סקר משל עצמי

etiush

New member
סקר משל עצמי

סקאלי קראתי את הסיפור שלך שכתבת תחת הכותרת של הסקר מי גידל אותך והתחלתי לחשוב. האם לגברים יותר קל להמשיך "הלאה" אחרי מות אישתם ולמצוא מישהי חדשה או שזה תלוי בבנאדם? האם זה תלוי בגיל של הילדים שנשארו? נגיד אצלי אני חושבת שאמא שלי לא הייתה ממשיכה הלאה כ"כ מהר אילולא המצב היה הפוך. ואבא, הכיר מישהי רק אחרי 4 חודשים בלבד אחרי שאמא נפטרה. אנחנו 3 בנות בגילאים 21 18 ו-15 ואבא אדם עם הרבה חברים שאוהב לדבר.

Storm131

New member
etiush החמודה

אמנם נראה לי שאצל גברים גדול יותר הצורך למצוא בת-זוג ולהשלים את ה"חסר"במהירות.אבי התחתן תוך שנה.זה משהו בחולשתם,נשים יכולות לשאת חיים ללא גבר בצורה טובה יותר.כמובן שלילדים זה גרוע כי להם מספיק זמן להבין את מצבם החדש.במקרה שלי אבא התחתן עם אישה לחוצה ועצבנית והגיהנום רק התחיל. ממני:storm

לדעתי זה תלוי-אופי ולא תלוי-מין.

אבא שלי סירב להתחתן שנית לאחר מות אימי. הוא אמר שלא יהיה מסוגל שוב להתחתן. הוא כן יצא עם נשים, אבל זה נשאר בחזקת "יצא". דווקא בשלב מסוים אני האצתי בו לבנות את חייו מחדש, ואמרתי לו שזה בסדר מצדי. כי חשבתי שאולי הוא חושש בגללי. רק לאחרונה הוא עבר לגור עם בת זוגו, וזה היה בערך 15 שנים לאחר שאמי נפטרה.

adishay16

New member
לא יודעת אם זה קשור ..

אבא שלי הנישואים עם אמא שלי היו השניים שלו, מהנישואים הראשונים שלו יש לו 2 בנים. ככה שאבא שלי אחרי 2 מערכות יחסים בחיים שאחת הוא בחר לסיים ואחת יד הגורל האכזר גזל ממנו בחר להימנע מזה. בשנה הראשונה הוא לא "יצא" עם נשים, אבל אחר כך שהוא התחיל היה לי מאוד מאוד מאוד קשה לקבל את זה. קשר אחד הוא סיים בגלל שאני ביקשתי ממנו אמרתי לו שזה מפריע לי ובאמת סבלתי מזה אז הוא כיבד את בקשתי. ואז אחרי שנה הוא הכיר אישה מאוד נחמדה שמאוד אהבתי ונקשרתי אליה והם "יצאו". הם היו יחד תקופה ארוכה ובגלל זה גם יצא מצב שהייתי הרבה אבל הרבה לבד בבית, כל שישי שבת הייתי לבד וגם לפעמים באמצע שבוע הוא היה ישן אצלה וחוזר מוקדם בבוקר לפני שאני אקום לבית ספר. בדיעבד זה כן הפריע לי, למה הוא משאיר אותי לבד ככה? אבל אז לא כל כך הרגשתי את זה הרגשתי עמצאית כאילו אני חיה לבדי... הייתי לי אז חברה שגם איבדה את אמה ולאחר שנה וחצי אבא שלה התחתן עם אישה חדשה ובמשך שנה לא היה בכלל בבית ושאלתי אותה אם זה לא הפריע לה והיא אמרה לי מה פתאום היה כיף, אבל היום אני יודעת שהיא מרגישה בדיוק ההיפך.. בכל מקרה שהייחי כבר בת 15 כבר הבנתי שלא טוב האדם לבדו ושאלית את אבא שלי למה הוא לא עובר לגור עם חברה שלו להתחתן היה לי ברור שהוא לא רוצה. אני אפילו רציתי לשיעבור לגור עם חברה שלו. היא לעולם אבל לעולם לא הייתה מחליפה את מקומה של אמי אבל זו הרגשה טיפה יותר טובה שיש אישה בבית שדואגת לך ... בכל מקרה היום אחרי 8 וצי שנים אבא שלי לא רוצה קשר "רציני" עם מישהי למרות שעכשיו אני ממש רוצה שהוא יכיר לו אישה שיוכל לחיות איתה את הפרק השני של החיים אחרי הכל אני בת 18 עכשיו ועוד חודש הולכת לצבא- ואני לא הולכת לשרת קרוב לבית ושני הבנים הגדולים שלו כבר נשואים עם ילדים ככה שכן באיזה שהוא מקום הוא ישאר לבד ואני לא רוצה זה די מצחיק איך בהתחלה לא רציתי לשמוע על זה שהוא יוצא עם בנות איך הוא מעז חשבתי שככה הוא ישכח את אמא שלי אבל היום שאני כבר גדולה אני מבינה שאף אחת לא תחליף את אמא .

../images/Emo124.gif אתיוש! חשבתי עוד קצת

על מה שכתבת. קו המחשבה אמנם ממשיך את ההודעה הקודמת שכתבתי לך בשירשור הזה, אבל בכל זאת היה חשוב לי להגיד את זה. הרבה פעמים כדי להתמודד עם בעיות, אנחנו מחפשים להם איזושהי "רציונליזציה", איזשהו הסבר שיקל עלינו להתודד איתם. אחד מהאופציות היא להניח שלא מדובר רק בבעיה שלי ספציפית או בבעיה ספציפית של מישהו אחר, אלא ש"ככה זה". למשל, במקרה שהעלית, באיזשהו מקום אולי יותר קל להתמודד עם ההתנהגות של אבא שלך אם התפיסה היא שזה לא רק אבא שלך, אלא ש"ככה הם הגברים". ואם זו מציאות כללית, אז אין מה לעשות, ובוודאי שהוא לא חריג. אתיוש, אני מציינת את זה לא חלילה כיבוקרת על מה שכתבת, אלא מתוך חשש שעכשיו תתחילי לפתח סטיגמה או מחשבה סטריאוטיפית לגבי גברים, ומאוד לא הייתי רוצה שזה יקרה. את בחורה צעירה, יצא לך לפגוש לא מעט גברים, ייתכן שדווקא תמיכה גדולה ומשמעותית בחייך תבוא מצד בן זוג. ולכן זכרי שכל אדם הוא עולם בפני עצמו. זה אולי לא יקל עליך את ההתמודדות עם אבא מנקודת ההשקפה הזו, אבל זה יכול למנוע קשיים ואי אמון בגברים בעתיד.

shandror

New member
../images/Emo61.gifגברים תלותיים

גברים הרבה יותר תלויים בנשים ולא ההפך רוב הגברים לא מתמצאים בבית, בישול, כביסות, ניקיונות, גיהוץ.. ילדים... רוב התפקידים הללו היו בשליטת האמהות (שוב בדר"כ) וכשקורה משהו לאישה (מוות) הגבר נשאר תלוש! לא מוצא את עצמו בבית, אין מי שיבשל , אין מי שינקה שיכבס לו ויגהץ לו, אין מי שידאג ויהיה ער בחיי הילדים... וזה קשה!! לכן נראה לי הצורך הזה של למצוא אישה ומהר!!! ולאו דוקא מאהבה עצומה אלא מצורך קיומי!! ולפעמים זה נוח גם לילדים, שלא צריכים פתאום לדאוג לאבא כל כך - שיש מי שדואג לו, יש מי שיבשל לו, מי שנשאר איתו בבית בלילה , בשבתות... זה נורא כואב - אבל אולי זה גם לטובה!! דורש מחשבה!!!

מזדהה עם כל מילה ../images/Emo70.gif

אכן כל אדם הוא עולם בפני עצמו וצריך להיזהר מאוד מהכללות, זה יוצר קשיים בחיינו.

למעלה