סקר מעבר לארה"ב

shirush35

New member
סקר מעבר לארה"ב

אז זה הגיע- הצעה קונרטית לרילוקיישן לאקרון במדינת אוהיו אני מאד רוצה! תמיד רציתי לחוות מה זה לגור במדינה אחרת. אבל ברגע שאני חושבת על זה עולות כל כך הרבה חששות...... אני רוצה עוד ילד ומפחיד אותי ללדת בחו"ל במה אני אעבוד? איך מרגילים את הילד למדינה ותרבות חדשה? איך מתנתקים מהמשפחה והחברים? ועוד מליון פחדים וחששות... אשמח לשמוע איך התמודדתם? והאם יש לכם המלצות גורפות להתמודדות

Boston Guy

New member
אדם קרוב לי מאוד היה באקרון ברילו לכמה שנים

זה היה לפני יותר מעשור, ובהתחשב במכות שהכלכלה חלקה לאזור ההוא בארה"ב מאז אני מעריך שהמצב שם לא השתנה לטובה... כבר אז האזור היה במיתון בגלל מות התעשייה היצרנית באזור (אז מפעל HOOVER לשואבי אבק בקנטון הסמוכה היה בשלבי גסיסה סופיים ומעבר לסין, ואלפי אנשים פוטרו). האבטלה במחוז קויאהוגה (אקרון, כלב-לנד, קנטון) עומדת כרגע על קשקש ה 9% לפי הנתונים הרשמיים - שזה הממוצע העכשווי בארה"ב. אבל שם זה אחוז האבטלה כבר יותר מעשור - בזמן שבחלק גדול מארה"ב זה מצב של 3-4 שנים אחרונות "בלבד". אני לא יודע מה מצטייר לך בראש כשאת אומרת "לחיות באמריקה" - אבל אם מה שיש לך בדמיון זה העיר ניו יורק, או סאן פרנסיסקו... זה אפילו לא דומה לאקרון אוהיו. תדמייני לך את העיירה הכי מנומנמת בישראל. כזה מן קריית גת, או דימונה. ועכשיו - תכפילי את מקדם הנימנום. או תשירי לעצמך את השיר "חמסינים במשלט \ הזמן עובר לאט \ כל יום כמו שבת נמשך...". רק בלי חמסינים. אם בא לך חיים בשאנטי ובמסלול האיטי - את מאוד תתחברי לזה.

nowonder

New member
אתה מתכוון במשפט האחרון

"אם בא לך חיים בתרדמת - את מאוד תתחברי לאקרון"

למעלה