סקר עידוד

שמחה99

New member
סקר עידוד ../images/Emo198.gif

מתי אתם הכי פחות מגמגמים? באילו סיטואציות? מול אילו אנשים? קשור לזמן ביום: בוקר צהוריים ערב? חגים? חופשות? עומס? מריבות? שיחות נפש? שיחות רשמיות? אנשים לא מוכרים? משפחה או חברים טובים? תקופות שלוות? אושר? כעס? . . . . . . . . . . . תמשיכו את הרשימה
אז מה אתם אומרים? מה הזמנים הכי טובים שלכם?

נראה לך שיענו?

רוב המגמגמים הם אנשים סגורים וביישנים מפחדים ומסתתרים כמו עכברים .זה המסכנה שהגעצע אליה.אם לא תראו למה יש המון אנשים שלא רוצים לכתוב אפילו את השם שלהם>זאת המציאות

שמחה99

New member
בטח שיענו ../images/Emo13.gif

למה לא? למה אנשים פתוחים וזורמים כשהם כותבים על המצבים הגרועים שלהם? ואת השם לא כותבים כי גם בפורומים אחרים לא אוהבים להחשף בשם האמיתי...

שמחה99

New member
אוקי, אז אתחיל ../images/Emo192.gif

אני הכי טובה בזמנים של מצברוח רגיל. לא בזמני התרגשות, לא בשמחה יוצאת דופן, לא בזמני חוסר ודאות אלא סתם ביום רגיל ואפור, שגרתי משהו. אני הכי טובה כשאני מרגישה ביטחון שמותר לי לגמגם וזה בסדר גמור ויש לי זכות דיבור כמו לכל אחד אחר ושאני אומרת דברים נכונים ומעניינים... (אבל ,אבל מתי זה קורה?
). צל"ש
למשתתפת הראשונה בסקר... (מה אני אשמה שזו אני?
)

אממ...

אני הכי פחות מגמגמת עם אנשים שאני לא מכירה... זה כאילו הגמגום מבין שלאנשים אין כוח לשמוע אותי אז הוא יורד ממני קצת... אה וגם בכעס. בכעס אני בכלל לא מגמגמת כי צריך לצעוק ולקלל. זמנים טובים בטוח אין...

שמחה99

New member
זה כיף ../images/Emo60.gif

לא לגמגם בכלל עם אנשים זרים... ו--- כן! אילו הזמנים הטובים שהתכוונתי אליהם. אז בטח שיש לך מהם! אולי בגלל שהם לא מצפים לשמוע אותך מגמגמת, אז את לא מרגישה מחויבת למלא אחרי ציפיותיהם... יכול להיות גם?

shuky63

New member
אני שמח לענות על השאלה הזאת

כי עושה לי טוב להזכר במצבים בהם אני מדבר שוטף. יש שני סוגי מצבים אצלי מצב אחד הוא כשמצליחים להרגיז אותי ואני נכנס לmode של מגיע לי. נהגים שחתכו אותי בצורה מסוכנת בכביש,אנשים שהבטיחו לי משהו ולא קיימו או שמאשימים אותי במשהו שלא עשיתי,נותני שרות שמתעלמים מתפקידם.עם כל אלה אני מדבר שוטף לחלוטין. מצב אחר הוא כשאני מתבקש להדריך על משהו שאני יודע.אני מרגיש בטוח בעצמי.אני שמח לעזור ולהעביר ידע וגם אז אם מדובר באחד על אחד אני לא מגמגם לחלוטין אם מדובר בהדרכת קבוצות של 4-5 אנשים כמו שיוצא לי לפעמים בעבודה אני גם מדבר בשטף של 90 אחוז.

שמחה99

New member
אני שמחה שאתה שמח ../images/Emo13.gif

לזה בדיוק התכוונתי! שקצת נפנה את תשומת ליבנו לצד החיובי, להצלחות שלנו... אחרי הכל, כשמרגיזים אותך אתה לא יכול להתקע פתאום... הרי את חייב לענות להם כמו שמגיע להם, להיות תקיף ולעמוד על דעתך וזכויותך... אז הגמגום יודע שהוא ממש מיותר עכשיו...

vicz

New member
בדיוק חשבתי על זה השבוע....

הפקידה בדואר דיברה אליי ממש לא יפה והתעצבנתי. לא שצעקתי או קיללתי (חינוך טוב מדי, מאשימה את אמא שלי
). אבל בגלל העצבים נתתי לה מונולוג של כמה דקות, חלק לגמרי, בלי להיתקע באף מילה. אני מניחה שזה פשוט בגלל שלא היה לי זמן לחשוב מה אני הולכת להגיד ואיפה אני עלולה לגמגם. אין לי זמנים, תקופות שלמות טובות יותר או פחות גם אין לי אנשים מסוימים, לפעמים אני מגמגמת ממש חזק כשאני מדברת עם אמא שלי ולפעמים אני מדבר חלק לגמרי עם תמיכה טלפונית של איזה חברה........ יש משהו שתמיד חשבתי עליו: אם הייתי מאבדת את הזיכרון ולא זוכרת מי אני בכלל - האם עדיין הייתי מגמגמת? או שהייתי מדברת חלק? כי לא הייתי יודעת שאני מגמגמת.... אולי זה משהו פסיכולוגי, מגמגמים כי חושבים על זה כל הזמן כמו שסיפרתי מקודם המצב שלי השתפר כשהפסקתי לפחד כל כך לגמגם , אולי בגלל שהפסקתי לחשוב על זה כל כך הרבה תעלומה מישהו יודע אם עשו פעם מחקר על אנשים מגמגמים? אולי מפה אפשר להגיע לפתרון ושיטות טיפול חדשות שנה טובה לכולם ויקי

שמחה99

New member
כל הכבוד!

מותר ורצוי להיות גאים בהצלחות כאלה! סיפוק, התנסויות חיוביות עושות פלאים! אולי זה משהו פסיכולוגי. אולי לא. מה שבטוח שלגמגום יש השלכות פסיכולוגיות. השלכות שעלינו להקפיד למזער ככל שניתן את הנזקים. לשמור על זכותנו להתבטא, להאמין שאנחנו אומרים דברים חכמים שכדאי לאחרים לשמוע, לדעת שאם אנחנו מגמגמים זה לא אומר שאנחנו בעמדה נמוכה מאחרים ועוד כהנה וכהנה... שמחה שיש לך את זה...
השארי, יש לך הרבה מה ללמד את כולנו... ובקשר לזיכרון, המממ... נראה לי שעדיף לא לפרמט. נצטרך ללמוד הכל מחדש? לא בא בחשבון!

אז אני?

גם אני מגמגם הרבה פחות כשאני עם אנשים חדשים. בגלל זה אני תמיד מעדיף להיות במקומות חדשים לי. זה הרבה יותר מעניין וגם מכיר אנשים מבלי לגמגם להם. כמובן שהחיים לא עובדים ככה, ואם הייתי מחפש כל הזמן מקומות חדשים זה היה עצוב מאוד. טוב נו. שתהיה שנה טובה לכולנו.

שמחה99

New member
בטח אתה! ../images/Emo13.gif

רק לך חיכינו! יש בזה משהו מצוין. כשאנחנו עדיין לא מכירים ממש את האנשים החדשים הללו, זו תקופה שמנסים להכיר, להבין אחד את השני. כל אחד בוחן את השני וזה הרושם הראשוני. הם לא שומעים גמגום לכן יכולים לשפוט בלי המפריע הזה. אחרי שמכירים ויודעים כמה מעלות יש בך וכמה אתה נחמד וחביב וחברותי וכו' וכו' (כל אחד ישלים לעצמו...), יסתכלו על הגמגום כאל תכונה נוספת ולא כאל מזהה. יתייחסו יותר בסלחנות. הוא כל כך מוכשר/נחמד/חבר'מן/חכם (ו/או), אז שולי שהוא קצת מגמגם... מרגיש ככה? ו--- שנה טובה גם לך

av100

New member
מה שקשור אליי...

מעניין שאני שוטפת לגמרי עם אנשים להם יש קשר כלשהו לגמגום -מגמגמים,אלה שקשורים לטיפול בגמגום וכו' גם במשפחתי הקרובה (כאשר לא מרגיזים אותי יתר על המידה) עם אנשים שאני לא מכירה אותם ואין צורך לעשות עליהם רושם במקום עבודתי בתקשורת עם לקוחות (ועוד פעם אם לא מתחשק להם לשמוע גמגום כדאי לא להרגיז אותי יתר על המידה) זה אכן נושא מרתק לסקר -מעניין איך זה אצל אחרים, כל מגמגם זה עולם במלואו !

שמחה99

New member
אלינו'ש ../images/Emo24.gif

אני קוראת אותך, וקוראת שוב ומנסה לאמץ את מוחי: מתי את לא שוטפת? זו נראית רשימה מלאה של כל מצבי הדיבור שלנו בחיים...
כל הכבוד! ו---- אל תציגי את עצמך כזאת עצבנית... אני יודעת שאת לא...

av100

New member
../images/Emo3.gifרשימה מכובדת אבל לא מלאה../images/Emo9.gif

כן, כאשר אני עצבנית(את לא היחידה ,רבים שמכירים אותי לא רק ורטואלית לא מאמינים..כנראה שבעלי מאמין טיפה יותר...) בקבוצה כאשר אני עייפה ומותשת עם ממונים עם אלה שחשוב לי לעשות עליהם רושם כאשר שיחה מאוד ארוכה ומייגעת כך ,שלא תרגישו שאני מתחזה,עוד יזרקו אותי מהפורום

av100

New member
למה סמיילים שהתכונתי לשים אותם

באמצע יוצאים בכותרת?. בטח לשמחה שמומחית לעניין יש לזה תשובה

שמחה99

New member
../images/Emo6.gif

עצבנית, עלק!
אני צריכה אישור בכתב מבעלך...
היהפוך כושי את עורו ונמר חַבַּרְבּוּרוֹתַיו?
מתחזה? איך ידעת שהשלב הבא הוא בקשה בשני עותקים משוקי לחסום אותך סופית?
ו---- את נמהרת! הרשימה שלך תצטרך להופיע שוב בעץ של "המצבים הכי גרועים שלנו"... סתאאאם! בחיים לא אפתח עץ בואש כזה
ובקשר לאייקונים - כדי להוסיף אייקון לתוכן ההודעה, עלייך לשלוף אותו מתוך "סמיילים וסימנים לתוכן" שנמצא מתחת התיבה שבה רושמים את ההודעה. חוצמזה, את יכולה לראות איפה הוא יופיע עוד לפני שליחת ההודעה, לצורך ביקורת. המשך יום מצוין

Impious

New member
נו טוב, משעמם לי

ושמחה כל כך רצתה
קודם כל, כאשר אני זה שיוזם את השיחה ולא פונים אליי, יותר קל לי לנהל את השיחה כשאני הדומיננטי ואני היוזם. הומור, הרבה הומור, בד"כ שיחות קלילות שנזרקות לאורך כל השיחה הערות, חלקן שנונות חלקן לא, או במילים אחרות - דברים שנאמרים בספונטניות לגמרי. עם זרים ואנשים קרובים יותר קל לי לדבר בחופשיות, לעומת זאת, אם הם קרובים מדי זה קצת מקשה עליי, כמו ההורים לדוגמה. נגיד ומדובר באנשים שאני מכיר אותם רק בפנים והשיחות שלי איתם זה שלום שלום ופה זה מסתיים אז כשבאה שיחה איתם פחות קל לי. כשפוגשים אנשים חדשים לגמרי, הם לא מכירים אותי, אני יכול להרשות לעצמי להתנהג איך שאני רוצה, להתבטא איך שבא לי וזה מקל, כמובן שעדיין יש פה ושם תקיעות אבל זה לא נורא ואותן תקיעות קצרות יותר מהרגיל. עם אנשים שמודעים לגמגום שלי, משמע אנשים קרובים, אני יודע שהם לא יצחקו עליי ואם הם צוחקים אז זה רק איתי, לא עליי, אנחנו צוחקים על זה ביחד.
מדי פעם בבקרים אין לי כוח לדבר, פשוט ככה, בלי קשר לגמגום או לא. רק לפתוח ת'פה או כל פעולה פשוטה אחרת אני מתעצל לעשות ומעדיף להיות עירני. אני מתפקד הכי טוב בערב, מכל הבחינות. יום טוב,
שי

למעלה