סקר סקר תרדוף

giladyarden

New member
סקר הארץ העבודה צונחת ל-22 מנדטים

קדימה 39 (עלייה) עבודה 22 (ירידה) ליכוד 12 (עלייה)
 

kgjghy

New member
שינוי מתייצבת על 5 מנדטים

ש"ס על 10. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3181877,00.html זה בערך הכוח האמיתי שלה: שליש מכוחה בכנסת הנוכחית. מפלגת נישה. בכל מפלגה אחרת זה היה גורם לרעידת אדמה, אך בשינוי מסתכלים על ההתרסקות המתקרבת תוך כדי שיתוק.
 

giladyarden

New member
סקר גיאוקרטוגרפיה-עבודה ירדה ל-17 מ

סקר גיאוקרטוגרפיה-עבודה ירדה ל-17 מנדטים
 

ערב רב

New member
יש כאן חשד להטיית סקרים מגמתית

גם בשבוע שעבר סקר גיאוקרטוגרפיה נתן תוצאות חריגות של 19 מנדטים לעבודה מול 18 לליכוד, בניגוד לשאר הסקרים שקוברים את הליכוד באופן קבוע עם לכל היותר 13 מנדטים ואת העבודה מרימים על כפיים עם לפחות 20 מנדטים. זה מעלה חשד כבד להטיה מגמתית, או בסקרי גיאוקרטוגרפיה, או בסקרים של המכונים המתחרים.
 

kgjghy

New member
'בשורה' לשינוי בסקר הזה:

"מפלגת שינוי, שבסקר הקודם זכתה לשני מנדטים בלבד, עולה מעט בכוחה על פי הסקר הנוכחי וזוכה לארבעה מנדטים."
 

kgjghy

New member
מכיר את הבדיחה מתקופת המלחמה הקרה?

ספורטאי סובייטי ואמריקאי מתחרים. רדיו מוסקווה מודיע: הספורטאי הסובייטי הגיע שני והאמריקאי לפני אחרון. זה א-פרופו הכפלת כוחה של שינוי.
 
למה אתה שם מילים בפי?

מדובר בראיה מתמטית לחלוטין, אם שינוי על פי הסקר קיבלה 2 מנדטים, המשמעות היא שהיא מתחת לאחוז החסימה והיא תקבל 0 נציגים, לפיכך, גידול לארבע מנדטים הוא גידול אינסופי באחוזים. חוץ מזה, לא ידוע לי שמפלגה יכולה להיות 0, רק אנשים יכולים להיות כאלה.
 

FuxPavel

New member
אני לא מבין משהו

בסקר האחרון שראיתי אחוז הסטייה עמד על 4.5% זה אומר בערך טעות של חמישה מנדטים, עם אחוז סטייה כזה שינוי יכולה להיות בין 0 מנדטים ל9. אז מה זה משנה אם גדלנו במנדט או ירדנו במנדט כל עוד אנחנו נמתאים באותו תווך המספרים?
 
ממש לא ../images/Emo13.gif

אני לא כל כך מבין בביצוע סקרים, אבל המספרים קרובים בהרבה, סטיית תקן של 4.5% אין משעה להוסיף/להוריד 4 מנדטים לכל מפלגה... השאלה כמובן היא איזה מדגם לקחת, איך ניסחת את השאלה וכו. התוצאות וסטיית התקן מתייחסים למדגם נתון. אם המדגם שנלקח שגוי ו/או לחילופין השאלה נשאלה בצורה מגמתית, הערך החזוי הוא מוטה לאיזשהו כיוון. בהנחה שהמדגם "נכון", ההסתברות שהתוצאות שהתקבלו הן האמיתיות היא הגדולה ביותר. ככל שמתרחקים ההסברות מהתוצאה ההסתברות שזו התוצאה האמיתית יורדת, כלומר גם אם מה שכתבת נכון (ואני כמעט בטוח שלא), הרי ההסברויות הולכות ויורדות ובקצוות הן כמעט בלתי אפשריות. למשל, אם ישנם 50% נשים באוכלוסיה, הסיכוים של ההתפלגויות השונות מתוך דגימה מקרית של 10 היא: 10:0 - 0.001 9:1 - 0.1% 8:2 - 4% 7:3 - 12% 6:4 - 20% 5:5 - 24% כלומר, בהסתברות של קרוב ל 90% תקבל ערך חזוי בין 3:7 ל 7:3. כלומר, אנחנו מפספסים ב 20% לכל כיוון. אם ניקח מדגם של 100, למשל, ההסתברויות יהיו: 50:50 - 11.2% 51:49 - 10.8% 52:48 - 9.6% 53:47 - 7.9% 54:46 - 6% 55:45 - 4.2% כלומר בהסתברות של כמעט 90% נמצא בטווח של בין 55:45. כלומר הפספוס הוא של 5% לכל כיוון. אם תגדיל הלאה את המדגם נגיע לדיוקים גבוהים עוד יותר. בקיצור, הפספוס בגסות הוא, אם אני לא טועה ואל תתפוס אותי במילה!, הוא בגסות 5% מהתוצאה ולא במנדטים שזה אומר פספוס של מאות אחוזים. כמובן שככל שהמפלגה קטנה יותר הפספוס באחוזים גדול יותר, אבל עדיין, פער כמו שתיארת לא יהיה. במציאות המצב הנתון הוא שבאם המדגם שנבחר מייצג, וזאת שאלה טובה מאוד, התוצאה היא פלוס מינוס מנדט או שניים לכל היותר.
 
טעות קטנה

המדגם שנלקח היה של 50, והחלוקה היא בין 30:20 ל 20:30, כלומר הפספוס יהיה של 10%... הגדלת המדגם מקטינה עוד ועוד את הטעות. המחשבון שלי לא מסוגל לטפל ב !100 ככה שאני הסתפקתי במדגם של 50, זה מספיק לצורך הדוגמה.
 
למעלה