גם הרבה מאוד מחברי המוזיקאים מעשנים, כמעט כולם. בהרכב שלי (שמונה חמישה אנשים) שלושה מהם מעשנים (כולל הסקסופוניסט שחוטף כל כך הרבה צעקות מזה ממורים, מוזיקאים בכירים, ואחרים) לא מתכוון גם להתחיל, סתם חבל.
אני מכיר מישו שלומד\למד בתלמה ילין מנגן על כלי נשיפה והתחיל לעשן שהיה בן 14 , כבר עכשיו יש לו נשימות כבדות וקושי לנגן . להיות 'מגניב ' באמת שווה את זה?
זה ממש מוזר שאני רואה אותו מעשן ביחד עם מורים לחצוצרה,קלרינט וטרומבון...דווקא המורים לגיטרה שאני מכיר לא מעשנים...אבל לראות נשפנים מקצוענים מעשנים זה קצת מוזר..
תוצאות העישון יכולות להיות קטסטרופליות באחוז מאוד גבוה. הנזק מצטבר לאורך השנים וכמות הסיגריות שמעשנים. אפשר וצריך להפסיק, ככל שמפסיקים יותר מוקדם וליותר שנים, הסיכון למחלות הקשורות בעישון יורד.
שוב פעם - להכניס עשן והלהוציא עשן מהריאות לא עושה אותך גבר שבגברים... כמו שלקחת תאוטו ולסוע 180 בעיר לאיעשה אותך גבר שבגברים.. חברה עישון מסוג כלשהו רק דוחה אותך מהרבה מאוד אחרים , אישית אם אני רואה מישהי שמוצאת חן בעיני אבל אני רואה סיגריה , אני פשוט לא מתקרב זה פשוט מגעיל אותי , אחרי חברה (לשבוע
) שעישנה זה פשוט אחד הדברים המסריחים ביותר עליי אדמות - תמיד יש למעשנים ריח כאילו הוציאו אותם מתנור עצים השתיו להם על העור השרוף וחירבנו להם בבגדים... בחייכם זה לא שווה את זה...
ממש ממש לא. חוץ מזה שנרגילה זה דבר שאני נהנה לעשן, זה גם דבר שקורה רק לפעמים כשיושבים עם חברים בכיף. אני לא מכור לזה, ואני לא עושה את זה כדי להרשים אף אחד. פשוט בניגוד לסיגריה, זה כיף לי.