סקר מכבסת-תולה...

אופירה10

New member
סקר מכבסת-תולה...

כל כך הרבה כביסות, בחורף זה מחמיר, אין לזה סוף... כמה פעמים בשבוע אתן מכבסות? מפרידות צבעים? אם כן - לאילו צבעים? מחכות שהמכונה מפוצצת או מפעילות גם חצי מכונה? מכניסות לתוך מייבש כביסה או תולות לייבוש? מי שתולה - תולות בתוך הבית? או במסתור הכביסה? למי שיש גינה - תולות בגינה? כמה זמן לוקח לכביסה להתייבש? מקפלות מיד כשמורידות מהחבל/כשמוציאות מהמייבש או מייצרות הר-כביסה? נו, לא להתעצל ולענות.....

אורקה39

New member
וואחד סקר ../images/Emo6.gif

מכבסת פעם בשבוע - בסו"ש בלבד
. מפרידה ל- 4 ערימות - 1. לבן 2. צבעוני בהיר 3. צבעוני כהה נוטה לשחור 4. מצעים ומגבות
חצי מכונה מפעילה רק בעיתות מצוקה. בד"כ בלבן כשנגמרות לפרינססה הגופיות הנקיות.
גמולה בעל כורחי כבר 9 חודשים ממכונת ייבוש. תולה בגינה וכשיש סיכוי לגשם על "חמור כביסה" מתחת לסככה.
בקיץ אני לא עומדת בקצב הייבוש של השמש. תוךה מכונה ועד שהמכונה השניה מסיימת את המחזור ומוכנה לתליה הכביסה על החבל כבר יבשה. עכשיו (בכאילו חורף) תולה בבוקר ואחה"צ עוד יש פריטים לחים שעוברים ל"חמור הכביסה".
מקפלת מיד אחרי ההורדה מהחבל. יש לי סיוט ילדות של ערימות כביסה על המיטה שלי אז לא לוקחת צ'אנסים בלשחזר את ההיסטוריה.

יולי 7

New member
../images/Emo178.gif

2 מכונות בשבוע/שבוע וחצי
לא מפרידה צבעים אבל כן מפרידה את הכביסה שלי ושל קטנטני
המכונה תמיד מלאה
יבוש - שלי בחוץ של קטנטני בתוך הבית
מייבש רק בחורף ורק לכביסה של קטנטני
קיפול - אני מקפלת מיד אבל להכניס לארון... לפעמים זה קורה רק כשאני צריכה שוב את הקערה

דש1דש

New member
../images/Emo4.gif בעיקר בשבועות לחוצים

איכשהו ב-12 בלילה אני חושבת שיכולתי בכיף לעשות מכונה ופשוט לא מצאתי זמן להפעיל אותה
בקיץ לרוב יש לנו שתי מכונות בשבוע - אחת אני מפעילה בשלישי - רביעי ואחת בשישי/שבת (את המצעים אוהבת לעשות ברגע האחרון ואז לא מקפלת - אלא ישר למיטות ואנחנו עובדים על שני סטים לכל אחת אחד בכביסה ואחד על המיטה
) בחורף זה מטפס ל-3/4 מכונות מאחר ולרוב זו מכונה אחת של רוב מה שיש - אני לא פרידה צבעים - ממילא מכבסת ב-30 מעולות אם יוצא שהצטברו לי כל הכביסות לסו"ש אז מפרידה. את הבגדים שלי אני תולה בתוך הבית - על הדלתות (מכנסיים למעלה חולצות על הידיות. טוב שיש לי כמה דלתות בחדר שלי
) את כל היתר - מיבשת במיבש. יוצא רך וטעים. מקפלת - לרוב מיד באותו יום - אבל לאחרונה - עם הלחץ לא יוצא ממש ולרוב יש איזו מכונה בסך שמצפה שיהיה לי חשק.... לא אוהבת את זה.... בעיקר מבאסות אותי הגרביים.... הן דוקא כן מצטברות בתחתית הסל לכמה כביסות - גם כי ככה יש פחות בודדות וגם כי אני לא אוהבת את חיפושי הקרובים

נוRית

New member
../images/Emo6.gif אחלה סקר....

אז אצלי: כמות המכונות תלויה בכמות הכביסה (תלוי אם החליפו לבנות בגדים בגן או לא). אם בטעות יש פספוסי לילה (כבר מזמן לא היה
) אז מכבסת מיד בבוקר ומוסיפה למילוי מכונה. אם לא - אז בד"כ מרזת לסופי שבוע. מפרידה לעתים רחוקות. כמו דשדש ממילא מכבסת בחום נמוך. אם מפרידה, אז זה ללבן, כחולים, אדומים. מצעים ומגבות מכבסת לחוד (למעט במקרים של פספוסים). יבוש - בד"כ במכונה, כי הבגדים יותאים רכים ונעימים, ואני גם לא אוהבת לתלות בחוץ (אין עדין דשא, והכל מלא בוץ ואבק. חראם על הבגדים). אם מיבשת בתליה, אז זה בממ"ד (=חדר עבודה ולא חדר שינה) על "חמור כביסה". משתדלת לא להפעיל מכונה שאינה מלאה (ובד"כ ממש לא בעיה למלא מכונה). קיפול: את מה שעל "החבל" מקפלת מיד כשמורידה (בד"כ הבגדים שלי, שאני לא מכניסה למכונת ייבוש). את הכביסה מהמכונה אני שמה על המיטה שלי, ואז אין ברירה אלא לקפל (בד"כ בערב, לפני השינה - רואה TV במיטה ומקפלת תוך כדי...)

Zivi38

New member
אצלנו ככה:

- מכבסת רק בחמישי או שישי או שבת (שחורים כל שבוע, צבעוני כל שבוע, לבנים פעם בשבועיים, מצעים פעם בשבועיים)
- מפרידה צבעים. לבהירים יותר וצבעוניים כהים מתחברים עם השחורים
- מחכה שהמכונה מלאה אחרת לא מפעילה
- מאז שהקטנה נולדה וקיבלתי מתנה מייבש כביסה דיי התמכרתי. טרם קיבלתי חשבון חשמל כך שאני לא יודעת אם זה משתלם. בכל מקרה בחורף נראה לי שזו תהיה שיטת הייבוש אצלנו בבית. זה כל כך נוח!
- פעם תליתי על מתקן כביסה בתוך הבית וזה התייבש דיי מהר
- מייבש כביסה לוקח לייבש שעתיים מכונת כביסה מלאה
- קיפול זה עקב אכילס שלי. שונאת! אז הערימה בסלון ויש לעיתים שממנה אני לוקחת בגדים ללבוש עד שהיא מתחסלת כמעט
(לפעמים יש לי קריזה ומקפלת הכל במיידי - זה לעיתים ממש רחוקות) יש אצלנו במשפחה מין קטע כזה מתחיל בסבתא שלי וכולל את כל הדודות ואמא שלי גם, כשהן נכנסות לבית של "הבנות" דהיינו אני ואחיותיי, אז הן מיד מתיישבות ליד הערימה של הכביסה ומקפלות עד הסוף. וגם דורשות ממך להכניס לארון מידית
. הודעתי להן, לכולן שהמנהג הזה כנראה יסתיים בדור שלי...

dafnapo

New member
או, סקר חשוב!

* מכבסת 5 מכונות בשבוע * 3 צבעוניות (בגדים מכל הצבעים והמינים), 1 מגבות ומצעים, 1 לבגדים לבנים בלבד. * חוץ מהמכונה של דברים לבנים תמיד מכונות הכביסה שלי מ ל א ו ת. * קיץ - תמיד תולה על החבל (לא בגינה, אלא על חוטי כביסה ללא מסתור) , חורף - מעורב - על חמור הכביסה במרפסת הקטנה, על החבלים אם אפשר, בלילה בבית ולפעמים ייבוש אחרון או ייבוש מלא במייבש. * בקיץ הכביסה מתייבשת בשעתיים-שלוש, בחורף עד 24 שעות. במייבש מכונה מלאה לוקחת שעתיים. * מקפלת מ י ד כשמורידה מהחבל, אחרת מצטברת ערימה... והערה: אני מרססת כל כתם בקליה לפני שאני מכניסה למכונה, אז למלא מכונת כביסה לוקח קצת יותר זמן, אבל - הכביסה יוצאת מאד נקיה וב-95% מהמקרים אין זכר לכתמים.

Tin Tinn

New member
איזה סקר ../images/Emo178.gif

אז ככה -
מכבסת בד"כ בסופ"ש, לפעמים מתחילה בחמישי. יש לנו בין 2-3 מכונות לשבוע.
מפרידה לכחולים+שחורים, אדומים (כולל ורודים וכתומים) ולבן. כמעט ואין לנו כביסה לבנה, ואני לא מפרידה מצעים ומגבות משאר הכביסה, למעט הפרדת צבעים. יוצא שלעיתים אני עושה מכונה לבנה רק פעם בחודש...
מעדיפה לחכות למכונה מלאה, ולכן הכביסה הלבנה מחכה אצלי. עם הצבעונית אין לי בעיה - הבגדים שלי ממלאים את הכביסה הכחולה-שחורה, ושל הגוזלית את האדום-ורוד
בחורף מייבשת במייבש. בקיץ תולה על חמור כביסה שעומד בחדר (הלא מנוצל) של הגוזלית, ואם אין לי סבלנות לחכות אז במייבש. בגלל שתולה רק בתוך הבית לוקח לפחות יום לייבוש גם בקיץ.
היתה תקופה שקיפלתי עם ההוצאה מהמייבש. היום אני מזייפת ויש לי ערימות כביסה לקיפול..

אמאנחל

Member
מנהל
אני דוגלת בעצלנות מקסימלית

פעם בשבוע בדרך כלל שתיים או שתיי ם וחצי מכונות.
לא מפרידה בכלל, הכל כולל הכל ביחד. רק אם קניתי בגד חדש ואני מפחדת שיוריד צבע אז מכבסת עם בגדים בצבע שלו או לבד.
אם אין לי מכונות מלאות אז אני מכניסה קודם למכונה מה שדחוף והשאר מחכה לשבוע הבא או לסל הכביסה שיתמלא. אם יש משהו דחוף אז כן אכבס חצי מכונה.
הכל כמעט הולך למייבש, אני מתעצלת לתלות. כן תולה כמה חולצות עדינות וסריגים שלי ואז זה תלוי במזג האויר: אם אין שמש חזקה אז בחוץ, אם השמש מאוד חזקה אז בבית, כדי שלא ידהה.
מייצרת הר גדול של כביסה נקיה ומחכה לבני ואז אנחנו עושים משחק הכביסה וממיינים יחד לערמות מה שייך למי. את הקיפול אני עושה בעצמי, בינתיים, תוך כדי שהם צופים בטלוויזיה או משחקים בחדר.
אחלה סקר!!!

ליביתי

New member
אחלה סקר! ../images/Emo6.gif

בקיץ 3-4 מכונות בשבוע; בחורף - כל יום לפחות מכונה אחת (וככל שהילדים גדלים, זה מחמיר כי הבגדים גדלים משום מה גם כן, ותופסים יותר נפח במכונה. פשוט חוצפה!).
לא כל כך מפרידה צבעים. בעיקר מפרידה כביסה עדינה (בעיקר הבגדים שלי והמצעים ואז ב-30/40 מעלות) מכביסה של בגדי הילדים וג'ינסים שלי (ואז ב-60 מעלות). בד"כ מכבסת מצעים בנפרד ומגבות בנפרד. צבעים מפרידה רק אם יש משהו בעל פוטנציאל צביעה חמור.
לא מפעילה חצי מכונה כמעט אף פעם. מקסימום עם בגדים לבנים, אם זה מחכה כבר הרבה זמן ולא מגיע למכונה מלאה.
למייבש כביסה נדיר שאני מכניסה כביסה ישר ממכונת הכביסה. כמעט תמיד נותנת לזה להתייבש ומקסימום לסיום מכניסה למייבש לזמן של 20-30 דקות, ואז הכביסה יוצאת רכה וריחנית מאד.
בד"כ תולה על החבל. יש לי צד אחד שהוא לא לגמרי במסתור - מוקף מגן אבל לא מקורה. צד שני חשוף לחלוטין. אם יורד גשם או שכבר אין מקום על החבל - על מתלה בבית (חמור כביסה קוראים לזה??? פעם ראשונה שנתקלתי במושג
).
בגלל היובש שפה, הכביסה מתייבשת מאד מהר, ולא רק בקיץ.
אין מצב שאקפל מייד
. כיום המטפלת מקפלת את הכביסה מהגיגית, אז בכלל אני מרגישה פטורה מהמשימה
. בד"כ יוצרת הר כביסה, ופעם קיפול הכביסה היה העיסוק המועדף לשעת הצפיה בטלויזיה או לשיחות הטלפון עם חברות בלילה....

הרמוניה

New member
אז אני הטמבלית היחידה שמפרידה

את האדומים כתומים וורודים מהכחולים שחורים ירוקים????? גם אני מכבסת בעיקר בסוף השבוע מסתבכת בעיקר עם מצעים ומגבות-כי המכונה שלי קטנה מייבת במיבש בעיקר ומתעצת עד מאוד לקפל הרמוניה

Tin Tinn

New member
למה את אומרת ככה? ../images/Emo10.gif

אני בכלל לא חשבתי שאני טמבלית שאני מפרידה אדומים-כתומים-ורודים משחורים-כחולים-ירוקים (ויפה שההפרדה שלנו זהה
) אגב, בהתחלה לא הפרדתי, עד שקלטתי שהורודים של הגוזלית הופכים לאט לאט לאפורים
ומאז אני מקפידה. ממילא יש מספיק כביסה לשתי מכונות נפרדות.

אופירה10

New member
את בכלל לא טמבלית...

גם אני מפרידה צבעים: אדום-כתום-ורוד, שחור-כחול-ירוק, לבן, צהוב. בעונת החורף מכבסת 4-5 פעמים בשבוע, לאורך השבוע, לפעמים מפעילה גם חצי מכונה, תולה בתוך הבית על שני מתלים, ואחרי יומיים מקפלת מיד על המתלה עצמו ומכניסה לארונות....אין אצלי הרי-כביסה....(זכורים לי הרי כביסה אדירי-מימדים מילדותי וגם אצל אחותי....לא אתן לזה לקרות...) לפעמים נראה שהכל סובב סביב כביסה, כביסה, כביסה...................

אני היחידה שנמנעת מלהשתמש במייבש שיש בבית?

עושה בד"כ 2 מכונות בשבוע.
מפרידה רק את הכחולים-שחורים ואת הלבנים מכל השאר. מכבסת יחד בגדים שלי, של הילדונת, מגבות ומצעים. תמיד בודקת לגבי בגדים חדשים או בגדי ילדים שהועברו אלי אם משהו מוריד צבע. את אלה מכבסת בנפרד, לא במכונה. גם סריגים עדינים מכבסת ידנית (כלומר משרה בדלי עם אבקת כביסה ושוטפת).
מכבסת בד"כ ב-30 מעלות, לעיתים נדירות ב-40. אתן מכבסות באופן קבוע ב-60 מעלות?? תמיד יש לי הרגשה שזה יגרום להורדת צבע מהבגדים (על רובם כתוב לכבס ב-30 או 40 מעלות).
מכבסת מכונות מלאות.
תולה לייבוש על החבל. כשגשום - בתוך הבית על מתקן כביסה. משום מה לא ממש משתמשת במייבש החדש שקיבלתי מתנה בחודש השביעי להריון. לא יודעת למה בדיוק... אולי מפני ששמעתי שהוא מכווץ את הבגדים בחצי מספר או משהו כזה, פיתחתי אליו אנטי...
קיפול כביסה?
עניין כאוב... חדר השינה שלי מכיר מקרוב הרים צבעוניים כאלה של כביסה נקייה המייחלת לקיפול הגואל...

../images/Emo138.gif

מכונה בשבוע (למעט במקרים חריגים. יש לנו די והותר בגדים לכל הימים) בלי הפרדות, בלי מיונים, בלי עודף התעסקות מייבש בלבד קיפול אחרי הייבוש.

מכבסת, תולה ../images/Emo182.gif

מן הראוי, לא?
מוריס והיונים עיבוד של כספי לסיפור מהמחזה "קריזה" עפ"י יהושוע סובול "אני, יש לי מכרה קוראים אותה שרה שרה היא אם למשפחה מרובת בעל והרבה ילדים קטנים היא רוחצת ת'ילדים שלה היא מכבסת את הבגדים של הילדים שלה, של הבעל שלה מה שהיא עושה כל היום זה היא מכבסת, תולה. מכבסת, תולה. מכבסת, תולה. יש לי גם חבר, קוראים אותו מוריס יש לו אולי שתיים שלוש, ככה מאתיים חמישים יונים יש לו גם שובך מכבס, תולה. הוא, הוא אוהב אותם את היונים שלו הוא אוהב אותם כמו העיניים שלי הוא אוהב אותם יותר מהאישה שלו את הילדים שלו הוא גם אוהב קצת את שרה, היא מכבסת תולה מכבסת תולה. אבל הוא אוהב גם את היונים שלו כמו, כמו, כמו העיניים שלו בחיית העיניים שלי, שהוא אוהב את העיניים שלו פחות מאת היונים שלה שלו. הם עפים וחוזרות, הם עפים וחוזרות, הם עפות וחוזרים. היונים אתה, אתה רואה את הקשר שלו ליונה הקשר הנפשי המשפחתי שלו יותר רעוע מהקשר הנפשי המשפחתי שלו ליונה. הבנת? עכשיו. יום אחד באו איזה חמישים ואחד יונים לכביסה של שרה רכבו על הכביסה שלה היא כל היום מכבסת תולה מכבסת תולה באו את היונים של מוריס עומדים על הכביסה של שרה ומ-ח-ר-ב-נ-י-ם על הכביסה. שרה הלכה למוריס ואמרה למוריס אתה חירבנת את היונים שלי, אני אחרבן לך את הנשמה! שמע אותה מוריס ככה, הלך בבית שלה, לקח הכביסה שלה, ושם אותה בבוץ. שמעה שרה, קראה את הדוד שלה שיש לו מפעל עם מאה חמישים פועל ופועלת באו כולם, נתנו מכות למוריס. הביא מוריס החברים שלו מאשדוד, מבאר שבע, מאשקלון מקרית שמונה, מהקריה, משער ויקטור וויקטור לקחו קרשים, לקחו אבנים, לקחו בלוקים, לומים, ברזלים, גרזנים והעיפו אחד על השני והביאו את המשטרה והביאו את המשמר האזרחי והביאו את ה את ה... הג"א והביאו כל מיני כוחות שאתה קורא אותם כוחות הבטחון וכל מיני כוחות כאלה מאולתרים והיה שם מלחמת עולם, מלחמה ע-נ-ק-י-ת, ע-נ-ק-י-ת, ע-נ-ק-י-ת אז אני לא מבין למה אומרים שהיונה מביאה את השלום!"

ג e ש e ם

New member
לא מכבסת בבית

מטפלת במסירי כתמים. שוטפת. מייבשת. מעבירה למכבסה. סבלות אוספת מקופל ככה ככה. שוב סבלות. מקפלת כמעט הכל מחדש, בין לבין שקים נערמים... ועוד משלמת על כל השירות (מסובסד). אומרים לי שעדיף מכונה, שאני אחזיר את הכסף תוך זמן קצר, שלסחוב קשה יותר מלכבס בבית. לא יודעת, כרגע אין תוכנית לשינוי, בעתיד בוודאי לא תהיה ברירה...

catנוע

New member
באופן שוטף

יש 2 מכונות בשבוע (יש לפעמים גם יותר אם יש לכלוך מיוחד) מפרידה לבהיר (לבן עד בז'), כהה, ושאר הצבעים. משתמשת גם בדפים המיוחדים למניעת 'נזילת צבע' כשמכבסת כהה וצבעוני. המכונה שלי עובדת לפי משקל הבגדים אז מפעילה גם חצי מכונה (מה גם שחסרים לי בגדים לחבצלת בטירוף אז אין ברירה). מייבשת במייבש. שונאת לתלות. לא מקפלת מיד, וגם כשמקפלת לא תמיד מסדרת מיד במקום ויש הר כביסה

למעלה