סקר מספר 1267

red-head

New member
אני מסכימה איתך !

הרבה אנשים מסתייגים מהצרחות . הצרחות האלה הם הדבר הכי יפה במטאל , הם מעבירות כלכך הרבה רגש כלכך הרבה כעס עצב ואפילו אהבה . לכל אלה שלא אוהבים פשוט תקדישו לזה עוד האזנה ואתה תתאהבו !!!

הדבר הכי יפה? לא, אבל אלמנט

שהמוסיקה בהחלט תהיה שונה בלעדיו (מישהו יכול לדמיין את דייסייד עם ג´יימס לה-ברי על השירה?)

a_duck

New member
נכון...

להקות דאת´ ישמעו ממש חרא אם יהיו להם סולנים שישירו עם קולות גבוהים כאלה כמו הלווין...זה ממש לא מתאים לדאת´ וה"צעקות" זה תורם לאווירה...כמו שהלווין ישמעו דבילים אם יהיה להם סולן דאת´...

sOrCeReSs

New member
אמממ

אני אתחלתי מ Dream Theater הם יותר פוגרסיב ממטאל אבל שיהיה :)

ed547

New member
מזתומרת יותר פרוגרסיב ממטאל?

שמעת על פרוגרסיב מטאל? וגם אני לאט לאט מתחיל לחשוב שדרים הם בכלל לא פרוגרסיב.. אלא יותר בכיוון של טכניקה עם קצת יציאות של פרוגרסיב לעיתים. לא פרוגרסיב טהור.

wiz

New member
דרים הם פרוגרסיב רוק

ולא פרוגרסיב מטאל... יש להם כמה קטעים יותר כבדים, אבל בסה"כ הם יותר רוק ממטאל... גם אני התחלתי איתם (ועדיין נשאר בגאווה) והם די פרוגרסיביים לדעתי...

אני מצטער אבל באמת

אני מתקשה לראות פרוגרסיביות רבה בדרים ת´יאטר, וכבר עברנו על הנושא. אבל אני חושב שבהחלט אפשר להגיד שהם מטאל במידה לא מעטה. (אוי כמה שאני מתאפק לא לכתוב פה "פרוגרסיביים כמו התחת שלי"...)

ed547

New member
אז תענה לי על השאלה הפשוטה...

למה לדעתך הם פרוגרסיב?

ed547

New member
אז תענה לי על השאלה הפשוטה..

למה לדעתך הם פרוגרסיב? מה במוסיקה שלהם גורם לך לחשוב שהם פרוגרסיב?

wiz

New member
בוא אני אגיד לך מה לדעתי

עושה מוזיקה לפרוגרסיבית... חוץ מהעניין שיש שילוב בין כל מיני סגנונות, שינוי מקצבים בתדירות גבוהה ופרטים טכניים של הנגינה עצמה, אני חושב על זה בעוד צורה: כשאומרים רוק "מתקדם" אני מבין את זה גם כסגנון שמתקדם בתוך עצמו, ומתפתח דרך השירים, דרך האלבום כולו... לדרים יש כמה מוטיבים מרכזיים שחוזרים על עצמם בצורות ובדרכים שונות בהרבה דיסקים, והם מראים מבחינתי התפתחות במוזיקה שלהם, ולא רק (וגם לא תמיד) מבחינת חומר או רמה. אם תיקח את השיר הראשון מצ´יינג´ אוף סיסנס (סליחה על העיברות) (שזה שיר פשוט ענק), תראה שהוא בעצם חיבור של הרבה שירים, שיכלו לעמוד בפני עצמם. מה שהם הצליחו לעשות זה לחבר אותם, ככה שהם ישמעו כמו שיר אחד, ולדעתי הם הצליחו. המעבר בין הקטעים השקטים ליותר כבדים, ההדגשה של השיאים בנגינה, והנגינה עצמה מעולים לדעתי. כל החיבורים האלה, המוטיבים וכמובן השילוב בין הסגנונות הם מה שהופך את דרים לפרוגרסיביים מבחינתי. אולי אני טועה, והכי רחוק מהאמת... ככה אני רואה את זה, וזה מה שאני אוהב לשמוע. wiz

ed345

New member
חחח....

כל הנתונים שהזכרת הם שינויים טכניים ולא מתקדמים. מה שתיארת זה איך דרים אחד אחד את הכישורים הוירטואוזים שלהם לרמה הכי גדולה לפחות שהם יכולים ועובדה שכתבת פרטים טכניים ממשיכה להוכיח את זה. באיזה סגנונות דרים משלבים שהם עד כדי כך יכולי להיחשב כפרוגרסיב? חוץ משילובים מלודים הם עושים בערך מה שרייסר איקס ואפילו ספיירל ארקיטקט עושים והאורך של השירים לא מראה על כל מלבד הישגים טכניים גבוהים שהלהקה מנסה כביכול להגיע אליהם. זה לא פלא שכמעט 99 מהמעריצים של הם מוסיקאים ומההתרשמות שלי עם כמה מהם הוא שהם נתנו לי כמעט אחד אחד את אותה תשובה: דרים הם פרוגרסיב כי יש להם את הנגנים הכי טובים בעולם! כל הקטע בפרוג זה לנסות להיות הכי מקוריים שאפשר וליצור אווירה מסוימת לאורך דיסק שלם שתמחיש לך באמצעות המוסיקה את המסר של הדיסק. הניסיון היחידי של דרים שראיתי שמתקרב לזה הוא האחרון סינס פרום א ממורי ואחרי שדי חרשתי עליו הגעתי למסקנה שהוא פשוט לא יוצר את האטמוספירה הזאת מלבד כמה יציאות פרוג קלות זה לא פרוג טהור אלא ניסיון של חברי הלהקה לבחון את הטכניקה שלהם פעם נוספת ולראות עד כמה טובים הם עוד יכולים להיות והרעיון של האלבום מוצג אך ורק על ידי הליריקה. לכן הם עושים מוסיקה למוסיקאים. לעומת זאת אם תסתכל על האלבום החדש של טול לייטרלאס(כן התלהבתי ממנו מאוד) תראה איך טול בלי הדגמה וירטואוזית מסוימת של כל אחד מחברי הלהקה אלא כל אחד משחק תפקיד באווירה: הגיטרה נקייה לעיתים ולעיתים גדושה בדיסטורשן מתי שצריך. עבודה תיפוף מדהימה בסגנון אפריקאי שתורמת ליצירת האווירה של הדיסק וקטעים חוזרים מספר רב של פעמים אבל באווירה שונה(צריך לשמוע את הדיסק) שאני פשוט לא יכול לשמוע רק קטע אחד ממנו והחלוקה שם לשירים אינה ברורה וככה בלי להציץ אפילו בליריקה טול מעבירים אלבום פרוגרסיב רוק עם קטעים חזקים לעיתים שחובה לדעתי בכל אוסף של חובב מוסיקת פרוג קסומה שמכניסה לאווירה קסומה ולאו דווקא טכנית נטו כמו שדרים מנסים לעשות.

Bodom-child

New member
צודק.......

מטאליקה, וכמובן הלהקה שתמיד אשמור לה חסד, מגהדת´.

new_rider

New member
מודה באשמה...

לא אוהב את מגהדת´! כמה פעמים שניסיתי לא הצלחתי...

זה לא הופך אותך לאדם רע

אני גם חושב שמגהדת´ מקבלים יותר הערכה מוסיקלית ממה שמגיע להם.

למעלה