סקר עדכני- 24.2.15

guy636

New member
תשמרי את ההתלהבות לרגע שבו בוז' ימונה לשר

בממשלת נתניהו.

עצם העובדה שהוא לא אומר חד משמעית שהוא לא ישב בממשלה שלו + טפטופים מהליכוד על ממשלת אחדות במקום בנט - הכל הולך לשם.

מר בוז'י עוד יאכזב את כולכם כשיושבע לשר בממשלת נתניהו - הרי זה סוף ידוע מראש.......

ולגבי ה"מ-ה-פ-ך".......כן, ממש, מהפך עם גוש חוסם של ליברמן + כחלון + ערבים, נכון, ריאלי. מסכים איתך, יואב גלנט יתחבק עם טיבי וליברמן ילחץ ידיים לזחאלקה וביחד הם יצעדו לעבר השקיעה.

Jolleen

New member
השאלה צריכה להיות מופנה לביבי בכלל

ביבי, האם תשב כשר בממשלת הרצוג?
למה שואלים את הרצוג את השאלה דווקא?
מניחים שהוא יפסיד. יקבל פחות מנדטים.
אז זהו ש.....לא

לא במקרה השאלה מופנית להרצוג ולבני

כי הרצוג כבר ישב עם ביבי והרצוג כבר ישב עם אולמרט וציפי כבר ישבה עם ביבי ולפני בוז'י ברק כבר ישב עם ביבי ועם אולמרט ופואד ופרס ישבו עם שרון ופרץ ישב עם אולמרט....
וביבי? מעולם לא ישב כשר בממשלה של מפלגה יריבה. כי יש לו כבוד עצמי ולמחנה הציוני לדורותיו אין.
עכשיו את מבינה למה צריך לשאול אותם ולא אותו?

Jolleen

New member
לא. זאת הפרשנות שלך. אני לא מסכימה איתה

התקשורת שואלת את השאלה הזו לא בגלל שהם חושבים שלביבי יש כבוד עצמי ולכן לא ישב עם מפלגה יריבה.
הם שואלים זאת על מנת להבין מה הנטייה של המפלגות שככל הנראה לא יקימו את הממשלה, האם הנטייה שלהם להצטרף לממשלה בכל מחיר או שהם מעדיפים לשבת באופוזיציה.
השאלה מופנית להרצוג וציפי רק בגלל ההנחה האוטומטית של כולם, שביבי ינצח.

אנשים רוצים להבין אם מפלגת העבודה היא מפלגת שלטון

אנשים רבים והתקשורת בתוכם רוצים בעיקר להבין האם מפלגת העבודה, אחרי 15 שנים של בינוניות והיגררות כמעט אחרי כל מפלגה שניצחה אותה בבחירות,
מוכנה להתבגר ולהפוך למפלגת שלטון אמיתית, לאלטרנטיבה. האם היא מוכנה ללכת על כל הקופה? האם היא מוכנה להתחייב או להנהיג את המדינה
או להנהיג את האופוזיציה ולהילחם משם בראבאק על השלטון? למפלגת שלטון אמיתית אין אופציה שלישית.
חובת ההוכחה עליהם, האם הם עוד מפלגת "שמאל מרכז" בינונית שתצטרף לכל קואליציה או שהם מוכנים לשחק את המשחק של הגדולים?
אגב, אנשים רבים, ואני בתוכם, יצביעו להם רק אם הם ישמיעו את ההתחייבות הזאת.

Jolleen

New member
חבל שאתה מחכה להתחייבויות שאף מפלגה לא תעשה

בזמן בחירות.
וגם אם תעשה, מי מאמין להם בכלל?

עצוב שאת תומכת במפלגה שאת לא מאמינה למנהיגיה

אגב, יש מפלגה שמוכנה להתחייב בלי למצמץ שאין מצב שתשב עם ביבי.
קוראים לה מרצ.

Jolleen

New member
לא דיברתי ספציפית על מפלגת העבודה.

אני מדברת על כל המפלגות וכל הפוליטיקאים באופן כללי.
מפלגה העבודה היא המפלגה שאני *הכי* מאמינה למנהיגיה.
אבל לתת אמון ב-100%? באף פוליטיקאי. הם פוליטיקאים, אחרי הכל.
היחידה שאני באמת מאמינה לה במאה אחוז, וכנראה שהיא תישאר היחידה- זו שלי יחימוביץ'.

שלי יחמוביץ' די בסדר אבל

בבחירות האחרונות אמרה שזו "איוולת פוליטית" להתחייב לא להצטרף לביבי ורק בשנייה האחרונה שינתה את דעתה אחרי
שהבינה שזה מזיק לה בסקרים.
היחידים שאצלם מילה זה מילה ואפילו לא מעלים בדעתם לקפוץ למיטה של ביבי - מרצ

Jolleen

New member
היא שינתה עמדתה ע"מ לשפר סיכוייה בבחירות

אני לא מבינה מה פסול בזה?
יחימוביץ' כבר זמן ממושך מאוד דוגלת בלהצהיר מראש שהם לא יצטרפו לממשלת ביבי. הרצוג הוא זה שמנהיג את המפלגה עכשיו, כנראה שהוא לא מסכים איתה.
לא יודעת, אני מסכימה עם מרצ בהרבה תחומים, אבל קשה לי לתת להם הצבעה דווקא בגלל שהם לא יצטרפו לממשלה שהיא לא רק מרכז-שמאל...זה מצב קצת לא ריאלי. אני אישית מעדיפה שחותרת לניצחון, אבל עם זאת גמישה יותר.

guy636

New member
זאת אומרת שמותר לזגזג בשביל פופולריות בסקרים ותו לא?

את דמה לב מה פלטת עכשיו?

וזה עוד בא מאחת שכל היום בוכה על המשחקים הפוליטיים של ביבי, אז גם הוא עושה זאת(לשיטתך) בשביל לשפר סיכויים בבחירות, מה הבעיה שלך? הרי זה בסדר לא?

Jolleen

New member
נגמרו הימים שנתניהו מרכיב את הממשלה למרות שקיבל פחות מנדטים

guy636

New member
טוב, אם את אומרת שנגמרו אז כנראה שנגמרו

ונהפוך הוא...

וּבִשְׁנֵים עָשָׂר חֹדֶשׁ הוּא חֹדֶשׁ אֲדָר בִּשְׁלוֹשָׁה עָשָׂר יוֹם בּוֹ אֲשֶׁר הִגִּיעַ דְּבַר הַמֶּלֶךְ וְדָתוֹ לְהֵעָשׂוֹת בַּיּוֹם אֲשֶׁר שִׂבְּרוּ אֹיְבֵי הַיְּהוּדִים לִשְׁלוֹט בָּהֶם וְנַהֲפוֹךְ הוּא אֲשֶׁר יִשְׁלְטוּ הַיְּהוּדִים הֵמָּה בְּשֹׂנְאֵיהֶם (=האוייב השמאלני).

Jolleen

New member
מצטערת קשה לי להתייחס למחרחרי שנאה ברצינות

אנחנו כולנו בני אדם לפני שאנחנו ה"אויב השמאלני" או ה"אויב הימני"
אף אחד פה לא אויב של אף אחד,
כולנו מאותו העם וכולנו רוצים את הטוב ביותר לישראל,
אנחנו פשוט לא מסכימים על הדרך.
קח בפרופורציות אחי

היהודים והשמאלנים כבר מזמן לא בני אותו העם

רק השפה משותפת להם עדיין, וגם זה משתנה, כי השמאלנים פיתחו במדינת תל הביב עגה כזאת-כאילו עברית, כמו שהקומוניסטים ברוסיה בזמנו פיתחו את ה'סובייטית' שהיתה קריקטורה של השפה הרוסית.

סוהי99

New member
ריגשת אותי...........

בקושי התגברתי על השם הפלצני שבחרת והתמונה שאת מיחסת לעצמך.......ממש תוצרת חוץ.......את באמת ציונית?..........כבר ביררת מה פירוש המושג הזה?

Jolleen

New member
אתה בכוח מנסה להפוך את זה לאישי?

שמחה שהתרגשת
הנה עוד פעם מונף דגל ה"ציונות"...יאללה, איך לכם מילים אחרות בלקסיקון?
אנשים כמוך גורמים למושג ציונות להשמע כמו כת שמדירה כל אדם אחר שלא מיישר איתה קו
נראה לי שאתה צריך לקרוא קצת היסטוריה ולהבין מהי הציונות האמיתית
כשתגיע לתובנות תחזור ונראה אם אתה יכול להגיד מי ציוני ומי לא
עד אז תחסוך ממני את התגובות המגעילות שלך

סוהי99

New member
זה ניסיון מגושם להתחמק מתשובה

דגל הציונות יונף בכל פעם שיהיה בכך צורך גם אם זה גורם לך אי נוחות......בניגוד למה שכתבת,זו לא חובה להיות ציוני,אבל זה פטתי להצהיר "אני ציוני" תוך התנגדות פעילה ומוצהרת נגד הרעיון הציוני....למשל פרופ. יוסי יונה וכמה מחברות הכנסת במחנה הקרוי ציוני.אגב,"ציונות אמיתית" קלה להגדרה והסבר - זהו הרעיון של הקמת מדינת לאום לעם היהודי בארץ ישראל,לישב אותה,לפתח ולטפח אותה ולהפוך אותה לבית ואבן שואבת לעם היהודי כולו בכל פינה בעולם.אם גם את מאמינה בכך - את ציונית מכף רגל ועד ראש.

למעלה