סקר משלי... לגבי שינה

almost

New member
סקר משלי... לגבי שינה

בגלל שאני רואה עוד ועוד קיטורים בשבוע האחרון לגבי השינה יש לי שאלה האם בשבוע האחרון יש יותר בעיות בשינה ולמה אתן משייכות את זה? אני למשל חושבת שזה חילופי עונות, פתאום נהיה ממש חם ומגעיל בלילה מחד אבל באמצ הלילה מתחיל להתקרר פתאום ואם הם כבר זרקו תשמיכה...

השבוע יותר קשה מתמיד

תום מצונן מסוף שבוע שעבר, מה שקצת מקשה עליו לנשום. בימים הראשונים הוא כמעט לא ישן, או שהיה נרדם ואחרי חצי שעה-שעה מתעורר. בימים האחרונים קצת יותר טוב, אבל עדיין כשהוא מתעורר הוא לא מוכן לקחת מוצץ (למרות שבמשך היום הוא מאוד אוהב את המוצץ וכבר שם לבד לגמרי בפה). הוא רוצה רק ציצי, וזה אחרי שבשבוע-שבועיים קודם לכן, העברנו את רוב הלילות בלי הנקה בכלל - כשהוא היה מתעורר, הייתי מביאה אותו אלינו, הוא היה חוזר לישון ומתעורר בערך בחמש וחצי להנקה (כל זה בלי שפתחנו גמ"ל רשמי או משהו כזה, פשוט ככה יצא). אני מקווה שכשהצינון יעבור, הוא יחזור לישון כמו שצריך (רק 2-3 התעוררויות להנקה בלילה).

השבוע קשה יותר לי מתמיד בגלל...

שביום ראשון חוסנו במחומשת ועוד לא הספקנו להגיע הביתה ובערנו מחום. הלילה היה לבן וקשה משהו שמעולם לא עברתי קודם איתה. לקראת השעה 4 לפנות בוקר היא התקררה מספיק ללכת לישון ברגיעה. למחרת לא היה קל יותר שוב היה יום נורא בטירוף של בכי וצרחות ולילה לבן. (זה לא שיניים) הנושא נבדק רבות בימים אלה. אתמול בלילה שוב חווינו חצי לילה לבן ואנחנו עוד נוסעים היום לכל החג ואני לוקחת בית מרקחת שלם. נקווה לטוב. איריס ודפנה.

חוץ מבעיית מזג האויר יצאו 2 שיניים../images/Emo99.gif

אני מסכימה איתך שמזג האויר משפיע על הקטנים ואני בטוחה במאה אחוז שהוא משפיע על ליה כי היא פשוט מעיפה את השמיכה ועוד מזיעה. אני תוהה אם להלביש אותה בקצר בלילה, אבל בגלל שהיא מעיפה את השמיכה אני עוד לא עושה את זה. חוץ מזה, גילינו היום שיצאו לה שתי שיניים נוספות (החמישית והשישית) ולכן היא התעוררה גם בגלל זה. עלי לציין שיחסית עברנו את זה די בקלות לעומת הפעמים הקודמות - יש עוד תקווה

dana29

New member
אילו שיניים יוצאות ראשונות?

עברנו לילה סופר קשה......לפחות בשבילי...(יש פה בטח כאלו שיותר קשה להן)וכנרא הבגלל השיניים.....מסכן כזה מורי....

בדרך כלל אלו שלמטה../images/Emo172.gif

תשימי את האצבע שלך על החניכיים שלו ותרגישי אם יש שם משהו. תרגישו טוב חג שמח אמא של ליה

גם אצלנו זה ככה השבוע

אני שייכתי את זה לשיניים, אבל נעה גם פתאום הצטננה והנזלת מקשה עליה מאד לישון. היא מתעוררת כל חצי שעה בערך, ולפעמים היא ממש בוכה, למרות שהיא ישנה איתנו ולרוב היא בכלל לא מגיעה למצבים של בכי אלא מקבלת ציצי הרבה לפני (אני כבר מכירה את הסימנים). מעניין שיש עוד ילדים שזה עבר עליהם השבוע, יכול להיות שזה באמת קשור למזג האויר המגעיל. לילה טוב מיכל

אל תצחקו..../images/Emo29.gif

אבל שמתי לב, שכאשר יש ירח מלא, הם לא ישנים טוב.. תמיד אני גם בודקת מה קורה אצל שאר התינוקות בפעוטון ובן הוא לא היחיד, אחרי שיש לילה כזה.. חוץ מזה שתמיד יש משהו. אני פשוט כבר מכינה את עצמי למינימום שעות שינה ולפעמים מופתעת לטובה...

זה נכון ../images/Emo70.gif גם אני שמתי לב לזה...

כמו החיות,גם התינוקות כל כך רגישים לירח מלא ונהיים חסרי שקט,טוב,נורי כזה. מזג האוויר הזה באמת לא עוזר לשינה רגועה;חם/קר וחוזר חלילה. אני כבר שמה לנורי טי שרט קצרה בלילה עם מכנס ארוך כמו געטקס כזה. דווקא נורי דפק שני לילות של שינה טובה באופן יחסי(קם ´רק´ 3 פעמים כולל לפנות בוקר)אבל זה נגמר נכון להלילה.גם אצלו מתחילות לצאת עוד שיניים,יצאו לו כבר 2 חותכות צידיות למעלה,מה השלב הבא? אגב,לא תמיד מרגישים את השן כשהתינוק מתפתל מכאבים,לפעמים זה כואב להם רק מהבקיעה עצמה. לילה טוב.

לאה_מ

New member
אבל השבוע לא היה ירח מלא ../images/Emo29.gif

אם כי גם אצלנו היו מספר לילות קשים יחסית. אולי חילופי מזג האוויר. גם לי נתפס הגב, אז אולי יש משהו באוויר (ואולי זו סתם תוצאה של שני לילות ללא שינה
).

גם אנחנו עברנו לחולצה קצרה עם

געטקס ארוכים. אייל לא מתכסה בלילות אבל הלילות האחרונים הפסקתי לחמם לו את החדר (לפני השינה יש שם יותר מ 21 מעלות וכך גם בבוקר. חוצמזה - הילדון
ישן מצויין.

אוי נו הנושא הכאוב שלי???../images/Emo9.gif

כן גם אנחנו מהסובלים בשבועיים אחרונים בהתחלה חשבתי שזה הברזל אבל לא נראה לי, אח"כ חשבתי שזה היה החיסון של גיל 4 חודשים.. אח"כ הנזלת שהייתה לנו... ועכשיו? אלוהים יודע... אולי שיניים???
איתמר מתקרב לגיל 5 חודשים מי יודע מה הוא מבשל לו שם? מה שבטוח זה שאני מתה מעייפות ובדרך למיטה לצבור כוחות לפגישה המסקרנת של מחר... אז אם תראו אותי ככה "עקומה" תבינו

almost

New member
אני לא מאמינה בזה...

אבל בשבוע האחרון אפילו הגדולים שלי מתעוררים... נראה לי שזה בהחלט משהו שקשור לטמפרטורה... קצת קר קצת חם ואולי זה באמת ספוקי כזה וקשור לירח מלא????????

Shellylove

New member
מצטערת להיות יוצאת דופן

(ובעצם לא מצטערת בכלל), אבל אצלנו היו לילות רגילים ושקטים (טפו, טפו, טפו...). אז אם את עושה סטטיסטיקה, שלי ישנה כרגיל.

למעלה