סקר מקיף

Hope50

New member
סקר מקיף

בנות יקרות
עקב קושי בלמצא מידע סטטיסי מהימן על אחוזי הצלחה ( לא מה שהמכונים עצמם מפרסמים) אני אשמח ליצור סקר של כולנו ( מטופלות מכל המכונים) בגוגל דוקס, ובו מספר שאלות לגבי סוג מסלול, מכון, גיל, מספר סבבים וכדומה, וזאת על מנת לתת אינידקציה סטטיסטית יותר מדויקת לגבי סיכוי הצלחה כפונקציה של גיל, סוג מכון מוקפאים מול טריים וכדומה.
לי אישית חסר מידע מסודר כזה שנאסף ממספר רב של נשים , וללא אינטרסים כאלו או אחרים. אם יש היענות אני אשמח להריץ את זה ולפרסם את התוצאות בצורה טובה ולטבות כולנו
רעיון שעלה לי- ממתינה לתשובה שלכן

על מנת שתוכלי לקבל אינדיקציה סטטיסטית המידע הנ"ל אינו מספק
את צריכה שבסקר זה תהיה אחידות לגבי מצב הנשים בהן בוצעו ההחזרות הנ"ל, אני משערת שזה יהיה קשה. צריך לקחת בחשבון האם היו לידות קודם, הפלות, בעיות קרישיות, מחלות נוספות, האם יש מחלות נוספות, נתונים של רירית ועוד ועוד. יש לקחת בחשבון את ההכנה שנערכה טרם ההחזרה, איכות עוברים ועוד.
תוכלי אולי לקבל מידע כלשהו אך לבטח לא יהיה סטטיסטי מאחר ועל מנת להגיע למשהו סטטיסטי יש לערוך אותו מחקרית
איילת

Hope50

New member
סקר

איילת את צודקת כעיקרון, וניתן כמובן להוסיף פרמטרים נוספים ואשמע לעצתך ואוסיף אותן , וגם אבקש לקבל חוות דעת לפני שהסקר יעלה מכן לגבי משתים נוספים שראוי להכניס - אז תודה על ההערה הבונה
יחד עם זאת בשום מקרה לא נוכל לאסוף את כל המידע הרלוונטי, אבל גם כיום שבתי החולים והמרפאות השונים מציגים מידע הם בכלל לא טורחים להציג לנו פירוט ולו החלקי ביותר, כך שלדעתי כל מידע נוסף שאנחנו נוכל לספק יהיה טוב יותר ממה שקיים כיום.
מעיון ברפרוף רב אני רואה שכולם מדברים על הצלחה של 50%-40% זה נשמע מפתה מאוד אבל בתכלס אנחנו לא יודעות כלום על המדגמים שלהם.

לדעתי לא תוכלי להגיע לאחוזים כמו שבטיפולי IVF לא תוכלי להגיע לאחוזי הצלחה במעבדה מסויימת, רופא מסויים. הנתונים של כל אחת מאיתנו נכנסים לתוך המשוואה וכמו שכתבה לך להלי הנתונים הם רבים.
הדבר היחידי שאולי יכול לתת כיווון הוא הכנת טבלה דומה לטבלאות שהיו שכוללות את מס' העוברים, איכות העוברים (אם ניתן לקבל), האם קיים פיצוי.
הרי כמו שכל אישה ללא בעיות שרוצה להכנס להריון תהיינה כאלו שייכנסו להריון בניסיון הראשון או מבלי לתכנן בכלל וכאלו שעדיין אין להן שום בעיה וייקח להן זמן להכנס להריון.
בטיפולי פוריות הסטטיסטיקה בדר"כ הולכת ע"פ גיל ונתונים נוספים.
הרי באותו המסלול את יכולה לקחת נשים שהנתונים שלהם כביכול דומים והאחת תיכנס להריון בניסיון הראשון והאחרת בניסיון השמיני.... ובדרך הרופא יצטרך לעשות את הבירור מה הסיבה.
אני לא מסכימה עם פיפי99 שמרבית הנשים כאן הן אלו שלא הצליחו בפעם הראשונה, לא מעט נכנסות לכאן בתחילת התהליך לקבל מידע. חלק לא קטן מאותן נשים לא משתף, לפי מה שנראה לי יש הרבה קוראים שקטים בפורום שבוחר לא לשאול ולא לשתף.
איילת

להלי88

New member
הי הופ

אני נאלצת להסכים עם איילת, יש יותר מדי פרמטרים לא ידועים במשוואה שגם בהם ניתן להתחשב - כמו איכות הזרע, טיפולים משלימים, תוצאות של בדיקות ועוד ועוד.
ובינינו - זה המון עבודה, למה לך להכנס לזה בכלל , ובמה זה יעזור לך ?...

אני חושבת שהדרך הטובה ביותר (שעבדה עבורי לפחות) היתה להכין טבלה עם הנתונים הבסיסיים ביותר, לשבת בשקט עם הבנזוג ( או חבר/ה קרוב/ה) ולסמן אופציה מועדפת אחת או שתיים.
זה יכול להיות בגלל הרופא, המחיר, החוזה . ולא פחות חשוב - "תחושת הבטן" משהו פנימי שלך שאומר לך שיש כאן מסלול שיוביל אותך לאימהות בבטחה. החלק הרציונאלי פה הוא פחות משמעותי בעיני, דווקא החלק הרגשי שבנות רבות מציפות פה בפורום הוא קושי אמיתי שיכול לחבל במאמצים האחרים.

פיפי99

New member
באופן טבעי

ההצלחתות הקלות של על הפעם הראשונה, לא נמתאות כאן בפורום
אני ממש ממש חושבת שמכיוון שקהל נשים שלך יגיע מהפורום - הסקר יהיה מוטה ותהיינה בו הרבה יותר נשים שהלך להן בקושי
לא יהיה לו שום ערך סטטיסטי, אבל יהיה לו ערך מדכא

אל תעשי את זה, זה חסר ערך

וחוץ מזה, (נגיד שיש לך את האפשרות לעשות סקר אמין) ואם שיעור ההצלחה הוא לא 50%, אלא 35% - זה היה משפיע על ההחלטות שאת עושה?
על ההתנהלות?

Hope50

New member
סקר

הי בנות
מודה לכן על התגובות.
הרעיון היה לפתוח את זה ולקבל מידע ולראות מה ניתן לעשות עם זה. יש כאן הרבה מאוד בנות וזה לדעת יכול לתת אינדיקציה טובה. בייחוד למדדים נוספים שהמכונים ובתי החולים לא מדווחים וזה למשל איכות העוברים שניתנת בפועל, זה למשל מאוד חשוב בבחירה, מספר ביציות שמופרות בפועל זה גם משהו מאוד מאוד חשוב לדעתי שצריכה להיות לו השפעה על הבחירה. הרעיון הוא לתת מידע נוסף שאני הייתי שמחה לקבל. אם למשל במרפאה X מבטיחים 2 עוברים באיכות טובה אבל בפועל 50 בנות מדווחות שקיבלו 2 עוברים באיכות בינונית ומטה, זה בהחלט יכו להשפיע. העניין הוא שהרבה פעמים יש כאן תגובות למשל של מפח נפש שהן של מישהי ספציפית ואז מישהי אומרת כנגד זה שזה מקרה פרטי וכדומה, אבל אם היינו מקבלות את הפידבק הזה מעוד 50 בנות זה היה משנה את פני התמונה.
הצלחה היא אינדיווידאולית ולא תמיד יודעים את הסיבות לכך, אבל למשל פרמטר של איכות עוברים הוא כן חשוב וכן משפיע . בכל מקרה ההצעה שלי עדיין פתוחה.
וללא קשר אני אשמח לקבל תשובה על עניין השאלה שלי למטה לגבי הדסה תורמת חלקית או מלאה- לי זה חשוב בבחירה אז מי שיכולה להשיב לי על זה אעריך זאת מאוד.
שבת שלום לכולכן

הופ-מנסה לענות לך.

תובנות חשובות לגבי איכות עוברים.
אני מכירה פה את הפורום הרבה זמן ויכולה להעיד על בנות שקיבלו עוברים במסלול מסויים. כשהיה בגילגולו הקודם, נתנו 6 עוברים.
2 החזירו ולא הצליח. ולאחר מכן נשארו 4 שלא היו מדהימים בכלל. והרופאים אמרו לה במקום לזרוק לפח נחזיר לך את כל ה-4 עוברים.
ומה יצא??? תאומים. ויש נוסף שגם לא קיים כעת אלא עבר גם גלגולים שהיו עוברים שלא שרדו את ההפשרה אף פעם.
וזאת לא היתה בעיה עם הזרע. הם פשוט לא ידעו להפשיר כי התמיסה שהם התחילו לעבוד איתה לא היתה טובה והם לא ידעו להפשיר.
ככה גם היה עם זיגי בקפריסין שנסגר (להם היו הצלחות). אבל.....תקופה מסויימת העוברים לא שרדו והיהתה שמועה שזה בגלל התמיסה.
לזיגי יש כאן תינוקות מדהימים אבל במשך מס' חודשים היה מצב של חוסר הישרדות של העוברים מההפשרה.
היה מסלול שהיו עושים החזרות החו"ל והיו מחזירים "אויר" לפני מס' שנים כמבן שגם מסלול זה נסגר.
אז לעניות דעתי כדאי לרדת מהסטטיסטיקות והסקרים המיותרים ולדבוק במטרה שלשמה את כאן.
תקבלי פה המון מידע, הזדהות, כוח, עצות (אבל לא רפואיות). כי הרופא אמור לתת לך עזרא ועצה רפואית.

אז שיהיה בהצלחה לכולן בשורות טובות ושבת שלום

ויאלללה צאי לדרך

בטנונית

New member
סקר זה לא, בטח לא מהימן. כדי שבסקר יהיה

מהימן ואמין, חייבים להתקיים שורה של כללים שאינם חלים כאן.
סקר זה מדע שלם שנלמד בקורסים רבים באונ'.

זה יספק את סקרנותך, אך יציג תמונה מעוותת ולא משקפת דבר, פרט למידע מבנות הפורום
שרוצות לשתף.

אני לא כל כך מסכימה עם בטנונית.

לסקרים אין צורך שיתקיימו שורה של כללים וסקר זה לא מדע שלם שנלמד באונ'. סקר יכול להיות הדבר הכי טריוויאלי שאפשר לשאול כמות אנשים. למשל כמה בנות כאן מעל גיל 45 וכמה מתחת? שאלת סקר פשוטה, שאינה מצריכה לימודים גבוהים. אני כן מסכימה שאם לא יענו 100 אחוז ממשתתפי/ות הפורום (ולא נכנס כרגע אם הם סמויים או פעילים) לא נשיג תוצאה מהיימנה סטט'. יהיה אפשא ללמוד אם יש כאן גם מהצד הזה של הסקאלה וגם מצידו השני. בואו נגיד שממוצע - יהיה קשה לחשב. אך ככל שיענו יותר, יהיה בסיס מהיימן יותר של תשובות לשאלות שמחפשים.
אני חושבת שיש בלבול קל כאן בין המילה סקר למילה חקר (או מחקר), שאז בהחלט יש צדק בדברי בטנונית וזה משהו שיש ללמוד אותו היטב להבין המשמעות של כל תשובה ולדעת לשאול את השאלות החשובות והממוקדות ביותר.
אני חושבת שבסך הכל הסקר הקטן שהיא עושה הוא לא מחקר חוצה יבשות, אלא בסך הכל רצון להגיע לאיזשהו מידע קצת יותר רחב ממה שמתקבל מ"הרשויות". לשאול כמה בייציות/עוברים קיבלת - זו בהחלט שאלת סקר ואין כאן שום משתנה תלוי או בלתי תלוי הקשור בנתרמת עצמה. אלו מספרים של נתונים שאפשר ללקט מהשטח. אין כאן שום תלות בנתרמת (שימו לב - בנתרמת, לא בתורמת). בהחלט אפשר להוציא נתונים סטט' משאלה כזו. (ושוב, אם יותר יענו, כך מבחינה סטטיסטית זה יהיה מהימן יותר).

לירן 34

New member
לדעתי אין כאן שום בלבול בין סקר ומחקר. אבל גם

בסקרים יש כללים. אם יש עואחת או שתיים מכל מסלול אנ אפשר להבין מה מתרחש במסלול מסויים ולהסיק מסקנות

נכון. וזה גם מה שכתבתי.

אי אפשר להסיק מכך מסקנות. אבל עדיין זה שאלות סקר בלבד. מידע. וככל שיענו יותר המידע יתרחב ויתבהר יותר ויותר...

לירן 34

New member
מהיכרות שלי עם פורום יש מלא מידע כאן על

כל המסלולים הקיימים ולא צריך בשביל זה סקר. ..

זה לא "סוג המידע" שהיא מחפשת

בפורום יש המון מידע - מה שנקרא "יבש". המידע שהיא מחפשת ורוצה להעניק לבאות אחריה זה מידע מרוכז יותר. לא ראיתי בפורום שלוש שנים אחורה שום מידע על כמות הביציות המקבלים בפועל במסלול מסויים (ונכון, הוא משתנה מאחת לאחת, ידוע) או איזושהי טבלה בה מאוגדים נתונים רלוונטיים לנו משלל וממגוון השאלות שרצות לנו בראש בבואנו להשוות בין מסלולים. נראה לי שהמילה סקר, לא ממש השתלבה פה טוב. הרעיון הוא לאגד מידע מסויים (או אפילו כללי) מכמה שיותר בנות שעברו מסלול בחייהן, שנקרא תרומה. אם לפני כמה חודשים היתה טבלה כזו, הייתי נכנסת לעולם הזה עם ידע עצום בפחות זמן. פחות -משמעותית. כשאני חיפשתי מידע בפורום על מסלולים קראתי אלפי!!! תגובות, שאלות, הודעות ואפילו נאצות, כדי לדלות שבבי ופירורי מידע בתחום. הייתי צריכה להכנס למנהרת הזמן וכשהגעתי לשנת 2009 (בפורום, כן?) התעייפתי.... וואללה - תנו כתף לבחורה שרוצה להעלות על קובץ מבחר נתונים שיעזרו לכולנו. עזבו מחקר, סקר, חקר, - נתונים!! גבירותי, נתונים!! אמיתיים!!! מהשטח. פעם קראתם לזה קו המשווה. היום יש צורך ברענון הטבלאות וככל שיהיו יותר נתונים, כולם ירוויחו.

הנה ויקי הגיעה...

סקר הוא מדידה של תכונה במדגם והכללת הממצאים לכלל האוכלוסייה באמצעים סטיטסטיים. סקרים נעשים כאשר מדידת האוכלוסייה (מפקד) כולה, או עריכת ניסויי מעבדה אינם אפשריים, אינם מעשיים או אינם מועדפים. סקר יכול להתבצע באוכלוסייה של פרטים דוממים (בדיקה אם מדגם של גפרורים המיוצרים במפעל מסוים אכן נדלקים), בחיות בר (לכידת מדגם עופות בר ומדידת הכולסטרול בדמן), בחיות חקלאיות (בדיקת תנובת החלב של מדגם פרות) ובאוכלוסייה אנושית.
חלק מהסקרים הנעשים באוכלוסייה אנושית נעזרים במדידות רפואיות (כגון סקר על השמנת יתר) וחלק בדיווחים של הנשאלים. חלק מהסקרים הנעזרים בדיווחי הנשאלים הם סקרי דעת קהל - סקרים הבוחנים את דעות הנשאלים. סקרים אלה נערכים בתחומי מדע המדינה והפרסום. אולם, סקרים אחרים בתחום מדעי החברה ומדעי הטבע הנעזרים בדיווחי המשתתפים עשויים לבדוק עניינים אחרים. סקרים עשויים לשאול על הרגלי הבריאות של האוכלוסייה (כמה פעמים בשבוע הנבדקים אוכלים פרות, כמה שעות בשבוע הם משקיעים בספורט) על משפחותיהם (כמה אחים ואחיות יש להם), על פשיעה (כמה פעמים בחודש האחרון ראית אדם גונב) או על כל נושא אחר.

בחירת מדגם[עריכת קוד מקור | עריכה]

קביעת אוכלוסיית המדגם היא צעד חשוב ביצירתו של סקר אמין. רק לעתים רחוקות נערך הסקר בקרב כל האוכלוסייה שאת עמדותיה עליו לשקף (מפקד האוכלוסין והדיור, שאותו עורכת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מדי עשר שנים בערך, הוא דוגמה לסקר כזה). הסיבה לכך ברורה, עלותו של סקר כזה גבוהה מאוד. בדרך כלל נערך הסקר בקרב אוכלוסיית מדגם, שאמורה לשקף, ברמת אמינות גבוהה, את התוצאות שהיו מתקבלות לו נערך הסקר בקרב כל האוכלוסייה. בחירת אוכלוסיית מדגם נאותה היא תורה בפני עצמה (פעולה זו מודגמת בקיצוניות בסיפור מדע בדיוני של הסופר אייזק אסימוב, המתרחש בתקופה שבה הטכניקה של בחירת המדגם משוכללת עד כדי כך שדי במדגם בן אדם אחד בלבד כדי לשקף את התוצאות של הבחירות לנשיאות ארצות הברית).

אנחנו כאן רק מדגם קטן, אבל לדעתי מייצג!!

לירן 34

New member
אני אישית לא צריכה הסבר/הרצאה על סקר/ מחקר,

אני יודעת גם חומר תאורתי וגם מעשי. דעתי כזאת שרשמתי מעלה , לכל אחת יש דעה אישית וזה ליגיטימי....

לירן 34

New member
המידע שנאסוף כן הוא מייצג לדעתך? הוא די מומצם

וגם הצלחה או אי הצלחה תלויים בהם דברים נוספים למעט כמות העוברים שקיבלו...

שושה669

New member
המידע שאני קיבלתי ב 2 בתי חולים שונים

היה שאחוז ההצלחה נע בין 37% ל40%+
גם בהילל יפה וגם באסף הרופא
אמרו לי שזה לא נכון שזה 50% + הם לא נתקלו בזה.
זה מה שמכונים אוהבים לפרסם

חוץ מזה יש הבדל אם התרומה היא כלופה או לא
אם הזרע טרי או מוקפא!!!!
בהתיחס לסקר שאת רוצה לעשות

אשרת 1972

New member
אני במסלול אסותא ראשון החזרה שלישית

תרומה שניה החזרה של שני עוברים טריים בהריון עם עובר אחד , בת 41 ,
יכולה לאמר לך שפגתי את מר מנור שמביא את העוברים לאסותא ראשון כי אנחנו בהיותנו אופטיים מאוד יחד עם התרומה ביררנו מיד על פונדקאות , בכל זאת עברתי קודם כבר 12 טיפולים והוא הבהיר לי שרק לאחר שאקבל שתי תרומות ואחזיר לפחות ארבע פעמים עוברים הוא יסכים לקבל אותי למסלול הפונדקאות לדעתי הדבר מעיד שהסטטיסטיקה זהה לסטטיסטיקה של IVF כ25 אחוז לסבב .

למעלה