סקר מראה חיצוני

גם גם וגם

המון תלוי בחיצוניות לפי מה שאני רואה פה, כמעט ולא מתבוננים פנימה, לא משנה מהו אופיו של האדם, משנה מהי צורתו, שיניים, שיער, אף, אנא עארף.. יותר מידיי בררנות יותר מידי שיפוטיות. ואכן, פרטים שוליים. יש דברים למשל שאפשר לטפל בהם ולא לפסול אותם כי הם קיימים.... אבל ביננו לבין עצמנו? אנחנו ( רוב האנשים ) שוללים מישהו בגלל עצמם ולא בגללו.

tzurtzur

New member
עם כל הכבוד לפנימה

כשאתה רואה בחורה בדייט אתה קודם רואה חיצוניות . בדרך כלל החיצוניות משפיעה על ההמשך ולעיתים רחוקות יש הפתעות. אני לא ראיתי כאן בשירשור בררנות יתר, צטערת.

לא מדוייק

כשאני רואה בחורה בדייט אני גם רואה את סיגנון הדיבור שלה, שומע את מה שהיא אומרת לי, מגלה אם יש כימיה, מישכל, חוש הומור, הבנה, עוד הרבה דברים. פה יש ועוד איך שיש בררנות יתר. את החיצוניות אני רואה כבר בתמונה- בדייט אני מסתכל על דברים אחרים ולא מתעמק בחיצוניות מן הסתם.

magenta73

New member
אז שאלו על חיצוניות...

מה קרה? אסור? וכן. אנחנו בוחרים בני זוג גם לפי החיצוניות. וגם לפי ההשכלה וגם לפי המקצוע וגם לפי האופי. ככה זה. וזה לא רדוד, זה לא שטחי, זה ככה. אנחנו כבר ילדים גדולים ויודעים מה אנחנו פחות או יותר אוהבים או לא. אז פה מדברים על זה הרבה, הרבה מאוד... אפילו... נכון... אז? לא שואלים פה על אופי לפעמים? לא שואלים על רגש? שואלים. בגדול, שני הנושאים הללו (חיצוניות ופנימיות) מבחינתי זה פאקה פאקה. כשיבוא האדם שיגע לליבי, הוא לא יהיה מרשימה זו או אחרת. אבל כשמדובר בתיאוריה, הכל מותר. וזה ברור שאתה שולל או מקבל משהו בגלל מי שאתה. כי אתה רואה אותו, כפי שהוא, בעיניים שלך. ולא כפי שהוא באמת...המציאות היא בעיני המתבונן...

magenta73

New member
לא הבנתי...

זאת היתה ביקורת? כי לפי ראות עיני, אני ואתה... באותה הסירה... לא?

יפה לנו העקיצות..

אני ואת לא באותה הסירה, לך יש את הפסילות שלך ולי יש את שלי. האמת, שאני חושב שאני הרבה יותר פתוח מאנשים אחרים בעניין של חיצוניות ולא פוסל על דברים שהם ממש חסרי משמעות לכל הקשור לאהבה או משיכה, דברים שאיתם אפשר לחיות ואפילו לסדר.

magenta73

New member
סבבה

הפוסל במומו פוסל, כפי שנאמר. אז אתה לא פוסל כ"כ על החיצוניות בהשוואה לאחרים, קבל ח"ח, אבל זה לא אומר שאתה לא פוסל בכלל, נכון? בשבילך זה חסר משמעות, בשביל אחרים לא. בשבילך משהו אחר תהייה לו את כל המשמעות שבעולם, ואחרים יסתכלו עליך ולא יבינו למה פסלת... ולכן, לדעתי מדובר בסימפטומים אחרים של אותה מחלה... ככה זה... הסירה מאוד גדולה... יש בה הרבה מקום... המון מפלסים...

בואי אני אהיה יותר כנה איתך

אני לרוב פוסל בגלל עצמי, דברים שקשורים בי. חיצוניות היא דבר משתנה, היום את יכולה להכיר מישהו שהוא רזה ( כשאת בעצם למשל לא אוהבת כרסונים ) ובעוד שנה תהיה לו כרס, או לא תהיה יהיו לו כמה שיניים, אולי אפילו השיער ינשיר לו ומי יודע אם הוא ירצה להתגלח כל יום...... ככה זה, הפסילות בדרך כלל ( כך אני מאמין במיוחד אצל גברים ) הן בגלל סיבות פנימיות עם עצמך.

passioneta

New member
Here's the story

Yes, I can be with someone who is not exactly "my type" physically. (BTW, that was the last person I was with - if we had not talked for hours on the phone before we met, we would not have liked each other physically). However, there aare things that will never (never say never, still...) work. Looks are always the first thing you know about a person you meet and are obviously something that cannot be ignored. So if you meet someone who you are clearly not attracted to, I think this is totally legtimate. Ans that was my question. And as I suspected, most of us women want to be with someone who is taller (?to feel protected).

© RoNa

New member
כששואלים על חיצוניות גם עונים על זה

קשה לי להאמין שיש מישהו שלא מסתכל על הפנימיות של הפרטנר שלו במידה כזו או אחרת. יש מליון סיבות ללמה כן ולמה לא. למה שוללים ולמה נמשכים. כמו שאמרת, יש הרבה גורמים פסיכולוגיים לא מודעים שבגללם אנחנו שוללים וזה לא תמיד יהיה קשור בכלל לפרטנר. אבל למה לסבך שאלה פשוטה? גם בעיני זו שאלה שטחית שבכלל לא משקפת את המציאות כי יש הרבה גורמים שתלוים בדברים אחרים. אם זה כל כך מפריע לך שלא דנים בנושאים עמוקים יותר - אתה מוזמן לפתוח שרשורים כאלה ולהכנס לעמוקן. בשורה התחתונה - לא לטעמך, אל תענה. לא חייבים לענות על כל שאלה 'דבילית' חסרת טעם ולשלול דיון פשוט חביב וקליל. נסה להיות קצת יותר חיובי בחיים

שיניים חסרות או לא מסודרות

ממש מרתיעות אותי... ברמות שאפילו הבחור הכי יפה עם שיניים צהובות ולא יפות ממש יגעיל אותי.. גם שעירות יתר בגוף (פנים, גב, חזה...) ממש דוחה בעיניי.

חולקת על כולכן

מניסיון, חיצוניות ניתנת לשינוי לשידרוג ולשיפור.. דיאטה, דנטיסט, קוסמטיקה, מספרה, החדרת מודעות ל"פגם", השוק רווי במכונים ש"מתקנים" לנו את כל מה שלא נראה לעין, למה לשלולאנשים על סמן ויזואליות כל כך שיטחית? אפשר להבין דברים מאוד קונקטיים במראה, לא שיטחיות ניגרת. העומק, האישיות, הרצון, הנכונות, הכימיה, הם אלה שיכריעו בכל מצב. מניסון, למדתי, שהשלילה מביאה שלילה שגוררת שלילה שגורמת לשליליות. חבל.

../images/Emo45.gif מסכימה איתך באופן עקרוני

גם אני מאוד משתדלת שלא לשלול אדם מלכתחילה עד שלא הכרתי את פנימיותו ווידאתי שהיא אכן מוצאת חן בעיניי יותר מחיצוניותו. השאלה היא...איך מעירים לאדם שנניח לא שם דיאודוראנט (יצאתי עם כזה) או אדם שלא מנקה את שיניו מאבנית או שהן צהבהבות? קצת לא נעים להסתכל על כך ומנגד,אי אפשר מיידית להעיר. אז מה עושים?

P u s s i c a t

New member
תבדילי

יש אנשים שלא מטפלים במשהו בגלל חוסר מודעות וחוסר חשיבות לפרט הזה (שיעור יתר, - גם אצל נשים..., שיניים עקומות, שיער לא מסודר, ציפורניים לא מטופחות / מסודרות) יש הבדל ענק בין מישהו שלא יישר שיניים לבין מישהו שלא מצחצח אותן. יש הבדל בין בחורה שבאה לדייט עם שיער בבית השחי, לבין בחורה שלא חשבה להסיר שיער מהידיים - כי לה זה לא נראה מוגזם. יש הבדל בין מישהו שלובש בגדים שלא מחמיאים לו - או לסביבה שלו, לבין מישהו שלא מתקלח ו/או שם דאודורנט. אני חושבת בגדול שיש הבדל בין מודעות לטיפוח, לבין אסתטיקה מינימלית. מי שלא מצחצח שיניים (והיה לי שותף כזה - שאלוהים ישמור) זה לא אותו דבר כמו מישהו שיש לו אבן לא חשב על זה. על זה אפשר להעיר עם הזמן. יש לי חברה שלא ידעה מה זה שיננית. לאט לאט טפטפתי לה בעדינות (אני חולה בקיצוניות מהצד השני והולכת כל 3 חודשים... מאז שהיה לי גשר נשארה לי שריטה...) הצעתי לה לבוא איתי פעם. אמרתי לה שיש לה שיניים נורא יפות והלוואי ואני הייתי נולדת עם כאלה בלי לסבול עם הסד... אבל חבל מכל הקפה והסיגריות הן לא לגמרי לבנות... היום היא הולכת לשיננית וכל חיוך מסתכלת עליי וקורצת. אבל אם הוא מצחצח שיניים פעמיים ביום - לפחות - הוא לא יסריח ולא ידביק אותך בצרות (וכן. עששת שיניים מדבקת. ) אם הוא מתלבש כמו מישהו שאמא שלו שמה לו את הבגדים זה משהו אחד. את זה אפשר לתקן ועל זה אפשר להעיר - אם יבוא לו - הוא גם ישנה. אבל אם בנאדם בא אלייך עם חולצה שהרים מהרצפה אחרי שהכלב שלו ישן עליה... שלא ראתה כביסה מאז שהתחלפה המאה... ושלא מתקלח ושם דאודורנט (או חמור מזה - שם דאודורנט בלי להתקלח...) זה כבר לא קשור למראה חיצוני אלא לאופי והתנהגות של אדם בלי טיפת חוש נקיון. אם הוא הולך שבועיים עם אותו זוג גרביים - זה לא כמו אחד שלא שם לב וגרב גרביים בצבע לא מתאים... או "רחמנא לצלן" הגיע אתך לחתונה בחליפה אבל עם גרביים של כדורגל... יש הבדל בין להעיר לגבי נקודות קטנות "פינות" שאפשר לשייף, לבין אופי של אדם ג'יפה. לדעתי

זקנת יתר

אולי זו הסיבה שאני נמשכת לצעירים ממני או מקסימום בני גילי. ממש קשה לי להסתכל בעיינים לאנשים שהמבט, ההתנהלות ותווי פניהם מביעים זקנה.

למעלה