שלא באופן זורם זא שאם אתה במטבח אתה מנותק לחלוטין מהחברה בסלון ולהיפך אבל אולי זה טוב, כי אז יהיה שימוש ממשי בפינת הטלויזיה והרעש ממנה לא יעבור לסלון הכל עניין של איך אתם חיים, ואם לא אכפת לכם שמרבית הזמן הסלון יהיה נטוש או שישמש כחדר אירוח של ה"גדולים", ואתם תהיו בפינה האינטימית שלכם קרוב לאוכל
באם אתם נשארים עם התוכנית הזו, אני הייתי מוותרת על קיר אחד עם ארונות המטבח- זה שהארונות נקטעים בו באמצע, ובמקום לשים דלפק, הייתי שמה שולחן אוכל במרכז- כך יתן לך את האי שרצית בעלות מינימלית וגם תוכלי לפתוח באותו הקיר יציאה למרפסת- לשתות את הקפה של הבוקר שם- תענוג! או להצמיד למרפסת ברביקיו ולא לרוץ עם הכלים דרך הסלון...

nanad

New member
תשובות שלי

1. שימושי שיש לידים פינת משחקים ליד המטבח, אולי שולחן ציור קטן, כך שאת יכולה להיות אתם בזמן שהם משחקים ולהיות במטבח. 2. הייתי מעדיפה פינה לילדים ע"פ מזווה, אפשר לעשות ארון מזווה וזה ממש מספיק בעיני, בעיקר אם יש בבית גם מרפסת שרות נוספת. 3. כיום יש לי אי וזה מאוד נוח, כי פעולות כמו חיתוך סלט, הכנת כריכים וכו' אני עושה עם הפנים למשפחה וזה מאוד נעים. 4. הילדים שלי (3 ו 5 ) היום ישנים ביחד. כשנעבור לבית החדש אני מאודש מתלבטת. בערב זה מאוד נחמד לקרוא יחד סיפור לשניהם, ולקטנה ממש אין צורך בחדר משלה. כשלגדול באים חברים הוא לפעמים כבר רוצה להיות בחדר בלי שהקטנה תפריע אז יכול להיות שבקרוב נרגיש שעדיף להפריד. 5. הייתי עושה חדר משחקים גדול במרתף שיכיל את כל המשחקים, וגם פינת משחקים, לא גדולה מדי בקומת הכניסה, כי כשהם קטנים הם רוצים להיות לידך (ואת לידם
)

למעלה