סקר סקר סקר

סקר סקר סקר

עיקר הכאבים............מתבטא ב......איזה צד נשלט ע"י הכאבים? לאן מוקרן הכאב ועל איזה איזורים משפיע? אצלי - הכל התחיל מהצד השמאלי שם התפוצצה הציסטה הראשונה....ומשם בריאת הבלגנים......... הקרנות לירך ומפשעה שמאל. כאבי מעיים וכליות......אני התברכתי גם בריאות.....סרעפת. מה אצלכן?

לולי72

New member
איזה קטעים איתך, בדיוק חשבתי על זה

יש לי קצת כאבים בצד ימין שאף פעם לא היו לי..... אצלי כל הזמן יש כאבים בצד שמאל של הגוף, כל הזמן, מרגע התפרצות המחלה ועד היום, הכאבים לא מקרינים לשום מקום, רק באגן וגם במעיים

אצלי ../images/Emo140.gif

עיקר הכאבים בצד ימין: מותן, גב תחתון, בטן תחתונה והיום קמתי עם כאב בצד ימין ליד הטבור (משהו חדש) וגם בזמן יציאות עיקר הכאבים הם בצד הימני שם גם הייתה הציסטה שם גם השחלה החליטה להסתתר ולא להראות את פרצופה יותר ב- US וגם בימי המחזור תמיד תמיד כאבה רגל ימין גם הצד השמאלי שולח איתותים אבל בעיקר הצד הימני. דווקא בלפרוסקופיה אמרו שעיקר ההידבקוית נמצאות בצד שמאל

אצלי

התחיל עם ציסטה בשחלה שמאלית 4*4 עכורה שאמרו לי שאין מה לעשות איתה במיון ולמזלי אכן (או לא) אכן נעלמה עם המחזור.
המשיך בצד ימין עם ריצות למיון בחשד לאפנדציט פעם בשבועיים.
המשיך עם כאבי בטן תחתונה וצד שמאל מטורפים וצליעה ברגל שמאל בימי השיא ועדיין חשבו שיש לי אפנדציט כי במגע צד ימין כאב יותר
.
בסוף זה הסתיים בניתוח עם מוקד ברצועת הרחם ובשלפוחית
היום מסתכם ב-2 ציסטות חדשות בכל שחלה 2*2 למרות הגלולות ברצף והידבקות באיזור הניתוח, הכאבים הם גב תחתון צד שמאל ורגל שמאל עם התעוררות צד ימין לפרקים

זואילי

New member
מממ... צריכה להיזכר...

לא היה צד במיוחד. בד"כ זה היה בכל האגן. בכל כיוון. הקרנה הייתה בעיקר ל... נו, רקטום... מהירכיים ניצלתי. זה אף פעם לא היה. אבל בימים של רק מיחושים, אז באמת הצד השמאלי כיכב, עכשיו כשאני חושבת על זה. היום זה גם הצד עם העב"מ. למרות שדי מקובל על כולם שזה מעיים, אני גם חושדת בחצוצרה הסתומה ששם שהייתי מעיפה אותה לקיבינימט בלי שום סנטימנטים.

lee E

New member
שמאל

הקרנה לגב תחתון אחורי ורגל שמאל. שני השחלות ז"ל בעיקר השמאלית, כאביי מעיים וכיליה שמאלית..מעיים שני צדדים עליונים מתחת לחזה. היו גם בקיבה אבל היא נותחה ונוקתה. יש וקדים על עמוד השידרה שלא העיזו ולא מעיזים לנגוע בהם..יתכן שמקרינים לאיזשהו מקום.

צד שמאל הארור

בטן תחתונה צד שמאל וגב תחתון צד שמאל עם הקרנה למפשעה שמאל ולרגל שמאל ולפעמים שזה נורא מצחיק, הקרנה לרגל שמאל, אבל רק באיזור קטן ליד הברך, לצד הברך יותר נכון, כמו עיגול קטן של כאב..

קרנון32

New member
ימין ו....

בעיקר צד ימין מהאגן עד כף הרגל כל הגב התחתון לפעמים כאבים בזמן עציאות כשהיה מחזור שבת שלום

g a l i 2 6

New member
אצלי

התחיל עם ציסטה שהתפוצצה בצד שמאל אבל מאז כל הכאבים והציסטות בצד ימין, אגן, רגל, גב תחתון הכל בצד ימין היה מוטרף ומודלק אבל ברוך השם מאז הניתוח אין כאבים, כרגע שקועה בטיפולי פוריות ומקווה שלא אתקל בקרוב בכאבי האנדו

קרנון32

New member
מה זה ציסטה שהתפוצצה?

זו לא פעם ראשונה שאני קוראת שמתפוצצת ציסטה... מה פשוט בום מחליטה לה להתפוצץ? מה מרגישים חוץ מהכאבים?

g a l i 2 6

New member
אצלי זה היה ממש כמו שאת אומרת

פתאום ביום שישי בערב נפלתי מרב כאבים על הרצפה, הזמנו רופא הבייתה, הוא חשד שזה אפנדציט זה היה לפני ששמעתי אפילו על המילה אנדומטריוזיס והרופא שלח אותי למיון שם מיד הפנו אותי למחלקת נשים ואמרו שהייתה ציסטה בשחלה השמאלית והיא התפוצצה והדימום הפנימי פשוט יוצא לבד מהגוף רק בפעם השנייה שזה קרה לי התחיל לעלות החשד לאנדומטריוזיס ומשם כבר הדרך הייתה די קצרה לניתוח ששיפר משמעותית את חיי

כן

פשוט פתאום בלי שום אזהרה מוקדמת.....את מרגישה כאבים בחילות/הכאות התפתלות על הריצפה .......כואב כואב כואב לתאר. אצלי הראשונה התפוצצה בצד שמאל ....תפס אותי באמצע הרחוב....הגעתי למיון ומשם ישירות ללפרסקופיה חירום. הפעם השניה התפוצצה בצד ימין......תפס אותי בניו זילנד בירח הדבש שלי...... בגלל שהייתי בדרכים לא התפנתי לבית חולים העברתי את הכאבים בשכיבה והתפתלות....תוך יממה הכאבים עברו......ואחרי שבועיים הגעתי שוב עם התפוצצות נוספת בצד ימין לבית חולים ומשם לניתוח חירום....והשאר היסטוריה

אצלי עיקר הכאבים הוא צד ימין

למרות שאת החצוצרה שכרתו ורוב ההדבקויות היו בצד שמאל
כאבי הביוץ (כשיש) הם חזקים מאוד!! בצד ימין. כאבי רגל (לקראת מחזור) חזקים ודוקרים מאוד!! בצד ימין. אלו הכאבים שבדר"כ קיימים אצלי (למרות שלאחרונה די מבולבל אצלי הכל...) דברים שקרו לי לעיתים רחוקות מאוד... (אולי 3-4 פעמים בלבד) לקראת מחזור כאילו ירידת משהו (לא יודעת מה, לחץ דם, מתח) כאב חזק מאוד בבטן, הפכתי חיוורת, חלשה מאוד..כאילו הולכת להתעלף ולאחר כחצי שעה בערך עבר כאילו לא היה כלום (לאחר בליעת כדורים לכאבים). תקופה מסוימת לפני כמה שנים, של כאבים בבטן בזמן מתן שתן... נעלמו בשנתיים האחרונות. וגם... בזמן מחזור שלשול עם כאב קל נלווה בבטן... וגם זה נעלם בשנה האחרונה. (למרות שבעבר סבלתי בעצירות, אולי זה עדיין קיים לפעמים). פעם אחת בלבד, כאב גב חזק מאוד, שלא ניתן היה לזוז במשך כמה ימים (כולל הגעה לכירופרקט) ורק אחרי שעבר ובדיעבד, תוך כדי הטיפול השני של הכירופרקט, הבנתי שהיה קשור במחזור שהגיע.

מקום !

בשמאל יש יותר מקום להתפתחות כי התוספתן נמצא בצד ימין
אבל הבנות עם הצד הימני שולט מיוחדות יותר

למעלה