סקר על תכנית בית

סקר על תכנית בית

שלום, אנו מתכננים דו-משפחתי עם אדריכל, ומתלבטים בכמה שאלות איך לתכנן את הבית שיהיה נוח. קודם כל קצת עלינו: אנחנו לא בשלנים גדולים (כלומר לא מבשלים הרבה במטבח), כשניכנס לבית הילדים יהיו סביב גילאי 2 ו 4. הבית שאנו בונים: מרתף, קומת כניסה, קומת חדרים אנו עושים כניסה מהצד, כך שמטבח בצד אחד וסלון + פינת אוכל בצד השני. שאלות: 1. האים שימושי פינת ישיבה מול המטבח? כאשר אנו מניחים שאחרי האוכל נרצה לבלות בסלון מול טלויזיה גדולה (אבל עדיין כשאנו במטבח מכינים אוכל מהיר/אוכלים - האים שימושי שלילדים יש פינת ישיבה ליד?) 2. מזווה מול המטבח (האמת הבחירה היא מזווה או פינת ישיבה - מה הייתם בוחרים?) 3. אי במרכז המטבח (לא כיריים, אלא כמשטח עבודה עם ארונות) 4. בקומת החדרים: האים בגיל הזה כדאי שכל ילד ישן בחדר נפרד או שישנו באותו חדר וחדר שני יהיה חדר משחקים? עד איזה גיל ילדים שלכם היו מוכנים לישון באותו חדר? 5. צריכים גם פינת משחקים בקומת הכניסה, לא? כי שם בטח הם יבלו רוב הזמן ... בקיצור, איפה פינת משחקים העיקרית אצלכם (בקומת כניסה, קומת חדרים או אולי במרתף - תתיחסו בבקשה לגילאי ילדים כי אני מניחה שבכל גיל זה אחרת) אם יש לכם טיפים אחרים: מה ממש חייבים לעשות ומה מה לא לעשות - שתפו!

פיטנגו4

New member
תשובות

1. כן, מאד. אצלנו יש שולחן אוכל ל-5 נפשות בתוספת לפינת אוכל גדולה לאירוח גדול. 2. .אצלנו גם מזווה וגם שולחן אוכל קטן. לא הייתי מוותרת על אף אחד מהם. 3. אני אישית לא סובלת אי. למי שלא מבשל הרבה לגעתי זה בכלל מיותר. 4. אצלנו ישנים בחדרים נפרדים. לפעמים בלילה הם פותחים מיטת על-קל וישנים יחד, אבל לכל אחד יש את הזכות לישון לבד. 5. כן, צריך בעיקר בגילאים שלך. רצוי שתהיה שם גם טלויזיה, אלא אם ממש בא לך לשמוע את דורה, יובל המבולבל וסדרות אנימציה יפניות נוראיות... עד גיל ההתבגרות הם באותה קומה עם ההורים, ואצלנו ההורים בסלון/מטבח. טיפים: שכחתם לחלוטין את החדר הכי גדול שיש לכם - החדר החיצוני, הגינה. לתכנן איך תצאו אליה (לא מדלת הכניסה!), לאפשר פתחים רחבים, לא חסומים ע"י ריהוט. ממש תדמיינו איך הילד רץ מהמטבח לגינה ותכננו בהתאם. כיוונים של גינה מוצלת יאפשרו שימוש יותר טוב בגינה. מטבח או חדר משחקים דרומי יכול להיות מוצלל מבחוץ ע"י עצים, אבל דלת זכוכית גדולה הפונה לגינה דרומית תהיה כל הזמן עם תריסים מורדים נגד השמש כי לא תוקעים עץ מול הפתח, ופרגולה לא עוזרת. לתכנן איפה תהיה הכביסה, המחסן, האופניים, וכו' - רצוי לתכנן אליהם יציאה אחורית. לחשוב על ה 0.00 של הבית, האם הוא המיטבי או נבחר "סתם"" האם הוא מעל או מתחת גובה הכביש? איזה הרגשה זה יוצר? איך תהיה הגישה מהרחוב? מהרכב? שביל ארוך בגינה קטנה משמעו פחות שטח לגינון. רצוי מאד לערב מתכנן נוף בשלב התכנון כדי למנוע טעויות יקרות. כבר כתבתי על כך בפורום מספר פעמים. המינימום הוא לפחות לא לתכנן (ולצקת) רחבות חוץ ושבילים בלי לערב מתכנן נוף... אפשר לנצל את החלל שמתחת למדרגות. אצלנו זה ארון כלי עבודה ענקי ("הארון שלו"
)

תודה על טיפים

1. "פינת ישיבה" - התכוונתי - ספות - האים יש לכם פינת משפחה כזאת בקומת כניסה? איפה ילדים וראים את "דורה" שלהם? 2. באילו גילאים הילדים והאים פעם כן ישנו באותו חדר? 3. האים תוכלי להסביר לגבי 0.00 - מה משמעות של זה? 4. חלל מתחת למדרגות - כנראה אין לכם מרתף נכון? 5. אם אדרילכל מוכן לתכנן גם חוץ - האים בכל זאת צריכים מתכנן נוף? מה העלות שלו? תודה

פיטנגו4

New member
תשובות שלב ב'

1. לנו יש חדר שהוא חדר משפחה, טלויזיה לילדים, ספריה, משחקים, וספה שגם נפתחת למיטה זוגית לאורחים. 2. הילדים שלי ישנו תמיד בחדרים נפרדים, והתחברו רק בלילות שהם רצו. 3. 0.00 זה גובה הרצפה של קומת הקרקע. אם הוא מעל הכביש את יש מדרגות עולות, אם הוא מתחת לכביש אז יורדים לפני הכניסה לבית. 4. אני התיחסתי לחלל המדרגות שבין קומת קרקע לקומה שניה. 5. האדריכל מוכן, בודאי, למה שלא יהיה מוכן?? אבל, בלי הכללות, הוא לא יודע לעשות את זה טוב כמו מי שלמד את התחום הזה. אני גם מסוגלת ו"מוכנה" לעשות עיצוב פנים, אבל אני הרבה הרבה יותר טובה בתכנון חוץ... נתקלתי בטעויות של אדריכלי בנין בתכנון ניקוזים, שיפועים, הצבת בית על המגרש, קביתע 0.00 שרירותית, תכנון מדרגות-גינה מוזר ואפילו לא תקני, תכנון חומות בלי התחשבות בגובה קרקע (מה שגורם לחומה לא תקנית ומסוכנת), אין קשר עיצובי בין השבילים ורחבות החוץ לבין הבית וגבולות המגרש, תכנון לקוי של מיקום חניה שמבזבז שטח עצום מהגינה, יצירת "אמבטיות" מעוצבות למשעי אבל ללא ניקוז בגינה, מקום לקוי של פתחים(חלונות, דלתות) וחוסר בפתחים. ברור שאחרי הבניה את רוב הטעויות הללו אי אפשר לתקן, ועל חלק ממה שכן ניתן לתיקון, נדרש להגיש תוכנית שינויים. חשוב לי להגיש: לא כל האדריכלים עושים את כל הטעויות ביחד, ואין לי שום כוונה להכליל חו"ח או להשמיץ את כולם. חלקם מוכשרים וגאונים בתחומם. יתכן שהאדריכל שלכם מושלם ולא יעשה טעויות. אני ממש אשמח לראות תוכנית כזו... יש כמה מקרים שתוכלי לראות ממש כאן, בדפדוף אחורה בפורום, תכנונים של אדריכלים שתכננו בית בהתעלמות מוחלטת מכך שזה בית על קרקע ולא דירה... בהצלחה!

פיטנגו, למה לא להכנס לגינה גם מדלת הכניסה../images/Emo35.gif

אצלינו הכניסה ל
תהיה דרך הגינה, ככל הנראה. מה הבעיה עם זה

פיטנגו4

New member
מה הבעיה?

דלת הכניסה נועדה לכניסה, שביל הכניסה מוביל מהרחוב, לפעמים דרך שער, עד לדלת. גם אם שביל הכניסה מתחבר מהצד לשביל לגינה, זה לא נעים במיוחד שדלת הכניסה פתוחה כל הזמן, בעיקר אם את לא במושב או קיבוץ. אצלי אישית, אם הדלת פתוחה, אני צריכה להיות עם הפנים אליה, אחרת אני מרגישה לא בטוח. אצל כל מי שאני מכירה, הילדים חיים ב"אוטובוס" ולא סוגרים דלתות. כאשר הם כן, סוגרים. זה בהתלהבות ובטריקה שמרעידה את כל הבית. בישוב שלי יש המון יתושים. השארת הדלת פתוחה בלי רשתות לא עולה על דעתי בכלל.
ורשת על דלת הכניסה זה לא ממש לטעמי. אם כל הגינה זה גינת חזית קטנה, אז אולי זה בסדר, אבל אם יש גינה עיקרית צדדית או בצורת "ר" או "ח", עדיף בהחלט שיהיה חלון הזזה גדול צדדי או אחורי (עם רשתות). אני מדברת "באוויר"
כי צריך לראות תכנון של הקומה וגבולות המגרש כדי לדעת מה טוב ומה לא.

../images/Emo13.gifאה.... טוב, יש גם חלון הזזה (דלת, למעשה)

מדובר אכן בגינה העיקרית, והשיקול להכנס דרכה הוא חיסכון בעליה במדרגות
, מה גם שהדרך הביתה, הרבה יותר יפה.... מצד שני- אני מרגישה (ורואה) שזה מקטין לי את הגינה (בגלל השביל)...

fireman

New member
תשובות.

קודם כל סליחתך וסליחת שאר המגיבים מאחר ולא קראתי את תגובותיהם לשאלות עקב חוסר זמן כך שאם אני חוזר על משהו, סליחה. 1. בהחלט. 2. למרנות שאני נגד המזווה, הוא יהיה שטח שימושי ויעיל יותר מאשר פינת הישיבה או "תופעת הסלון הכפול" כמו שאני מגדיר אותה ועדיין לא מצליח למצוא היגיון בה. 3. אני מוצא כאן סתירה עם הדברים שכתבת בתחילת ההודעה.... כתבת שאתם לא בשלנים גדולים, אז למה האי? למה להשקיע בהוספת אי שעלותו כפולה ומשולשת מארון מטבח צמוד? הרי המטרה של האי היא להוסיף עוד שטח עבודה או להעביר את הכירים ו\או כיור אליו ולפנות את המשטח ההיקפי... אם לא מדובר בבלשנים גדולים ולא מדובר באנשים שמבשלים יומיום במטבח וצריכים המון שטח עבודה ומטבח שעובד קשה אין שום סיבה הגיונית וכלכלית להשקיע בהוספת אי, פשוט חבל על הכסף. 4. אני אתייחס לסוף, מגורים של אחים באותו חדר הוא עניין של אילוצים, אם יש קמום בבית כל אחד יגור בחדר, אם אין הם יגורו ביחד....אם לא מתאים להם, בגיל 18 הם יכולים לחפש שותפים ולשכור לעצמם דירה
טוב, בכל זאת נגמר לי הזמן....נמשיך אחר כך.

אי - זה רק לבשלנים???

זה יכול להיות שימושי כי אז אתה חותך סלט על האי ואז יש קשר עין עם הסלון בנוסף, שימושי כשאתה להעברת דברים משולחן עליו אוכלים עד למקרר/כיור (כי הוא בדיוק באמצע) כאלמנט עיצובי במטבח לגבי אחים באותו חדר: זה עניין של אילוץ ואני חשבתי עניין של קירבה בינהם ..... אשמח לקבל תגובות

avi5199

New member
אי זה מיותר לחלוטין לבשלנים.

אי זה שולחן מקובע לרצפה שתקוע באמצע הדרך למקרר או לכיור או לתנור , מעצבן, מונע גישה נוחה, ורק מפריע. בתוכניות בישול בטלויזיה משתמשים באי כדי שהצלם יוכל לצלם את הטבח מקדימה, ואני חושב שהאי הזה, נכנס לאופנה כרצון לחקות את מה שרואים בטלויזיה. במטבח צריך שטח תנועה ריק בין התחנות כדי שאפשר יהיה לנוע בחופשיות עם מגשים וסירים בידיים ( למשל מהגז לכיור ומהמקרר לתנור וכ"ד.) כל דבר שתקוע באמצע רק מהווה מכשול.

fireman

New member
אני לא מסכים עם הקביעה שלך ואני אסביר

גם למה? אי נכנס למטבח כאשר מידותיו גדולות, היום אי הפך לסוג של "מודה" ואנשים דוחפים אי לתוך מטבח כשהם משאירים להם מרווח של פתיחת מגרה +30 ס"מ שזה בסופו של דבר הופך לאולי 90-100 ס"מ. מעצבי המטבחים משכנעים את עצמם שזה מספיק ושזה טוב, הלקוח משכנע את עצמו שזה טוב כי הוא רוצה אי כי לכולם יש ואם אין אי אז המטבח לא שווה כלום. אי מיועד למטבח גדול, עובד, שיש בו צורך ממשי במשטחי עבודה בשטח גדול, לראיה מטבחים תעשייתיים בהם הכיריים והכיורים נצמדים לקירות ומשטחי העבודה הם מרכזיים בד"כ (חיתוכים והכנות) מי שלא צריך יותר שטח עבודה ואין לו מטבח שהוא לא גדול, אלא ענק יעשה טעות אם יכניס לתוכו אי בגלל שהוא רוצה אי, זה פשוט לקחת אלמנט שיש בו יתרונות ולהפוך אותו למוקש בדרך בגלל חוסר מקום.

avi5199

New member
בעצם אתה כן מסכים לקביעה שלי כיוון

שדובר רק על מטבח ביתי .

Shuki Two

New member
יש לי אי ענק

ועם מרווח גדול לשאר חלקי המטבח ו...אנוכי בשלנית כבדה. האמת? האי לא מוסיף לתפעול המטבח תועלת משמעותית בעיניי. אפילו האחסון שבו לא ממש שווה את החלל העצום שתופס. בבית הבא (אוטוטו) לא יהיה אי..., אולי ניסע לאיזה אי קאריבי במקום...

avi5199

New member
1. פינת ישיבה אני בעד.

2. מזווה כמו חדר ארונות זה ארון שאת צריכה להכנס לתוכו, כדי שתוכלי להכנס לתוכו הוא צריך להיות גדול מידי ולבזבז הרבה מקום, בתוך חדר שהוא ארון קשה להתמצא, קשה לנשום, קשה להתכופף , לכן עדיף ארונות לאורך קירות ולא חדרים שהם ארונות. 3. אי במטבח- אני נגד - כתבתי למטה. 4. כל ילד צריך את החדר שלו כבר מגיל צעיר מאד 5-6 . 5. כשהילדים היו קטנים היתה לנו פינת משחקים בפינה של הסלון ששם היה שטיח עבה, מחשב, בית בובות, וקופסאות עם צעצועים...

מה הקטע עם המרתף ? בית ללא מרתף

הוא נחות יותר ? מרתף עולה ביוקר וצריך להיות מומחה בכדי לוודא שבונים אותו כמו שצריך , אם אתם לא מומחים בבניה הצרות באות לאחר האיכלוס

התשובות שלי

וכמובן כדאי לקחת כל תשובה כאן בערבון מוגבל היות וכל אחד כותב על העדפותיו עפי האופן בו הוא חי את חיו 1. אני בעד, ואם אפשר למקם בקומת המטבח פינה/חדר חצי סגור עם מקום למחשב בנוסף לטלויזיה שאולי גם תשמש למשחקי הילדים עוד יותר טוב 2. לא אוהבת מזווה, מעדיפה שיכנס למטרז של המטבח ולהנות משטח עבודה גדול ויפה ולא איזה מחסן של סופר אצלי בבית 3. אני אוהבת מאוד 4. לגבי החדרים, לדעתי צריך לתכנן כך שלכל אחד יהיה חדר כי גם אם בגילאים הצעירים לא תהיה בעיה עם חדר שינה אחד לשניהם הרי שבגיל ההתבגרות (שבימינו נדמה לי מתחיל בסביבות 10) יש דרישה לפרטיות ואם היא לא מתקיימת מתחילות הצעקות והמריבות 5. ראי סעיף 1, נראה לא הגיוני ולא פרקטי כשאין פינה כזו בבית עם ילדים, אחרת או שהסלון יהפוך לחדר המשחקים או שכל הזמן תהיו בריצות בין שתי הקומות (וזה מעייף אפילו רק לחשוב על יותר מפעמיים שלוש ביום), לכשיגדלו אולי להפוך את זה לחדר עבודה או חדר אורחים

צימעס

New member
עונה

1 - לא הבנתי מה זה פינת ישיבה? מין סלון קטן? אם את חושבת על הילדים בזמן שאתם מבשלים, פינת משחקים יכולה להתאים. 2 - מזווה. אמרת שאתם לא מבשלים, אז בשביל מה את צריכה מקום להרבה אוכל וכלים? 3 - אי - רק אם אין לך מספיק שטח (אורך) שיש. סביר שאם את לא מבשלת הרבה, ואת בונה מטבח בגודל ממוצע מינוס, יהיה לך בו די שיש. 4 - בני ה כמעט 7 וה 4 שלי ישנים יחד. טרם נשמעו תלונות. בנוסף, יש להם חדר משחקים (בקומת הסלון-מטבח). בבית שבונים, החדר שלהם יכלול את שני החלקים (משחק+שינה), עם הפרדה מפלסית, ויהיה בחלק העליון. חומרי יצירה שלהם נמצאים וגם מתוכנים בבניה בחדר "עבודה" (מחשב). 5 - אצלינו יש (ויהיו) כמה סלסלות צעצועים במדפי הספרים שבסלון (עכשיו זה מכוניות, קוביות, חיות) שמאוד מוצלחים בשביל אורחים, בעיקר כאלה שעוד לא נפתחו, אבל הוריהם מעדיפים להיות איתנו בסלון. ~~~~~
הסתייגות: החלוקה הראשית של החללים בבית שלנו אינה לפי "החדר של מוישלה, החדר של דנה" אלא לפי "המקום בו מתלבשים, המקום בו משחקים טאקי, המקום בו יוצרים ... ". זה ענין של השקפת עולם. את רוצה להראות פה תכניות?

מצרפת תכניות - איפה לשים פינת משחקים????

תודה על כל התשובות!!! אני מצרפת תכניות ואסביר מה ההתלבטויות: 1. האים לעשות פינת משפחה/משחקים עם מחשב מול מטבח כפי שזה בשרטוטים 1 ו-2 או: לעשות פינת משחקים במקום פינת אוכל ואז מול מטבח לשים ארון ורק פינת מחשב (שיכולה לשמש גם ילדים אבל בעיקר אותנו בשביל לא לרוץ במדרגות לבדוק מיילים). במקרה הזה שולחן במטבח יהיה גדול יותר עם אפשרות להיפתח שיזוז לסלון לאירוחים גדולים (תכנית 3). הרציונל מאחורי אלטרנטיבה הזאת: אנחנו (ההורים) רוב הזמן נהיה בסלון/גינה וילדים ירצו להיות לידינו. לא נראה לי שילדים יסכימו לשבת בפינה מול מטבח כשאנחנו בסלון/גינה ... בנוסף, לדעתי זה נוח שפינת משחקים ליד הגינה (כי ילדים או שם או שם).מה גם, לדעתינו פינת אוכל שרוב השנה עומדת ללא שימוש - זה דבר לא פרקטי. מתישהו כשלדים יגדלו ויהיו יותר עצמאים - אכן נשים שם פינת אוכל (כמו בכל הבתים בישראל
) אבל בינתיים למה לא להנות מהשטח הזה? מה דעתכם??? אני מתלבטת כי זה נראה לי לא "קונבנציונלי" בית ללא פינת אוכל ... 2. ההתלבטות השניה: באיזו צורה לעשות את הסלון תכנית 1 מצורפת: קיר של יציאה לגינה ישרה (החסרון: השטח בו כתוב "חצר אנגלית" - בא על חשבון הגינה והוא לא שימושי בכלל + תכנית 2,3 לדעתי עושות רושם של סלון יותר ארוך - לא?) תכנית 2: החלק של יציאה לסלון מוארך יותר (אגב, בתכנית זו יש 8 מטר תוספת לכל הקומה לעומת תכניות אחרות, כנראה זה לא יקרה אז אורך לא יהיה 6 אלא פחות) ויציאה לגינה היא מאחורי הספות (החסרון פה: כשיוצאים לגינה היא נראית יותר קטנה מאופציה 3, וגם אי-אפשר לשים עוד קורסא של 1 כי היא תחסום יציאה ....) תכנית 3: יציאה לגינה מהצד השני (חסרון: בגלל שרוצים דלת הזזה לגינה - החלק שמאחורי הספה צר (של בערך 2.8 מטר, לא יודעת אם זה יראה יפה ...) איזו אלטרנטיבה הייתם בוחרים? אשמח לקבל הערות כלליות ... תודה!!!!

למעלה