סקר מהירות קצר

aaronc76

New member
סקר מהירות קצר

1.מה מהירות התנועה שבה אתם מתחילים לעקוף על השוליים? 2.איזו מהירות אתם נוסעים על השוליים?

שוליים וחיות אחרות....

מהירות תנועה לתזוזה לכיוון השוליים: מהירות מספיק נמוכה שמסכנת את הרכיבה שלי (60 ומטה נגיד) מהירות הרכיבה בשוליים: לא עוברת את ה70-80 קמ"ש, וגם זה הרבה לדעתי... המהירות הנמוכה נובעת מ2 סיבות אצלי: - הסיכון שברכיבה בשוליים, הרי לשם נדחף כל הזבל מהכביש כמו צמיגים, אבנים, גופות חתולים וכו', וגם, יש קטעים בעפ לפתע נגמר השול, וצריך להידחף חזרה לנתיב - עניין החוק אסור לרכב שם... ולכן, אם אתה כבר עושה את זה, על מנת לצאת בסדר, לפחות תרכב כמו בן אדם, ואל תטוס.... הכי חשוב: לפני הירידה לשוליים, לודא שאין אופנוע אחר שם, ולהיזהר מרכבים....כי גם הם יורדים לשוליים....

ebarak

New member
לא עוקפים בשוליים. נקודה!

בתור מי שמנסה לא לעבור את ה-70,80 בשוליים (למרות שההסכמה של המשטרה לזה מתירה רק 50 קמ"ש) אני פשוט מתחרפן מכל החוליגנים שמחליטים להרביץ את ה-120 שלהם ביני לבין משאית זבל דווקא איפה שהשוליים מספיקים בקושי לקורקינט. מלבד העובדה שאני מאחל להם לסיים את קריירת הרכיבה שלהם במשאית זבל, אם רוצים לעקוף, תמיד יש קטעים שהתנועה משתחררת קצת ואז אפשר לעשות את זה בנתיב "רישמי" חוץ מזה באותם מקרים שהתנועה משתחררת והמכוניות מתחילות לנוע ב-60 קמ"ש אני מעדיף להשתלב חזרה. בנסיעות שלי ממודיעין לת"א יוצא לי לא פעם לראות גאונים שמשתמשים בשוליים כבר ביציאה מהעיר בלי קשר למצב התנועה. זה מרתיח אותי כי הם מנצלים לרע הסכמה שקיבלנו מהמשטרה והם אלו שייגרמו לכך שההסכמה הזו תבוטל בסופו של דבר.

c881

New member
ניחא שאתה חושב שאתה טלית שכולה תכלת

מאיפה אתם ממציאים מספרים? ההסכמה עם משטרת התנועה, היא לא על מהירות ספציפית, אלא מהירות סבירה שעדיין תוכל לשלוט בכלי. יש מספיק חיים בשוליים. ואם אני "תקוע" בכביש 85 לדוגמה, אחרי פולקסוואגן עם זקן שנוהג את כל הדרך ב-60 קמ"ש ומצד שמאל יש תנועה נגדית, אני מעדיף לעקוף מהשוליים. מי מכם שיגיד "אני אשאר מאחורי הזקן 50 קילומטר ב-60 קמ"ש" או "אני אעקוף מצד שמאל בין הזקן לתנועה הנגדית". שישבושם לכם.

ebarak

New member
אני לא טלית וחבל שאתה מתלהב מהבורות שלך כל כך

למרות שאתה נשמע לי אינפנטיל מתלהב אני אשכיל אותך קצת: א. המשטרה לא אוכפת איסור נסיעה בשוליים בתנאי שהכביש פקוק ונוסעים על השוליים הימניים במהירות שלא עולה על 50 קמ"ש. ב. אם אתה מעדיף להשתמש בשוליים לעקיפה סתם כי אין לך סבלנות אני מקווה שיחכה לך שם שוטר ושיפטור אותנו מהנוכחות שלך בכביש לכמה זמן. זה אולי לא ידבר אליך הרבה אבל הינה קישור לכמה עצות: http://www.motobike.co.il/motobike/news/news.asp?id=4682 http://www.motobike.co.il/motobike/news/news.asp?id=4669

ebarak

New member
ועוד משהו

נכון שאף אחד לא ימדוד כמה מהר אתה נוסע וגם לי 50 קמ"ש זה איטי מדי אבל גם לדפוק 120 בשוליים וגם לעקוף שם דו גלגלי? תסכן את עצמך אבל לא אחרים!

rossi46

New member
המשטרה מתירה (בינתיים)

המשטרה מתירה בינתיים לרכב על השוליים במהירות איטית כאשר הכביש פקוק כל פירוש אחר לנושא, דבר ראשון מסכן מאד מאד את הרוכב שנית הורס את הכוונה של המשטרה ולכן עוד מעט יחזור אלינו בבומרנג כאשר יבטלו את זה השוליים מאפסנים את כל הזבל של הכביש כולל אבנים קטנות, שמן שנשפך וכ"ו ולכן כדאי לרכב שם כמה שיותר לאט , מה עוד שגם רכבים מידי פעם עוצרים שם, ואני לא רוצה לראות רוכב שרוכב ב 100 קמ"ש ופתאום רואה רכב עומד, ואין לו לאן לברוח... לגבי עקיפה על השוליים גם כשאין פקק - ניחה לסע על השוליים ואז אפשר להתווכח עם השוטר אם התנועה נסעה מהר או לאט אבל אם אתה עוקף רכב בודד ויהיה שם שוטר, אני לא מקנא בקנס שתקבל, עקיפה מצד ימין משמע עבירה חמורה מאד. חוץ מהעבירה גם הרכב שאתה עוקף לא תמיד ישים לב אלייך כי יש שם כל כך הרבה שדה ראיה מת. עדיף לחכות כמה מטרים ולעקוף משמאל.

למעלה